Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, já ten film mám rád, a to zhruba ze stejnejch důvodů jako Volný pád. Mám rád střet člověka s mediálním světem, reality s tím, v co se dá překroutit. Drobné WTF momenty ("pohřbívání má na Východě velký význam") kldně přejdu, když film zároveň nabízí tak pěkné scény jako Karla Rodena nevěřícně zírajícího na jakousi reality show, kde se otec omlouvá synovi, že spal s jeho manželkou. "You Americans are cowards. Without your money or rockets..." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Najprv musím povedať, že celý film je skutočne o 15tich minútach slávy a marketingový ťah aký tu nebol dlho. Pokiaľ hrá De Niro len necelú prvú časť (teda hrá ako hrá) a dajú ho ako prvého do záverečných aj úvodných titulkov, je to svinstvo, nech je hviezda akéhokoľvek formátu. Charlize si tiež moc pľacu neužila a Roden tých 15minút naopak využil naplno. Ale inak celkom dobrá mierne nadpriemerná zábavička. Pomerne kvalitné a prekvapivé vyústenia, skvelé pozrieť hlavne v originálnom znení. A napriek tomu, že Roden je Čech, a klobúk dole, zase ma a to nie poprvýkrát svinsky urazili. Tak v originále je názov postavy Emil Slovák. Ale v českom dabingu sa odrazu stanoví preklad ako Slezák. WTF?! 75%. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

První významná role Karla Rodena v Americe je prozatím stále jeho rolí nejlepší. V této roli psychopatického zabijáka totiž opravdu září a ani Robert De Niro mu tady nestačí, i když stále hraje svůj solidní nadprůměr. Jinak je to velice solidní kriminálka, u které jsem se ani na chvilku nenudil a která splňovala snad všechna žánrová pravidla. Sice jsem čekal, že ty média v tom budou hrát roli ještě trochu větší a mohla se tak jejich role ještě trochu rozvinout, ale i tak je to velice příjemné. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film, ve kterém jsem porpvé viděl Veru Farmigu... Ty její oči... Film, v němž prostý český herec sejme profíky z júesej, v jednom případě doslova. Roden v dosud pořád asi nejlepší své zahraniční roli. Už kvůli němu stojí za to dívat se na film v původním znění. Když si s Taktarovem povídají on česky a Oleg rusky, je to fakt sranda. De Niro prostě standard, nevím proč, ale Burnsovi jsem se musel smát, prostě když byl na place, měl jsem na tváři takový potměšilý až škodolibý úsměv, nevím, je to jedna z jeho nejlepších rolí, co jsem viděl. Theron a Cattrall potěšily i přes to málo času, který dostaly. Možná je ten film trochu dlouhý, ale je fajn. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro Karla Rodena zásadní film jenž se díky němu vryl americkému divákovi do paměti svým bezprostředním chováním...takového psychopata jsem dlouho neviděl. Pak se nemůžu divit, že zabije i Roberta de Nira, který hraje superpoldu, kterého mají všichni rádi. Pro mě jako Čecha je to film s mnoha nesrovnalostmi, ale budiž pro Rodena zlom, v USA film oblíbený tak proč to dál pitvat. Jinak bych filmu ještě vytknul délku která přesahuje bezmála dvě hodiny, ale zato akcí sršící a málokdy nudící i když dvě hodiny na akci jsou dvě hodiny... Jinak během této doby mě stihnul zaujmout ruský sympaťák Oleg, který hraje Rodenova parťáka (ano stále jsme bráni jako východ Evropy takže tu máme dvojku čech + rusák) a bylo mi ho nakonci docela líto i když dosáhnul toho co si vždy přál. --- Takže oni uhoří, ale přitom se milují? - No lidé mají jiné priority. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

  • Film sa natáčal mimo Los Angeles aj v New Yorku. (Laslo)
  • Imigrační úředník na začátku filmu je skutečný úředník, ne herec. (don corleone)
  • Postava Karla Rodena se jmenuje Emil Slovák, jak je možné vidět v pasu na začátku filmu a v závěrečných titulkách, ale ve filmu mu říkají Slezák. (alienad)

Reklama

Reklama