Reklama

Reklama

Slimáci

Trailer 1

Slizká smrt se plazí k nic netušícím obětem. V nenápadném americkém maloměstě se začínají množit případy záhadných úmrtí. Policie i lékaři jsou bezradní a jediný, kdo tuší hrozivou pravdu, je hygienik Mike Brady. Jenže jeho teorie o masožravých slimácích je úřady ignorována. Až do doby, kdy se ukáže, že mladík má pravdu a že za desítky brutálně zavražděných obyvatel města opravdu mohou zdánlivě neškodní černí slimáci. Ulice i domy jsou takřka přeplněné slizkými posly smrti a zdá se, že na záchranu nevinných je již příliš pozdě. (Řitka video)

(více)

Recenze (120)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Šílená ptákovina. Film, který kdysi znal snad každý (spolu s Aligátorem, Piraňou a dalšími béčky taková ta klasická sračkovitá kultovka), ale dneska je naopak docela zapomenutý. Jako devadesátiminutová exkurze do hororové minulosti je to ok, ale upřímně řečeno... zaplať pánbůh, že jsou osmdesátá léta dávno pryč. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vďaka Slimákom som prežil jedno nádherné sobotné dopoludnie v retrotranze, ktorý ma na hodinu a pol dokonale teleportoval do "nevinných" 80. rokov. Absurdné, zábavné, troška krvavé a hlavne slizké! :-) Čo viac si možno priať? ()

May 

všechny recenze uživatele

No paaani! Tak tohle je pro filmoveho fajnsmekra, ktery z celeho srdce miluje a uctiva stupidni beckove filmy, opravdova lahudka. Horrorem se tahle 'adaptace' nazyvat neda ani s nadsazkou a mirou alkoholu v krvi. Neco tak neuveritelne absurdniho si musi zamilovat kazdy /az na Kirke (:/. Gumuvi slimaci se zoubkama a spousta hloupych a nelogickych scen mohou mit za nasledek jen jedine - usmev od ucha k uchu a spoooustu nadseni z FILMOVEHO zazitku, ktery ma dlouhodoby ucinek. Miluju ten film a nemam rada nikoho, kdo se na nej byt jen krive podiva.. ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

utrpení tyhle mršky mít na zahradě.. a co teprve koukat na tenhle filmek.. podotýkám, že se mu nedají upřít jisté kvality.. to ano.. ale přesto nemůžu jinak.. jediné, co mě u toho filmu bavilo, jíst ten senzační chleba se šunkou a sýrem.. no co.. Slimáci tam taky hodovali.. měla jsem hlad též :-D [1. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dole v kanáloch sú zmutované slimáky, musíme tam hodiť bombu.“ Toto je veta, ktorú nech zahráte s akokoľvek kamennou tvárou, stále na nej bude niečo podozrivé. Slimákov som ako dieťa nevidel, takže vo mne s odstupom desaťročí od vzniku nevyvolávajú žiadnu svojrázne hrejivú nostalgickú spomienku. Prvý raz som ich videl až v r. 2011, keď už som dávno nebol tínedžer. Pamätám si však aspoň na knihu, ktorú som ako malý čítal a bola riadne nechutná (v pamäti mi najviac uviazla pasáž so sexuálnou trojkou drasticky narušenou vpádom slimákov, pre dieťa fakt trauma). Avšak pozor! Film Slimáci v nevznikol podľa knihy Slimáci! Tá je v skutočnosti druhým dielom knižnej série, z tej však v ČR vyšiel iba druhý diel a to síce pod názvom Slimáci, ten názov ale nie je správny, keďže dotyčná kniha sa v origináli volá Breeding Ground. Takže film Slimáci a kniha Slimáci (Breeding Ground) nemajú, okrem vraždiacich slimákov, nič spoločné. OK, dosť informácií. Aký je samotný film? Pravdupovediac, čakal som väčšie béčko. Keď si spomeniem na všetky tie vraždiace osy, včely, mravce, medvede, slony, mačky a ja neviem, čo všetko ešte, musím uznať, že po technickej stránke si film dodnes udržuje pred divákom nepríjemný rešpekt. Dnes by to boli tony počítačových efektov, vtedy ozajstné slimáky. Dokonca i po hereckej stránke mi to pripadalo tak, že niekomu záleží na postavách, čo je v slimačom horore nečakané (rovnako tak prekvapivo seriózna hudba). Nepoznám iný film, v ktorom by bol detailný záber na hryzúceho slimáka. Inak scenár ukážkovo spadá do vtedajšej vlny zvieracích hororov, kde zvery síce ľudí vraždili, ale nedialo by sa to nebyť ľudskej arogancie, túžby po moci (a, prirodzene, peniazoch) a rôznych ilegálnych (a pravdaže nemorálnych) vedeckých, prípadne vojenských experimentov, prípadne protizákonného narábania s toxickým odpadom (z ktorého sa ostatne stvoril aj Aligátor). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zapomenutých skvostů porevolučního videa (spolu se Scorched Heat jej tuším vydala dnes již zaniklá společnost D-Alvin video). Příjemně pohodová atmosféra 80. let je umocněna nádherně naivníma trikama a nějakou tou kapkou krve. Škoda, ze autoři nedosáhli knižní brutality, ale i tak některé scény stoji za zapamatováni. Opravdu skvělý kus pro labužníky! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slimáky mám umístěné hodně vysoko ve svém pomyslném žebříčku nejlepších zvířecích horrorů a to hned po Arachnophobii. Ne tak kvůli atmosféře nebo strachu, ale hlavně kvůli hnusárničkám, jež se tu objevují. Odseknutí vlastní ruky nebo prasknutí oka, z něhož vyletí červi, na mě působí i dnes, i když to logika těžko pobere. Konverzace hlavních postav sice tahají občas za uši, ale nekoukám přece na inteligentní drama, ale na "nature amok" jako bejk, a tak k tomu i přistupuju. Spousta krve, sem tam nějaké gore, ale hlavně tuny slimáků, kteří člověka překvapí i při chvílích největší pohody: když sedíte na hajzlu. Skvěle mi sem zapadla i hudba, co mi trochu připoměla to nejlepší z 80.let. Jeden z mála filmů od Řitky, co mi udělal opravdu radost... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě je teda legenda spíš Piraňa než tohle slabší hororový béčko. Slimáci mi nepřišli jako zrovna dobrej nápad, nějak ve mě tyhle 5 centimetrový slizký roury, co se plazí rychlostí 5 centimetrů za hodinu, nevzbuzovaly pocit, že jsou nebezpečný a následně se mi pak film scvrknul jen na pár gore scén, který jsou sice pěkný, obzvlášť vybuchnutí očí a červy se povedly, ale zas tak moc toho tam neni, aby mě to zabavilo po celou dobu ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Posolit, rozstřihnout nůžkami, utopit a nebo vypustit kachny? V zahrádkářích ti kluzcí hajzli probouzejí netušené vražedné sklony, ale co dělat, když se přemnoží a dostanou chuť na maso? Až na scénu ve skleníku, která měla „edwoodovské“ parametry, si tvůrci vesměs poradili s tím, že jejich agresivní zplozenci přírody neoplývají rychlostí a nechávají za sebou stopy. Mezi ochotníky nechybí erotické dusno, svérázná hudba přeskakuje mezi diskem, komedií, romantikou a napětím (největší bomba jsou úvodní titulky, kdy to vypadá, že slimák na to půjde nožem přes sprchový závěs), gore je na dobu vzniku a možnosti krvelačných měkkýšů poměrně působivé a finální deplžizací v kanalizaci tomu dojde již tak zkrácený dech. A teď mi dovolte jednu kontrolní otázečku, soudruzi. Myslíte si, že poslední záběr vyjeví, že nějaký slimejš přežil..? ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha verzí filmů značky "zmutovaná havěť postižená toxickým odpadem ohrožuje obyvatele městečka." Zcela průměrná, ničím výjimečná podívaná. Pro děj příběhu a samotnou likvidaci jsou používány zcela standardní a očekávané postupy. Přesně tak, jak od tohoto žánru očekáváte a jste zvyklí. A tím se také poměrně slušně drží jeho nepsaných pravidel. O lehkou komediální vložku se postaralo pár opravdu vtipných dialogů, jímž jsem se zcela nenuceně s chutí zasmála. "Masožravej slimák? Co přijde potom, dementní cvrček, šílený komár?", "Potřebuju, abyste zastavil vodovodní přívod." - "To je nějaký váš nový vtip?" ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Slizký kotol plný nechutných čiernych slimákov, krvi, slušných efektov, naivných dialógov, otrasných hereckých výkonov a hlavne bezchybnej béčkovej zábavy. (6/10) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

No, do paroma! Veď presne takýto nechutní slimáci bez ulít sa v posledných rokoch ukrutne premnožili v našom kraji. Vytlačili všetky ostatné, pôvodné druhy. Sú všade. V záhradách, na dvoroch, na lúkach, na poliach, v lesoch... a žerú všetko, čo im príde do cesty. Našťastie sa ešte zatiaľ nepustili do ľudí. Avšak podľa toho čo som videl v tomto španielsko americkom filme je to len otázka času. Som z toho silne znepokojený. Čaká nás invázia agresívnych, vražedných, mäsožravých slimákov? Obávam sa, že hej. Bude to horror. *** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Legenda mezi béčkovými zvířecími horory. I když hororové, stejně jako věština hororů, to pochopitelně není... ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Slizcí slimáci útočí, čistě průměrný horor a určitě lepší než film "Slimák". Závěr malinko nereálný, i tak koukatelné. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Pendrekoví slimáci s tlamičkou nabroušenejch zoubků, obhospodařující nejen rozkvétající zahrádky.. připomínají, tak trochu bodrého strýčka Pompa svou zapáleností pro likvidaci veškeré vegetace včetně živočišné bílkoviny (té obzvlášť). Skvostnej béčkovej horůrek pro požitkáře říše škůdcovské. :-) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vidis to? jsou vsade! ultimatni beckovej masakr ve verzi od lars video navic jeste z nezapomenutelnym dabingem budete se bavit obcas vam zatrne jako kdyz chlapkovi v restauraci vybouchne hlava zkrz oci a ven se vyvali cervi slizka smrt se blizi poradne cervena krev tece po hektolitrech a milovnik poradnyho trashackyho animal hororu chrochta blahem ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se znovu pustil do slimáků a musím říci, že předchozí nadšení poněkud opadlo (snížil jsem hodnocení o jednu hvězdu). Pár skvělých gore efektů (nezapomenutelná exploze očních bulv s gejzírem parazitů) a napínavých scének je doplněno zbytečně velkým množstvím nezáživné vaty. Dialogy ani nezmiňuji, u hororů se dají bláboly i tolerovat, pokud je přebíjí akce, efekty, napětí... Zábavnější je tak pro mne Slimák z roku 2006. Slimáci vznikli podle knižní předlohy Shauna Hutsona - ta je opravdu drsná, nechutná a pěkně zvrhlá - pro odolné žaludky. Škoda, že film je nakonec poměrně krotký... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Stále mě překvapuje, že existuje tolik hororových filmů, se kterýma jsem se v mládí vůbec nesetkal a přitom vůbec špatné nejsou. Příběh a nápad to mělo solidní. Vraždící tvor, který nevyniká rychlostí, ale ve stádu jsou silní a dokážou vás rychle sežrat zaživa. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Gore zvířátkovský horor, který se mezi zvířátkovskými B horory vyjímá svou "neobyčejnou koncentrací hnusáren!. Zmutovaní masožraví slimáčci jsou mí domácí mazlíčci. ()

Reklama

Reklama