Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Kyle Bodine se zamiloval do ženy, která o něj zprvu nejevila zájem, neboť byla vdaná. Byl jí zcela okouzlený, znovu ji vyhledal - a tehdy začal jejich milostný román. Muž krásné Rachel byl násilník a týral ji. Netrvalo dlouho a manželka ho zabila. V panice povolala na pomoc svého přítele a on jí pomohl zahladit stopy. Za nějaký čas ale Kyle zjistil, že věci se mají jinak, než původně předpokládal. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (42)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Poctivá kriminálka se vším, co ke správné detektivce patří – zajímavá, napínavá, solidně natočená, hudební podmaz trefně zvolený, herci výteční. Okouzlující Rachel působí zranitelně a křehce, její manželství s hrubiánem a děvkařem nestojí za zlámanou grešli a celé její já volá o pomoc. Není divu, že se do ní sympatický polda zamiluje až po uši a zrozená náklonnost je viditelně oboustranná. Pravdou ovšem zůstává, že kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá a vražda nespadá do omluvitelných hříchů. Celou dobu jsem byla zvědavá, kdo je ten v pozadí, za tím, tušený, však dobře skrytý. Závěrečný kotrmelec je vydatně výživný. „Moje babička tomu říkala porcelánový měsíc, je jako velký talíř, působí na lidi a ti pak dělají divné věci.“ - aneb měsíc v úplňku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Začal jste dobře. Skoro jsem měla hříšné myšlenky." Kdyby podobnou frázi prohodila femme fatale Rachel směrem ke mně, tak bych se jí vysmál do výstřihu a šel bych si užít s o něco tupější, méně vdanou a o dost chudší kráskou. Jenže detektiv Kyle iniciativně zapojil ptáka do svého myšlení, takže bylo brzy jasné, že tady někdo bude za debila. Já jsem mu tedy celkem fandil, protože byl sympaťák, ale moc mě to nebavilo. Asi to bylo tím, že mi Rachel ani trochu nepřipomínala osudovou ženu, kvůli které by chlap dokázal zahodit mozek do popelnice a poslušně strčit hlavu do oprátky. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Solidní devadesátkový thriller s kvalitním scénářem. Bez šance předem odhalit pointu, s matoucími vsuvkami a postavy hnající do kouta více, než byste čekali. A s koncem, jaký se dnes již (bohužel) moc nenosí. K vyššímu hodnocení chybí “pouze” přidaná hodnota více autorské režie, která by z pouhého kvalitního řemesla udělala osobité dílo s přesahem. Ten melancholický jazzový soundtrack Georga Fentona si o to doslova říká. Třeba o Polanskeho. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který si svou přímočarostí a chytrostí hravě utírá zadnici většinou současné produkce tohoto žánru. Užijte si krásnou M.Stowe s pletí čínského porcelánu, detektiva E.Harrise, jenž vyšetřuje vraždu a přitom zároveň zahlazuje její stopy (!) a jeho kolegu, zdánlivé ucho B.Del Tora, prokazujícího talent, ačkoliv má na své herecké bradě ještě rozlitý nejmíň litr krabicového mléka. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha krimithrillerů, které v devadesátých letech zaplavily svět. Jeho vizuálním pozitivem je hlavně účast Madeleine Stoweové coby "femme fatale", jeho zápory jsou až úporná snaha o co nejpreciznější a nejkomplikovanější zápletku. Snaha se ovšem mění místy skoro až ve křeč, nicméně přes "šokující" závěr filmu se tvůrcům nedá upřít jistý potenciál, z nějž ovšem tentokrát ani zdaleka nevyčerpali vše. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama