Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zásah? Jedna paní povídala... Vedle jak ta jedle a nezachrání to ani moje oblíbená diblice Sandra Bullock. Sled nudných historek z výletní lodi, kterou ovládá šílený vývojář bezpečnostního softwaru, naředil absolutně nevýrazný Jan de Bont užvatlanou a naivní love story a korunoval docela pěkným výbuchem a efektní závěrečnou lodní bouračkou. Na akční film hodně mrzutě málo... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $160miliónovTržby USA $48,608,066Tržby Celosvetovo $164,508,066║ Po prvej perfektnej Nebezpečnej rýchlosti prišla teda riadna sprcha. Príbehová tlápačka beznádejne smerujúca do preplácaného cieľu, taká nešťastná sebaparódia. Neskutočne vyhodení rozpočet do premrštenej báchorky. /30%/ ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Bože lidi vždyť to musíte vidět, že už je to jen vaření z vody. Prostě stejné jako jednička, akorát v jiném prostředí a na jiném dopravním prostředku, nic víc. Tady šlo čistě o vidinu bohatých výdělků na osvědčené značce! Jinak absolutně nezajímavé, nezáživné, neakční, prostě hloupost. Jediné pozitivum vidím v záporákovi Willemu Dafoe. Ostatní nestojí za nic. Zbytečné pokračovaní bez jakéhokoli nového nápadu, 1 hvězda. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Bože, kde je autobus? Nevím, jestli takový kolos jako zámořský parník dokáže být nebezpečně rychlý, ale nebezpečně těžký a pomalu zastavitelný to jo. Sára jede na líbánky a nabízí se tu otázka ze Smrtonosné pasti 2: "Jak se to může člověku stát dvakrát?" Díky tomu, že NR2 nabízí pár vychytaných momentů, a že mám rád lodě všeho druhu, jsem ji na svém hodnocení trochu přidal. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Značně nepovedené pokračování, které s prvním filmem spojuje jen Sandra Bullock. Dějově nezvládnutý snímek s dost často nudnými a zdlouhavými scénami. První díl jsem viděla někdy před rokem až před dvouma a hodně si z něj pamatuju - tu dokonale vymyšlenou situaci apod., ale tohle jsem viděla před půl rokem a pamatuju si jen závěrečnou scénu, kterou rozhodně nepovažuju za nijak úchvatnou. Obyčejný akční film, z kterého si asi žádné doživotní vzpomínky neodnesete. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 48,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 164,5 mil. (NIRO)
  • Ropný tanker má ve filmu název „Eindhoven“. Stejný název nese i holandské město, ve kterém se režisér Jan de Bont narodil. (slatkac)
  • Natáčelo se od 7. října 1996 do 28. ledna 1997 na ostrově Svatý Martin, na Bahamách a v USA (státy Florida a Kalifornie). (BMW12)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama