Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nové příhody dětí z vesničky u moře. Pele přemluví svého dědečka a obyvatele městečka, aby si s ním a jeho kamarády celý den hráli. Vypraví se tedy do opuštěné rybářské osady, kde je stará loď Albertina, a tam si celý den hrají na piráty. (oficiální text distributora)

Recenze (20)

nash. 

všechny recenze uživatele

Jako malému klukovi se mi filmové příběhy z ostrova Saltkrakan líbily a bylo nečekaně milé moci si po letech osvěžit vzpomínky. Neuvěřitelně pohodové a milé dětské dobrodružství, které ukazuje život takový, jaký si ho snad současní uštvaní, vystresovaní a konzumem ubíjení lidé ani nedokáží představit. Není tu žádná urputná snaha diváka rozesmát nebo napnout. Jen dokonalá idylka, pár bezstarostných dětí a pár dospělých, kteří si ještě nezapomněli hrát. Byl to úžasný relax, kterému nechybělo ani pár moudrých myšlenet, byť jen lehce naznačených nebo pronesených zcela mimoděk, bez snahy o mentorování. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Hned v prvním zaběru se objeví bernardýn, díky čemuž má tento snímek u mě jedno velké plus. Přiznávám, že jsem neviděl předchozí dva díly, nicméně nejedná o nic zvláštního, spíše se mi zdá, že celý ten děj je vyvařen z vody. Pár dobrých nápadů by se tam však našlo. Naivita zde teče proudem, na druhou stranu si ale myslím, že dětem do deseti let by to mohlo bohatě stačit. Film jsem zhlédl s českým dabingem, který tomu snímku rozhodně moc nepomáhá. 70% ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Musím podotknout, že Gimp má chybu v komentáři. Film který myslí se jmenuje "Ztroskotání na ostrově". Tenhle je o tom, že chlapec Pele (známý z předchozích dílů) přemluví svého ozce (nebo dědečka?)a obyvatele městečka, aby s ním a jeho kamarádkami celý den hráli. Tak se vypraví do opuštěné rybářské osady, kde je stará loď Albertina. Tam si celý den hrají na piráty. Pak tam je ještě taková komplikace s otcovýma hodinakama, ale to už nechci rozepisovat. slušná podívaná pro děti a jejich rodiče. Puberťáky zvyklý na "Let's Dance" to moc nenadchne. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dvorný režisér spisovateľky Astrid Lindgrenovej Olle Hellbom spracoval do filmovej podoby azda všetky jej knižky a urobil to tým najlepším spôsobom akým sa dalo. Filmy majú nádherný detský svet, dobre odpozorovanú rétoriku, milú zápletku a vtip. U nás bežali všetky štyri filmy pod cyklom Svedectvo farebného ostrova. Prvý film bol Akcia Mojžiš, druhý Svadba s prekážkami, tento je tretí v poradí a nasleduje Stroskotanie na ostrove. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film získal roku 1967 na Dětském filmovém festivalu v Moskvě "Speciální cenu pedagogické akademie". (Terva)

Reklama

Reklama