Reklama

Reklama

Hodina pravdy

  • USA City by the Sea (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vincent Lamarca, jehož otec byl popraven za únos dítěte v 50. letech, se navzdory stigmatu v dospělosti stal uznávaným newyorským detektivem z oddělení vražd (Robert De Niro). Jednoho dne detektiv zjistí, že hlavním podezřelým v případu další vraždy, kterou má na stole, není nikdo jiný než jeho zavržený syn (James Franco). Vincent je nucen vrátit se domů na chátrající promenády Long Beach na Long Islandu a čelit temnotě minulosti. Během vyšetřování si uvědomí, že jeho selhání coby otce hluboce ovlivnilo život jeho narkomanského syna. Minulost se opakuje… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné krimi s dobrým hereckým obsazením (De Niro, Franco i McDormand hrají skvěle), jen občas trochu ztrácí tempo a ten nedořečený konec, kdy nevíte jestli De Niro zůstal s Francis McDormand (to asi jo) a jestli Francovi tu vraždu policajta přišili nebo ne (vzhledem k tomu, že jediný důkaz, který měli je pochybný obtisk podrážky Spidera, tak bych o tom dosti pochyboval). A taky mě štvalo občas nelogické jednání postav (proč mu tam nechala to dítě, když se o něj předtím nejméně 3 roky starala, proč tak najednou?). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro tady předvádí jen svůj herecký standard, který je sice velice solidní, ale jeho typicky "De Nirovského" výstupu se za celý film dočkáme jen jednou, což je poměrně málo. Ostatní herci už dost přehrávají, což je do jisté míry také vina scénáristy. Ani režisér, zkušený Michael Caton-Jones, který ve svých filmech drži obvykle solidní tempo tady nějak moc neuspěl. Film se dost nudně vleče, dialogy jsou pomalé a spád není nic moc. Nedočkáme se prakticky žádné akční scény. ()

Reklama

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Super film, který vás vtáhne do děje hned po prvních pěti minutách. Trošku mi bylo líto nedopracovaného konce - dořešila bych pořádně vztah mezi Vincentem + Michelle, vztah mezi Vincentem + Joeym, vztah mezi Joeym, Ginou + Angelem. Nebo dodělat něco ve stylu, jak se Joey vrátí z vězení a na letišti potkají Ginu s Michelle, které se s nimi společně vydají na Key West :D prostor pro dalších cca 20 minut tam byl, tak co.. sečteno podtrženo, bylo by to 5 happy endových hvězd jako vyšitých :)) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho otce popravili za vraždu, jeho syn nyní spáchal stejný zločin. Ač jsou oba činy odlišné, proces obtížného vyrovnávání se s nimi zůstává. Obzvlášť náročný je pro zarputilého poldu, který stojí mezi oběma zločiny. Navíc po synkovi jdou nejen jiní poldové, ale i pomstychtivý dealer. Prý se to tak nějak skutečně stalo. Detektivku ale nečekejte, výsledek je spíš polopatickým dramatem o zodpovědnosti od skrz naskrz průměrného režiséra s několika solidními hereckými výkony. Tempo mdlé. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na celkové hodnotenie CSFD/IMDB, prekvapivo dobrá dráma. Už samotné obsadenie je hviezdne. Robert De Niro, Frances McDormand, James Franco a aj Eliza Dushku mali svoju kariéru už slušne rozbehnutú. Kto však očakáva akčnú kriminálnu jazdu bude sklamaný. Príbeh sa zaoberá hlavne vzťahom otca a syna, ktorého pred rokmi opustil. To že Vincent je policajt a jeho syn Joey je feták žijúci na okraji spoločnosti je len kulisa, pre drámu dvoch mužov, ktorí by si mali byť najbližší a predsa majú k seba tak ďaleko. Záver síce trocha patetický ale predsa len emocionálne dobre ukotvený takže si 70% zaslúži. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Robert De Niro osobně doporučil Jamese Franca po shlédnutí jeho filmu James Dean (2001), kde ztvárnil hlavního hrdinu. (Morien)
  • James Franco byl za svého Joeyho nominován na cenu Chlotrudis Award. (Morien)
  • Film je natočen dle skutečné události a policista Vincent LaMarca byl přítomen po celou dobu natáčení. (lesumir)

Reklama

Reklama