Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slabsie, aj ked stale pozeratelne. Reziser ostal ten isty - Jan De Bont, akurat doslo k trochu viac zmenam. Po prve, nehra tu vyborny Reeves, prostredie jazdiaceho autobusu na letisku sa zmenilo na neovladatelnu lod s par pridavnymi dopravnymi prostriedkami /lietadlo, cln/. Pochvalu si vsak zasluzi Sandra Bullock, ktora odviedla primerany herecky vykon a zaporak s charizmou +uz postarsia Lois Chiles /bondovka Moonraker/. Aj ked to uz nemalo na namakanu jednotku, nadpriemerne hodnotenie dam za zaverecnu scenu : 69 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zase jedno z těch pokračování, které by udělaly filmovému světu dobrou službu, kdyby vůbec nevznikly. S původním filmem má společný snad jen název - a Sandru Bullock. Prakticky nic v něm nefunguje tak, jak by mělo - navzdory akci, které snaživě asistuje rychlý a místy poněkud nepřehledný střih. Děj nemá tu správnou šťávu a nelze ho brát vážně. A mezi námi děvčaty - je tu ještě jedna vada na kráse, a to docela zásadní: Která z vás by na místě Annie vyměnila Jacka za Alexe ? ... ;-) ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Speed 2: Cruise Control je snímek, který je diametrálně odlišný od prvního dílu. Zatímco jednička měla koule a nedávala divákovi možnost vydechnout, dvojka sází spíše na neustále se střídající akce, zběsilé pobíhání hrdinů a šílený výraz Willema Dafoe. Díky absenci "drajvu" se to celé táhne až do zdárného konce. Naprosto zbytečné pokračování, které nemělo nikdy vzniknout. [TOP 19/14 31%] ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejhorších pokračování všech dob. Na jedničce jsem byl v kině dvakrát v jednom týdnu a strašně se pak těšil na dvojku, která se podle logiky čtrnáctiletého kluka - pokud chtěla překonat jedničku - musela jistě odehrávat v dvoupatrovém autobuse :) Dvojka, natočená podle scénáře původně určeného pro třetí SMRTONOSNOU PAST, je předražené těžkopádné monstrum, které se tupě drží schématu jedničky, přičemž důsledný koncept vertikálního (výtah), horizontálního (bus) a horizontálně-verikálního pohybu (metro vyjíždějící z podzemí na ulici) nahrazuje pouhým střídáním terénu (země, voda vzduch). Stejně jako originál i ji v podstatě tvoří tři akční scény - úvodní originální a nervydrásající akci s výtahem nahradila naprosto fádní honička motorky s dodávkou, autobus vystřídala loď (kterou je narozdíl od busu naopak nutné za každou cenu zpomalit) a nastavovaný závěr s metrem zase nastavovaný závěr s nudnou honičkou motorového člunu se vznášedlem. Plus opět jeden zahořklý padouch, který chce napravit na sobě spáchanou křivdu, hrdina vydávající se v jednu chvíli pod inkriminovaný dopravní prostředek a camea velitele zásahovky a černocha, kterému Keanu zlikvidoval dveře u auta. Na místo tvrdého poldy Keanu Reevese nastupuje sladký vdavkůchtivý hoša Jason Patric, postava Sandry Bullock je tu zcela zbytečná a navíc je za úplnou hlupačku a Willem Defoe záporáka nemile odflákl. Dokonce i ti řadoví cestující, co na lodi uvíznou, jsou oproti těm z autobusu nesympatičtí a otravní a de facto až do chvíle, kdy nad neovladatelnou lodí vyjde slunce, je film o ničem. Ale nad masivním katastrofickým závěrem s vyhýbáním se tankeru (tomu říkám tělo na tělo), o jehož silně počítačovou explozi ale nakonec stejně nepřijdete (miluju Hollywood), a vjezdem do přístavu musí zaplesat srdce každého kluka. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Po Twisteru asi De Bonta někdo zabil a nasadil místo něj dvojníka - jinak nevím, co se to s obrovskou nadějí akčního filmu stalo (stejný průser byl pak i Zámek hrůzy). Člověk, který dokázal kdysi dostat z filmu tolik adrenalinu, natočí pokračování nejlepšího akčního filmu všech dob tak nezajímavě. I to finále je natočeno naprosto nestrhujícím způsobem. A taková sračka stála 140 milionů dolarů. Kolik hladových krků v Africe se mohlo nasytit! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Při finální scéně se Annie Porterová (Sandra Bullock) téměř srazí s autobusem linky 33, který směřuje do Downtownu. V autobusu stejné linky se odehrával děj předchozího filmu Nebezpečná rychlost (1994). (bejkovec)
  • Annie (Sandra Bullock) dělá autoškolu v německém autě VW Kübelwagen, jehož výroba skončila v roce 1945. Přestože se objevily pokusy o pokračování výroby i po 2. světové válce, bylo smontováno jen několik desítek kusů z již vyrobených dílů. Nicméně dělat autoškolu v tomto vozidle je nesmysl. VW Kübelwagen neměl např. synchronizaci převodovky, ale co víc, díky absenci airbagů by nikdy nebyl povolen jako autoškola. (pjotri)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama