Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vysoké hodnotenie tu nachádzam... Keby som to mal porovnat s jednotkou, tak asi skolabujem... Takže bez asociácii na jednotku: je to stupídnosť najvyššieho zrna, kde je "hlavný" hrdina pramálo hrdinský a charizmatický, akcie sú hrozné, logika dementná (do lodí sa nevyznám, ale nemyslím, že bežnú výbavu plavidla tvorí motorová píla...), ešte aj Dafoe je smiešny. Skrátja všetky staré Segalovky boli lepšie... Finále je ozaj bombastické - ale tá veľkoleposť je podáná príliš nudne a vyzerá príliš lacno. To, čo asi väčšinu ľudí prniúti dopozerať to do konca, je zrejme spomínaná stupidita (a samozrejme nemehlo Sandra), ktorá filmu dodáva odľahčený tón. Nemyslím však, že súcitný smiech je to, čo očakávam od akčného filmu... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Napůl blbost a napůl dobrý akční snímek. Některé záběry a výbuchy jsou doopravdy zdařené, ale konečný nájezd do města je už dost směšný a shazuje to celý tento snímek. Jsem natolik zmatený ohledně ohodnocení tohoto filmu, že fakt nevím. ... Nooo film je to asi na jednu hvězdičku, ale díky mojí oblíbenkyni Sandře dám 2 hvězdičky a basta fidli. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Po až pohádkově příjemné cestě bez trnů narazil do Jan de Bonta, obdivovaného hitmakera, parní válec. A začal s ničením jeho pracně dělané kariéry. Co přineslo pokračování nejlepšího akčního filmu všech dob? Podle některých nudu a šmíru, podle jiných jen nudu, jenom pozitivnějších reakcí aby se člověk dohledal. Já bych jednu takovou napsal. Vlastně se mi ten film hodně líbil. Myslím, že hodně lidí to hodnotí právě z pohledu prvního dílu. A to je chyba aspoň v tomto případě. Přijde mi nepoměr hodnotí-li někdo průměrné béčko s jedním výbuchem a trapným dějem za dvě a megafilm za sto milionů, co nenaplnil očekávání, stejně. Nebezpečná rychlost 2 je trochu zmatený, mírně klišoidní, silně nelogický, ale rozhodně ne bezdějový a nudný film. Má ucházející kameru, odpovídající efekty. Nechci tu prokazovat subjektivnost hodnotících, ale skutečně byste šli do stejně nízkých vod, kdyby to nebylo pokračování Speed? Mně se to pořád hodně líbilo (vyjma absence Reevese, ale Dafoe to zahojí) a bez srovnávaček by určitě vymizeli hodnocení odpadní a jednohvězdové. Tečka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film oproti prvému dielu nie je nič moc. Určite po každej stránke za ním výrazne zaostáva. Púšťali nám ho na základnej škole cez volnejšie dni. Mal som už vtedy pár výhrad. No tak za prvé sa to vôbec nemalo nazývať Nebezpečná rýchlosť 2 a za druhé tam nemali hrať takí slabučkí herci. Voľné pokračovanie prvého dielu, ktorého kvalít tento kúsok rozhodne nedosahuje a chýba mi tu totiž viac adrenalínu v akčných scénach. Dej nemá taký spád a šťavu. No a ani hlavný záporný hrdina nie je zrovna veľmi presvedčivý, nehovoriac o Sandre Bullock. A ten záver je jeden z najväčších filmových omylov histórie. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

První díl nebyl vůbec špatný, ale tohle je nehorázná kravina. Jakoby pisálci (a že jich nebylo málo!) celý scénář splácali dohromady během jednoho krátkého večera při grogu a ani se neobtěžovali ho zpětně přečíst, protože to, co nakonec vzniklo, je s prominutím k zblití. Jan de Bont po první Nebezpečné rychlosti a Twisteru už nedokázal natočit nic pořádného (a vlastně ani průměrného) a jeho propad do režisérského pekla započal právě tento směšný blockbuster. Bullocková s Patrickem navíc tvoří značně nesympatickou dvojku a pokud v nějakém filmu pořádně nefunguje ani záporák v podání Willema Dafoea, tak je to opravdu zatraceně velká bída. Při samotném závěru jsem už jen nevěřícně kroutil hlavou. Hnus. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Poté, co se Alexovi (Jason Patric) podaří uvést do chodu přední manévrovací motor a vyhnout se tak tankeru, jede loď najednou opět rovně přímo k pobřeží. Avšak není vidět, že by manévrovací motor někdo vypnul, takže loď by musela kroužit v poměrně utažených kruzích, nikoliv jet přímo. (pjotri)
  • Annie (Sandra Bullock) dělá autoškolu v německém autě VW Kübelwagen, jehož výroba skončila v roce 1945. Přestože se objevily pokusy o pokračování výroby i po 2. světové válce, bylo smontováno jen několik desítek kusů z již vyrobených dílů. Nicméně dělat autoškolu v tomto vozidle je nesmysl. VW Kübelwagen neměl např. synchronizaci převodovky, ale co víc, díky absenci airbagů by nikdy nebyl povolen jako autoškola. (pjotri)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama