Reklama

Reklama

Zlaté dítě

Trailer

Obsahy(1)

V Tibetu přepadnou maskovaní muži klášter a unesou z něho Zlaté dítě. Newyorský detektiv, specialista na hledání dětí Chandler Jarrel je osloven mladou Tibeťankou Kee Nangovou, aby se ujal případu Zlatého dítěte. To má podle čtyři sta let staré legendy zachránit svět před zlem. Kee přesvědčuje Chandlera, že právě on je tím vyvoleným, který se dokáže postavit zlu. A navíc prý tím, že právě pátrá po zmizelé šestnáctileté Sheryl, už udělal v případu první krok mezi oběma případy je určitá souvislost. Chandler nevěří na mystické síly, ale nakonec se nechá přemluvit. Postupně naráží na další a další důkazy o existenci těchto sil. Pokud chce Zlo, reperezentované démonem Sardem Nunspem, porazit, musí se vydat do dalekého Tibetu. Jen tam může získat dýku bohyně Adžanti, jedinou zbraň s jejíž pomocí lze proti Zlu bojovat. Kee mu stojí věrně po boku dokonce i ve chvílích, kdy jí to Chandler zakazuje. Podaří se jim Zlo parazit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl Murphyho v lepších filmech, ale přesto tento není tak špatný. Některé hlášky těžící z kontrastu mezi Murphym a nadpřirozeným světem jsou dobré. Za všechnu bych jmenoval tu, kdy Murphy vstupuje do jeskyně á la Indiana Jones, odhrne pavučiny a zařve "Pošlete sem občas někoho ať tu uklidí!". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediným uveriteľným nadprirodzeným javom v spojitosti s týmto filmom je Murphyho schopnosť urobiť túto scenáristickú brečku relatívne zábavnou aspoň čo sa týka zopár dialógov a jeho monológov. Jeho hlášky fungujú, aj niekdajšia charizma, len to, čo sa okolo neho deje je tak wtf, že to už po tých desaťročiach nie je ničím vtipné, zábavné ani zaujímavé. Ale keďže ide o film pre cca 12-ročných chalanov vyrastajúcich v 80-rokoch, tak sa dá nad výsledkom prižmúriť jedno oko. Ale medzi jeho ostatnými hitmi osemdesiatych rokov, ktoré prvky fantastiky nevyužívajú, ide u mňa jednoznačne o najslabší kúsok. ()

Reklama

jericho001 

všechny recenze uživatele

Není to zase až tak špatný,ale Beverly Hills Cop to není.Sem-tam se tu najdou vady na kráse,Eddie prakticky celou dobu nezavře hubu(i když někdy má slušnou hlášku) a masky stojí za prd.Zase na druhou stranu na tu mladou tibeťanku se hezky koukalo a scéna v bludišti když jde Eddie se sklinkou vody je taky dobrá.Takže nakonec takový průměr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Motajú sa tu jaky a je mi zima. Nebaví ma to tu.“ Eddie Murphy bol v 80. rokoch TOTÁLNA HVIEZDA. Svet mu ležal pri nohách. Mohol VŠETKO. Obyčajný chalan z robotníckej, ošarpanej štvrte po rokoch, bezradne strávených v Saturday Night Live, debutoval buddy movie 48 HODÍN. Z nich sa, napriek nulovým očakávaniam (aj samotného štúdia!) stal vianočný trhák a z Murphyho DOSLOVA cez noc hviezda (DRUHÝ deň ráno po slávnostnej premiére poslal dočerta komplet vedenie SNL a začal sa naplno venovať svojej filmovej kariére). V publikácii Filmy 80. rokov to autor označil dokonca za „jednu z najrýchlejších premien vo filmovej histórii“. A naozaj - v čom Eddie hral, to zarobilo gigantické peniaze. Už kvôli nákazlivému smiechu, improvizácii, pohotovým reakciám a podrezanému jazyku. Od VÝMENY cez POLICAJTA V BEVERLY HILLS 1 - 2 po CESTU DO AMERIKY. Vrátane ZLATÉHO DIEŤAŤA. A aké vlastne je? Vymyká sa nielen charakteristike „Eddieho film“ (obsahuje síce jeho „typické“ scény - viď. pašovanie obradnej dýky cez tibetské letisko -, ale málo), no i žánru fantasy. Na rozprávku film obsahuje priveľa násilia, každú chvíľu niekto niekomu zlomí väzy a prvých zopár desiatok minút strávime v nečakane dospelom a vážnom svete, v ktorom hrdina pátra po unesených deťoch, ktoré nie vždy končia dobre. Následne príde zápletka s uneseným zázračným chlapcom, triky, akcia (baba v bielych gaťkách uprostred noci vykope piatich po zuby ozbrojených hajzlov) a zábavné dialógy („Jej príbuznú znásilnil drak.“ – „To sa u vás stáva často?“). Ale tiež blbý scenár (kúzelný chlapec vie oživovať mŕtvych, ale robí mu problém dostať sa zo železnej klietky). Príliš ma to nebavilo a Charles Dance bol čudný zlosyn. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Film ještě z doby, kdy Murphy nehrál v každé kravině. Bohužel to ale u mě dopadlo průměrně, byť zhlédnutí rozhodně nelituji. Občas je to příjemná komedie, občas zase nuda, občas to má skvělé nápady, občas to je zase celé nevyužité. Prostě to ujde, ale myslím si, že na rozdíl od jiných průměrných komedií si z tohohle budu aspoň něco pamatovat, jelikož ten námět už sám o sobě má něco do sebe... 3* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Hlavnú úlohu mal pôvodne stvárniť Mel Gibson a malo sa jednať o drámu, ale keďže nebol k dispozícii, tak oslovili Eddie Murphyho a scenár bol prepísaný na komédiu. (Raccoon.city)
  • Hoci je Zlaté dieťa chlapec, hrá ho dievča Jasmine Reate. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama