Reklama

Reklama

Zlaté dítě

Trailer

Obsahy(1)

V Tibetu přepadnou maskovaní muži klášter a unesou z něho Zlaté dítě. Newyorský detektiv, specialista na hledání dětí Chandler Jarrel je osloven mladou Tibeťankou Kee Nangovou, aby se ujal případu Zlatého dítěte. To má podle čtyři sta let staré legendy zachránit svět před zlem. Kee přesvědčuje Chandlera, že právě on je tím vyvoleným, který se dokáže postavit zlu. A navíc prý tím, že právě pátrá po zmizelé šestnáctileté Sheryl, už udělal v případu první krok mezi oběma případy je určitá souvislost. Chandler nevěří na mystické síly, ale nakonec se nechá přemluvit. Postupně naráží na další a další důkazy o existenci těchto sil. Pokud chce Zlo, reperezentované démonem Sardem Nunspem, porazit, musí se vydat do dalekého Tibetu. Jen tam může získat dýku bohyně Adžanti, jedinou zbraň s jejíž pomocí lze proti Zlu bojovat. Kee mu stojí věrně po boku dokonce i ve chvílích, kdy jí to Chandler zakazuje. Podaří se jim Zlo parazit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $79,817,937Tržby Celosvetovo $91,900,000║ dosť zle zvládnutý film, prevažne dej dosť otravuje, toho vydarenejšieho je fakt málo /25%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych si nedovolil chtít po jakémkoli Murphyho filmu cokoli hodnotného, a proto nemohu být s tímhle filmem nijak extrémně nespokojen. Minimálně trochu té Eddieho vitality se na plátno přenést podařilo. A u těch doslova sindibádovských triků (asi tak z padesátých let) jsem se dokonce i usmál. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Motajú sa tu jaky a je mi zima. Nebaví ma to tu.“ Eddie Murphy bol v 80. rokoch TOTÁLNA HVIEZDA. Svet mu ležal pri nohách. Mohol VŠETKO. Obyčajný chalan z robotníckej, ošarpanej štvrte po rokoch, bezradne strávených v Saturday Night Live, debutoval buddy movie 48 HODÍN. Z nich sa, napriek nulovým očakávaniam (aj samotného štúdia!) stal vianočný trhák a z Murphyho DOSLOVA cez noc hviezda (DRUHÝ deň ráno po slávnostnej premiére poslal dočerta komplet vedenie SNL a začal sa naplno venovať svojej filmovej kariére). V publikácii Filmy 80. rokov to autor označil dokonca za „jednu z najrýchlejších premien vo filmovej histórii“. A naozaj - v čom Eddie hral, to zarobilo gigantické peniaze. Už kvôli nákazlivému smiechu, improvizácii, pohotovým reakciám a podrezanému jazyku. Od VÝMENY cez POLICAJTA V BEVERLY HILLS 1 - 2 po CESTU DO AMERIKY. Vrátane ZLATÉHO DIEŤAŤA. A aké vlastne je? Vymyká sa nielen charakteristike „Eddieho film“ (obsahuje síce jeho „typické“ scény - viď. pašovanie obradnej dýky cez tibetské letisko -, ale málo), no i žánru fantasy. Na rozprávku film obsahuje priveľa násilia, každú chvíľu niekto niekomu zlomí väzy a prvých zopár desiatok minút strávime v nečakane dospelom a vážnom svete, v ktorom hrdina pátra po unesených deťoch, ktoré nie vždy končia dobre. Následne príde zápletka s uneseným zázračným chlapcom, triky, akcia (baba v bielych gaťkách uprostred noci vykope piatich po zuby ozbrojených hajzlov) a zábavné dialógy („Jej príbuznú znásilnil drak.“ – „To sa u vás stáva často?“). Ale tiež blbý scenár (kúzelný chlapec vie oživovať mŕtvych, ale robí mu problém dostať sa zo železnej klietky). Príliš ma to nebavilo a Charles Dance bol čudný zlosyn. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepsich filmu s Eddiem, ale presto nic extra. Pribeh je vcelku zajimavej, ale urcite moh bejt vic propracovanej. Aspon, ze tech vtipu tu je dost. A taky rvacek. A Eddie zvladne oboji, i kdyz se nekdy uz xichtil moc. Lepsi prumer. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Na dnešné pomery infantilná záležitosť. Dokázala som sa však napriek tomu vcelku baviť a až takou nudou to zase neoplývalo. Komédia, ktorá je ľahkým nadpriemerom aj vďaka sympaťákovi Eddiemu :-) 70%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Před lety to byl celkem hit. Dneska už to takový dojem nepřináší. Vtipy jsou sem tam dobré, triky na svou dobu mohly být lepší. Ale i tak to není špatné a je to dozajista jeden z lepších filmů, kde se vyskytuje Eddie Murphy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hvězdný Eddie ve filmu, který mi mírně připomněl Velké nesnáze v Malé Číně. Myslím dokonce že oba byly natočeny ve stejném roce a v obou se to hemží skvělými triky :) Ve Zlatém dítěti jsou triky vskutku prvotřídní, kdo viděl, chápe. Na humor se tady moc nehraje, ale když k němu dojde stojí za to. Například televizní vystoupení hlavního hrdiny anebo odbavení na tibetském letišti. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film by sa dal rozdeliť na dve polovice - prvá v USA je kriminálka a druhá v Tibete je fantasy. Väčšie očakávania som mal od tej prvej, ale paradoxne lepší je ostatok (je aspoň trochu vtipná). Murphyho hlášky nefungujú (takmer nie sú), ukecanosť je obmedzená a jediné, čo môže film pozdvihnúť je fajn hudba. Klasický synth soundtrack 80's. PS: umučiť toho, komu prišiel ako dobrý nápad nechať Hassona dabovať Murphyho!!! Topoľský forever! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediným uveriteľným nadprirodzeným javom v spojitosti s týmto filmom je Murphyho schopnosť urobiť túto scenáristickú brečku relatívne zábavnou aspoň čo sa týka zopár dialógov a jeho monológov. Jeho hlášky fungujú, aj niekdajšia charizma, len to, čo sa okolo neho deje je tak wtf, že to už po tých desaťročiach nie je ničím vtipné, zábavné ani zaujímavé. Ale keďže ide o film pre cca 12-ročných chalanov vyrastajúcich v 80-rokoch, tak sa dá nad výsledkom prižmúriť jedno oko. Ale medzi jeho ostatnými hitmi osemdesiatych rokov, ktoré prvky fantastiky nevyužívajú, ide u mňa jednoznačne o najslabší kúsok. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy má dobré nápady. Nejčastěji zachraňuje a pomáhá, a byl by rád, kdyby na světě vítězilo dobro nad zlem. A on se o to snaží filmem. Ví, že film má svou moc. A za získané peníze krmí hladové děti v Africe. Copak je možno Eddieho nemít rád? ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slušné. Murphy už melie občas naprázdno, ale aj vďaka skvelému slovenskému dabingu je to fajn. Neopakovateľná atmosféra 80/90-tych rokov. Fantasy prvky boli trochu psycho, ale inak sranda... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro infantilní dospělé z dob, kdy Eddie byl neporazitelný. Olda Kaiser za mikrofonem jej vždy dotáhl k velkému představení. Na Charlotte Lewis se dobře dívá, ale drak a všechny ty nadpřirozena jsou fakt stupido grando. Charles Dance mluví hlasem Franty Němce. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jako teenagerovi mi ten film přišel třeskutě vtipnej - obvzlášť když jsme na to vyrazili místo hodiny účetnictví - ale už si ho moc nepamatuju a nevim co bych mu říkal dneska. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který se očividně snaží svézt na úspěchu Policajta z Beverly Hills, jen s novým příběhem, otravným hlavním hrdinou a prvky fantasy. Po právu opomíjený film, ve kterém je Murphy otravný jako málokdy a pokus o parafrázi na Indyho Jonese je už přes čáru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Opět v rámci žánru slušně natočený film, kde Eddie Murphy hraje překvapivě uměřeně, takže i samotný příběh pak není eskapádou blbinek (až na scénu se "snem" a diváky v publiku), ale v mantinelech fantasy docela uvěřitelný příběh. Skvělé hlášky, špílce a komentování situací ("tys měl předtím xanax?"), zlaté dítě vypadalo suprově, Charlotte Lewis to zde slušelo, zvlášť když v košilce a kalhotkách kopala do nepřátel (i když si myslím, že šlo o dublérku), výprava slušná, triky pravda poslabší, ale celkově zábavný nadstandard, i když tomu kompaktnost Velkých trablů v malé Číně sem tam chybí. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia slovenského znenia (SPF 1989) = ALŽBETA DOMASTOVÁ - Dokonalý slovenský kinodabing SPF už asi navždy zmizol v prepadlisku dejín, ale neoficiálne je stále na svete! Murphyho tam daboval MIRO NOGA a dialógy boli geniálne. Tajne dúfam, že raz bude opäť uvedený aj oficiálne, napriek existencii dvoch ďalších redabingov pre Markízu a JOJ. (16.7.2009) ()

Reklama

Reklama