Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Príbehy malého chlapca žijúceho s rodinou v dedinke Lönnebergy. Emil je typické nezbedné chlapčisko s prirodzeným talentom vyrábať problémy. Neprejde deň, kedy by sa mu počas honby za zábavou nepodarilo niečo vyparatiť. No mnoho ráz aj s dobrým úmyslom skomplikuje život sebe i svojmu okoliu, za čo si však vždy musí poctivo odpykať v kôlničke trest od prísneho otca. (dieFcina)

(více)

Recenze (21)

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Vyčíňanie Emila, jeho milá kôlnička a večne nahnevaný otec, ktorý ráta s každým öre, vyvoláva u mňa vždy príjemnú náladu. Jednotlivé príbehy tohto malého loptoša sú plné humorných situácii, ktoré väčšinou vystrojil on sám. Pamätná polievková misa na hlave a príchod k lekárovi boli ukážkou toho čo dokázal chlapec navystrájať a keď ju svojským spôsobom "dal dolu" jeho otec bol rozzúrený, ale po zistený, že to bolo lacnejšie riešenie bol šťastný. ............. .......... .............. ............ .................... ........ ..... ..... Humor: ***** Hudba: **** Vtiahnutie do deja:**** ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Skoro som na Emila zabudol... ale bolo to take roztomile chlapca a vedel struhat postavicky na jedno zavretie ked vyviedol nieco a otec ho nahanal po celom dvore az kym sa nezavrel do kolnicky, ze sa nanho jednoducho fakt tazko zabuda :o) Vzdy som si ho rad pozrel a sledoval jeho huncustva, jeden zo serialov mojho detstva ;-)) ()

Reklama

punka27 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé si niečo také ako Emila pozrieť po rokoch.. v detstve som tento seriál mala veľmi rada, no teraz som to už nevládala dopozerať... ale pesnička je stále parádna... Inak myslím, že nie len dnešné seriály pre deti na to nemajú, ale predsa je to len severská tvorba... už len kvôli tým všetkým bolnďákom :) ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál som ako malý chlapec totálne žral. A Emil okrem iného, že vedel rýchlo utekať si aj vyrezával pekných panáčikov. Škoda, že jeho otec z neho až takú veľkú radosť nemal:D ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Další ze světově populárních seriálů z pera Astrid Lindgrenové. Bohužel na české obrazovky se (vyjma sestřihového filmu Michal dělá pořádek) nikdy nedostal, ani ČT ho nekoupila, přestože na Déčku v posledních letech běželo plno jiných filmů a seriálů na motivy knih této spisovatelky. Naštěstí STV už na začátku 90. let Emila zakoupila a loni na Vánoce po dlouhé době zreprízovala, díky čemuž fanoušci mohli seriál konečně zkompletovat. Nádherný seriál z idylického prostředí švédského venkova začátku 20. století obohacen o humorné pasáže díky Emilovým originálním nezbednostem (třeba když si strčil hlavu do mísy na polévku nebo když malou sestřičku Idu zavěsil na žerď namísto švédské vlajky). Líbil se mi i díl, v němž Emil potrestal lakotnou správkyni chudobince, která se chytla do vlčí jámy a zejm. díl, kdy se Emil i s prasetem a slepicemi opil z kvašených višní.:) Vtipné také bylo, jak Emil pomáhal Lině s bolavým zubem. Zajímavé postavy jsou např. věčně ubrblaná Lina a skeptická Brusnicová Maja přivolávající vždy to nejhorší a strašící různými chorobami. Role cholerického Emilova otce Antona se zhostil známý herec Allan Edwall, jenž si zahrál hlavní i vedlejší role i v jiných filmech a seriálech Lindgrenové. Na rozdíl od většiny diváků nemohu do hodnocení započítat nostalgii, zas až tak dlouho ten seriál neznám a kompletní sotva osm měsíců. I tak ale dávám zasloužené 4 * a 80%. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama