Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Kyle Bodine se zamiloval do ženy, která o něj zprvu nejevila zájem, neboť byla vdaná. Byl jí zcela okouzlený, znovu ji vyhledal - a tehdy začal jejich milostný román. Muž krásné Rachel byl násilník a týral ji. Netrvalo dlouho a manželka ho zabila. V panice povolala na pomoc svého přítele a on jí pomohl zahladit stopy. Za nějaký čas ale Kyle zjistil, že věci se mají jinak, než původně předpokládal. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (41)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Brilantní žánrovka, která mi některými svými aspekty (hlavní femme fatale, výběr hudby, déšť) evokuje moderní noirovky typu Basic Instinct. Herecky bez debat suverénní, scénáristicky však neménně vydařené. Dialogy jsou nebývale trefné a úderné, o to více z úst charizmatického Eda Harrise. Scénář je povedený a zápletka solidní - občas lehce nepřehledná, ale dá se to přežít. Jednání hlavních hrdinů je však uvěřitelné a to je vzhledem ke kontextu filmu to nejpodstatnější. Závěr je až nečekaně drsný, ale rozhodně stojí za to. Překvapivě málo známý a přesto nadstandartně zmáknutý kousek, který svou kvalitou zastiňuje některé leckdy i mnohem slavnější kolegy. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"No, Kyle, měl jsi pravdu !! Dřív nebo později to vždycky poserou.." Výtečný kameraman John Bailey, jak se zdá, platí i za velmi dobrého režiséra, kdyby ovšem dostal příležitost, on totiž Porcelánový měsíc rozhodně nelze považovat za zvlášť originální snímek, zato ovšem jistě za snímek nesmírně zajímavý, s velkým důrazem na detail.. Precizní, poctivá a skvostně odehraná krimi, v níž zejména tradičně jistý Ed Harris předvádí neskutečně dobrou práci.. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který si svou přímočarostí a chytrostí hravě utírá zadnici většinou současné produkce tohoto žánru. Užijte si krásnou M.Stowe s pletí čínského porcelánu, detektiva E.Harrise, jenž vyšetřuje vraždu a přitom zároveň zahlazuje její stopy (!) a jeho kolegu, zdánlivé ucho B.Del Tora, prokazujícího talent, ačkoliv má na své herecké bradě ještě rozlitý nejmíň litr krabicového mléka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Solidní devadesátkový thriller s kvalitním scénářem. Bez šance předem odhalit pointu, s matoucími vsuvkami a postavy hnající do kouta více, než byste čekali. A s koncem, jaký se dnes již (bohužel) moc nenosí. K vyššímu hodnocení chybí “pouze” přidaná hodnota více autorské režie, která by z pouhého kvalitního řemesla udělala osobité dílo s přesahem. Ten melancholický jazzový soundtrack Georga Fentona si o to doslova říká. Třeba o Polanskeho. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

TV stanicu AMC som si v poslednej dobe dosť obľúbil, dávajú staršie, ale dobré filmy a hlavne bez reklamy. Náhodou som natrafil na China moon s Ed Harrisom a M. Stowe tak hovorím si super, zbežný obsah filmu ma zaujal, bežia úvodné titulky a zrazu prekvapko - Benicio Del Toro!, ešte vo svojich hereckých začiatkoch a toto skvelé obsadnie ešte dopĺňa "Lannister" - Ch. Dance. Film nie je z kategórie blbých, hlavne Ed Harris si chce zachovať chladnú hlavu v stresujúcich situáciách. Fajn atmosféru dotvára i pohodová džezová hudba. Celkovo ma film milo prekvapil, posrali iba samotný záver, v ktorom si posledné dva výstrely mohli odpoustiť. Napriek tomu sa prikláňam k slabším štyrom hviezdam. 70%. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama