Svatba s překážkami

Tjorven och Skrållan

Rodinný

Švédsko, 1965, 93 min

Olle Hellbom

Další vyvedený kousek ze série o dětech na ostrově.(24.9.2008)

Konečně jsem tady na ČSFD našel tyhle staré dětské filmy o jedné "normální" rodince žijící kdesi na venkově u moře (díky okounovi a uživateli jménem "stv ..."). Byly celkem čtyři, všechny od režiséra Olle Hellboma, a všechny jsem je jako dítě žral :-) Akce Mojžíš, Svatba s překážkami, Piráti na Albertině, Ztroskotání na ostrově => "Svědectví barevného ostrova".(10.11.2007)

70 % - Přilétla vrána, zaťukala "Pusťte mě hned", a toho rána holka malá spatřila svět. Jmenuje se Skrållan, jmenuje se Skrållan, Skrållan, Skrållan, holka jako z růže květ.(14.10.2009)

Pamatoval jsem si z dětství tenhle seriál, netušil, kolik to má dílů, ani jak se to jmenuje, ale od počátku jsem hrál na klavír ústřední melodii a zpíval text o vráně, která "volala pusťte mě hned a toho rána holka malá spatřila svět..." Až později jsem zjistil literární předlohu a nedávno i zdroj těhle kouzelných filmů. Tohle funguje v každé době. Je ale znát, jak děti neobklopené tolik civilizací (ba i dospělí) mají větší fantazii a schopnost hrát si. Nejen z nostalgie plný počet hvězd i pro Astrid Lindgren - smekám, veliké díky!(19.9.2010)

Ještě o něco zábavnější a příjemnější než předchozí díl Akce Mojžíš. Do rodiny totiž přibyl nový člen - nezbedná Skrållan zlobící hlavně svého dědečka. Navíc část děje se odehrává v zimě a my můžeme poznat ostrov Saltkräkan i v bílém hávu.(7.12.2008)

Jak já tuhle sérii jako malý miloval. A mám ji rád dodnes. Moc hezký film pro děti i dospělé, kteří nezapomněli na to, že taky bývali malí špunti. A úplně boží je malá Skälan. To je neskutečně vysmáté děcko :-)(4.8.2011)