Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nízkorozpočtový prvý film Davida Hamiltona natočený roku 1977 a azda aj najznamejší. Vo filme účinkuje Patti DArbanville a Hamiltonova prvá žena Mona Kristensen, film je príbehom mladého dievčaťa, odohrávajúci sa počas jej letných prázdnin na vidieku. Hlavná hrdinka odchádza od prvého muža, do ktorého sa zamilovala k žene ku ktorej cíti istú náklonosť. Do filmu zložil hudbu Franci Lai. (etienne)

(více)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Asi nejznámější film Davida Hamiltona mistra měkké kresby se slabostí pro nymfy,celý film se také točí v podobném duchu a ve stylu jeho světoznámých fotografií.Jinak děj filmu líčí první milostná dobrodružství žákyně internátu (dětského domova) na Cote d´Azur která se zamiluje do své pěstounky Melissy.Jinak je to takový průměrný romantický film který se často utápí ve svých dlouhých romantických pózách a v docela exkluzivních prostředích, místy však překračuje ve vyumělkované a nepřirozené erotické hranice kýče.Nicméně film v orig.znění se mi docela líbil a za ústřední dvojici Patti d´Arbanville (Bilitis) a Mony Kristensenové (Melissa) a za pár jejich opravdu lechtivých scén dávám tomuto snímku za 3*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film perfektne sediaci do svojej doby, avšak nadčasový vďaka kúzelnej atmosfére francúzskeho vidieka v dobe letných prázdnin. Tie prvé zaujímavé zažíva teenagerka Bilitis a skúša tak viaceré príjemné veci, čo ponúka život. Možno zistí, že všetci muži sú rovnakí, ale možno si to myslieť na konci leta nebude, pretože aj tak sme rozmanití. Fotograf a filmár Hamilton nakrútil Bilitis podľa cudzieho scenára, čo je zrejme dobre, pretože film má jeho vizuálny autorský rukopis a zároveň aj uchádzajúci príbeh, určite nejde len o prvoplánovú erotiku, tá je tu v podstate len tak na spestrenie, nič explicitné nečakajte. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hudba: hlavní motiv hodně připomíná melodii ze Zdivočelé země. Syntetizátoru na večírku bylo až moc, ale jinak opravdu zdařilé, především v úvodu a především s klavírem. Děj: Spíš než nudné, je to hodně podivné. Motivace postav nedojde odhalení - jakoby všichni jednali jen jedním pudem. Část s večírkem je vyloženě hrozná, Melissa se vlní uprostřed místnosti a ostatní na ní civí, nebo se znuděně povalují kolem. Obraz (kamera): Smooth klasika mistra Hamiltona, dokonce i na dvd je obraz nekvalitní, noční záběry přehnaně zrnité, ale to je úmysl. Zejména začátek filmu ještě na letním domově stojí za to, děvčata se vydávají k moři na koupání, samozřejmě nejlépe bez plavek. Na disku jako bonus celý soundtrack! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, na který se hezky kouká, protože tvůrci prostě věděli, co vypadá pěkně, a to nemyslím teď jen nahá mladá ženská těla. Celkově je vizuální stránka filmu velmi líbivá, což je jeho hlavní deviza. Jinak film nic moc zásadního nepřinese a vy se necháváte unášet spíše reáliemi než zajímavými postavami. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Romanticko-eroticky francuzak s vynikajucim soundtrackom od Francis-a Lai-a. Mne osobne ucarila pesnicka Promenade. Oslava dievcenskej krasy a nevinnosti v dospievani. Kedze tento zaner neoblubujem, nemam moc s cim porovnavat. Steklive sceny su fajn, ale u mna kraluje jednoznacne hudba a kocky. 45% ()

Reklama

Reklama