Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film z poválečného prostředí o ženě jménem Susan Traherne. Susan působila v době 2. světové války ve Francii v hnutí odporu a po válce se vrací do rodné Anglie. Ale zde se jí najednou vše zdá nudné a stále stejné. Je pobouřena okolím, což dává patrně najevo svou nekonvenčností a ubližuje tím nejen sobě, ale i všem okolo. (BajuBaju)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Zbytečné, utahané, hysterické, ukecané a přitom nic sdělující drama, které dokáže lézt až obdivuhodně na nervy. Jedná se přesně o jeden z oněch filmů, během kterého je bez důvodu proneseno strašně moc myšlenek,obecných pravd a další nepřirozených plků, které i když občas mají co do sebe, tak do příběhu samotného se vůbec nehodí, a to už jen proto, že samotný příběh je v oněch myšlenkách utopený a při té snaze to všechno co možná nejhysteričtěji sdělit, se tak trochu zapomněl dít. Výsledek toho všeho je dvouhodinová, otravná nuda, po které si už nevzpomenete, o čem to bylo, a co konkrétně ten kvaziexistencionální průjem plků způsobilo. Neskutečně stupidní záležistost, která vás donutí aspoň na chvíli nenávidět Maryl Streep, i když na její obranu to dle mě zahrála asi nejlépe, jak to bylo možné, k její smůle tohle ovšem nemělo spatřit světlo světa. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zhorelo to komplet v kinach a pozrel som si to preto, lebo som si myslel, ze pojde o spoluucast Anglanov vo francuzskom protinacistickom odboji. No ale potom sa to skrutilo nezelanym smerom, som pozrel 70 % filmu a vypol som to 45 % ()

Galerie (129)

Zajímavosti (9)

  • Původní hra byla inspirována zajímavým faktem, že zhruba tři čtvrtiny žen, které se během druhé světové války zapojily do S.O.E operace (zvláštní sekce britské zpravodajské služby MI6), se rozvedly téměř okamžitě po skončení války. (jezurka42)
  • Původní stejnomenná divadelní hra od Davida Hareho měla premiéru 6. ledna v Plymouth Theatre v New Yorku. Inscenace dosáhla jednadevadesáti repríz a derniéra proběhla 27. března 1983. Hra byla nominována na čtyři ceny Tony v roce 1983, včetně té za nejlepší hru roku. (jezurka42)
  • Film se odehrává v průběhu tří desetiletí: v čtyřicátých, padesátých a šedesátých letech 20. století. (jezurka42)

Reklama

Reklama