Reklama

Reklama

Psychiatrička Rose vyšetřuje mladou pacientku na pokraji nervového zhroucení. Žena trpí halucinacemi, pronásledují ji velmi znepokojivé vize, ovšem není to nic, co by zkušená terapeutka nezvládla. Jenže pak se jí po tváři rozlije podivný úsměv a s bohorovným klidem si střepem z rozbité vázy přímo před doktorkou přeřízne krční tepnu. Taková událost by rozhodila každého a Rose není výjimkou. Přestože ji všichni uklidňují, že sebevraždě nemohla zabránit, vracejí se jí psychické problémy z mládí a dětství. Pronásledují ji zneklidňující vize, pod jejichž vlivem se čím dál častěji chová jako blázen. Aspoň její blízcí to tak vnímají. Rose si navíc v hlavě přehrává poslední slova mrtvé pacientky a uvědomuje si, že to, co před smrtí prožívala ona, jí právě klepe na dveře. Zjištění, že mrtvá byla zatím posledním článkem v podivném řetězci sebevražd „usměvavých lidí“, jí také na klidu nepřidá. Je to iracionální, nevysvětlitelné a šílené, ale Rose dojde k závěru, že pokud se jí nepodaří najít začátek řetězce a zlo zastavit, je další na řadě. Že s touhle teorií nenajde u nikoho pochopení, asi nepřekvapí. Jenže zoufalé Rose jde o život a zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Děsivé věci. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (384)

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne nejaký poriadny horor. Som tak premýšľal, že čo si pustím na dobrú noc a spravil som dobre. Dejová linka bola síce taká klasická hororová, podľa šablóny tajomný bubák a pátranie po tom, ako sa zachrániť, no tento film ponúka aj niečo navyše. Čo chýbalo na hororových prvkoch (mohlo toho byť viac a menej predvídateľné), to sa doplnilo v druhej rovine. Viac hororom to totiž bolo v tom zmysle, ako sú ľudia k sebe nevšímaví a ľahostajní, žiaľ ide o smutnú realitu. Chudák hlavná postava sa nemala komu zveriť, každý dával od nej ruky preč, vrátane snúbenca. Ostala sama len s jednou spriaznenou dušou a v tomto smere padol záver filmu ako riť na šerbeľ. Silný nadpriemer. 85/100 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to jako by někdo sebral náhodného člověka z ulice a oznámil mu, že mu právě unesl rodinu a pustí ji jen tehdy, když ten člověk do týdne natočí další film Ariho Astera - jinak si ty nemotivované rotace kamery uprostřed rutinně splácaného hororu neumím představit. Jediný zdroj energie tu je místy legračně pitomé chování protagonistky, to ale výsledek nezachrání od naprosté nudy. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět je bez diskuze výborný a orginální. Pokud dojde na lekání a strašení, tak Finn dokázal, že umí pracovat s atmosférou a napětím způsobem, který by mu mohl leckdo ze zkušenějších kolegů závidět. Takže spokojenost i tady. A konečně režisér se do toho nebojí šlápnout a ukázat i nějakou tu explicitní scénu, přičemž u mě vede podřezávání krku střepem. Naopak co se nepovedlo je konec, který mi připadal podivně a hlavně účelově poslepovaný a moc mi neseděla ani Sosie Bacon v hlavní roli. Nebo spíš její postava, která se vzhledem ke své profesi začala chovat iracionálně od prvního baf. Navíc měla na svědomí i několik logických lapsů, které se bez patřičných sympatií k hlavní hrdince nedaly úplně přehlédnout. Ale jinak je to jako debut fajn a jsem zvědav, jestli to Finn v příštím filmu potvrdí. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tady se zase jednou kradlo. Je to takový slepenec It Follows a Kruhu, který se bohužel v žádném ohledu kvalitou nepřibližuje ani jednomu ze zmíněných filmů. Jakžtakž se filmu dařilo po většinu stopáže udržovat si alespoň zajímavou mysteriózní atmosféru. Bohužel s postupným odkrýváním tajemství se snímek řítil do větších a větších sraček až v samotném závěru sklouzl do vod úplného zoufalství a trapnosti a představil jeden z nejubožejších závěrů, jaké je na hororovém poli možné vůbec natočit. Je to škoda. Snímek má pár dobrých náznaků, ale zůstane opravdu jen u těch náznaků. [30 %] ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky chudší varianta na It Follows, ale pouze co se novátorství týče. Psychologicky je totiž pečlivě, takřka až procedurálně budovaná, bez jediného slabšího místa. Výborně technicky zfilmovaná, v napětí a lekačkách velmi intenzivní, s brilantním sound designem. A skvělou newcommerkou Sosie Bacon v hlavní roli. Režisér Parker Finn ještě překvapí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu zazní celkem 40x slovo „fuck“. (noelcoward73)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 4 000 pracovních míst. (noelcoward73)
  • Prokletí „lidé s úsměvem“ nosí jasné pastelové barvy, zatímco Rose (Sosie Bacon) nosí tmavé kontrastní barvy, které ukazují rozdíl mezi šťastným a smutným. (noelcoward73)

Reklama

Reklama