Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (367)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z nevýraznejších bondoviek. Film sa snaží zabaviť, ale niekedy som mal pocit, že mu dochádzali sily. Scenár sa mi zdal trošku jednoduchší, Bondove dievča zase zabudnuteľné a hlavný darebák nie veľmi pozoruhodný. Film je ale aj po viac ako štvrťstoročí pozerateľným materiálom. Roger Moore bol bezpochyby výborným agentom 007. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po Bondově minulém opulentním sci-fi výletu do vesmíru nastoupilo razantní zklidnění, ale to vůbec není na škodu. Docela zajímavý příběh, úchvatné středomořské lokace, dobré akce a Carole Bouquet jako jedna z nejlepších (v mém osobním žebříčku druhá) bondgirl vůbec, z této dvanácté bondovky dělají povedený zásek. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po předtitulkové scéně s lehce sebeparodickým (ale vtipným) koncem je tu zase typická Mooreova Bondovka. Bond se spřáhne s pomstychtivou dívkou a jdou po krku... Kdekomu. Film je vtipný, akční scény velice povedené (dlouhá honička na lyžích, vláčení Bonda a Meliny za lodí nebo horolezecká scéna, která je doopravdy infarktová), záporák nic moc, ale stačí. Obrovským způsobem u mě zabodoval pašerák Columbo, který by mohl charizma rozdat třem čtvrtinám filmového štábu a ještě pořád by mu zbylo dost pro sebe. Hudbu místo Johna Barryho skládal Bill Conti, a to nebyla moc dobrá volba... Stejně ale čtyři čisté hvězdy. P.S. Kdyby mi pan Q namontoval do mého auta takové "zabezpečení", jako do Bondova bílého lotusu.... Zabil bych ho! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejvážněji pojatá Mooreova bondovka, zdaleka ne tak za vlasy přitažené propriety jako v Moonrakerovi a jemu podobných veledílech, skvělý hodný zlý hoch, k tomu patřičně efektní árijský agent-zabiják-biatlonista:), bond-girl na kterou jsem si musel docela dlouho zvykat, její a Bondovy osobní motivy a hlavně velice roztomilý Lotus Esprit, který se tentokrát panu Q příliš nevyvedl:). Prostě méně je někdy více... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

1) Podle mě nemá co Bond truchlit nad jednou z těch, se kterými se spustil. 2) Úvodní scénka zase rádoby vtipná, takže jsem zase raději moc nečekal. No a to jsem taky dostal. 3) Zase moc dlouhé, na to, co se ve filmu děje. 4) Jamesovi ani Penny už není třicet :) ~~~ 2,5* ()

Galerie (98)

Zajímavosti (39)

  • Po předchozím filmu, Moonraker, který byl laděn do žánru sci-fi, se tvůrci u této bondovky snažili o návrat ke kořenům bondovek z 60. let a větší realističnosti. Proto je například Bondovo superauto zničeno a on musí prchat v obyčejném Citroënu 2CV. (Colonist)
  • Postava Meliny Havelock se v románové předloze jmenuje Judy. V předloze se také vražda jejích rodičů neodehrává v Řecku, ale na Jamajce. (Colonist)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama