Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

golfista 

všechny recenze uživatele

Já Leanův film z roku 1946 bohužel neznám, ale přístup, který zvolil Cuarón je podle mě vynikající. Výborná kamera a nádherná hudba společně s režií jakou jsem dlouho neviděl, mi daly prožít opravdový filmařský zážitek. Dokonce to bylo silnější, než krásná Gwyneth Paltrow :-) Já si myslím, že režisér ani nechtěl původní verzi trumfnout, ale pokud ten námět cítil jinak, tak to i jinak natočil. Nejde o originál a kopii, ale o dva různé pohledy. A tenhle se mi fakt moc líbil. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že názory na tenhle film se hodně různí. Já vůbec neznám předlohu, podle které byl tenhle film natočen, a to je možná moje výhoda. Výprava, hudba, kamera i technická stránka filmu mi přišly naprosto fantastické (zase mi připadá, že Cuarón je posedlý zelenou barvou), prostě připadalo mi, že se dívám na nějaké převedení krásného obrazu na filmové plátno. A ani na oba hlavní představitele si nemůžu stěžovat. Slabších 5*, ale vzhledem k hodnocení ostatních mhouřím oko... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Nebudu vám vyprávět, jak se to stalo, ale jak si to pamatuji“ Na první pohled pohádkový příběh o chudém chlapci, který ke štěstí přišel, ve skutečnosti úhledně zabalené drama se sociálním podtextem. Za prachy si sice můžete koupit všechno, ale nikdy vás to vnitřně nenaplní. S velkým měním – ať už dobrovolně či zásluhou někoho jiného – se postupně stáváte prototypem zbytečného člověka, který má všechno a zároveň nic. Stejně jako hlavní hrdina Velkých nadějí, které – i přes jistou snahu o naše znejistění ve druhém plánu, nekončí jako příběh realistický, nýbrž romantický. Poměrně zajímavý byl začátek, kdy jsem se nechal vést pomyslnou rukou režisérovou, netuše co mě dále čeká. Když se děj přesune do New Yorku, veškeré magično příběhu je ta tam a před námi se začíná odvíjet docela klasická kýčovitá romance s morálním ponaučením na konci („nikdy nepomáhejte masovým vrahům“ :). Z pestrého hereckého ansáblu vyčnívá Ethan Hawke, který mi pro jednou nebyl zcela nesympatický. Naopak Gwyneth Paltrowová jako chladná Estella potěší spíše oko nežli duši. Velké naděje jsou modernizovanou verzí příběhu Charlese Dickense, což je nám někdy dáváno až příliš najevo, zvlášť množství moderních elektronických songů hraničí až s bezradností. Někdy není na škodu zůstat klasický. Cuarónova režie je jinak pěkná, tedy, pěkná tím, že příliš nevybočuje ze standardů vlastních většině současných romancí. A pokud měla být Velká očekávání v nějakém smyslu „nadromancí“, musela se někde stát chyba, pravděpodobně v systému – pocit déjà vu byl místy příliš silný. Odůvodněme si to třeba tím, že se mistr teprve zacvičoval. 60% Zajímavé komentáře: k212, Faidra ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Remake dávné Leanovy klasiky nesahá původní verzi ani po kotníky. Při vší úctě k Paltrowové a Hawkeovi, jejich herecké výkony v této verzi se těm původním nemohou rovnat ani náhodou. On tento film vpodstatě není úplný průšvih, jen má tu smůlu, že ho máme s čím srovnávat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $26,420,672Tržby Celosvetovo $55,494,066║ účelová réžia, pekný vizuál a dobré obsadenie zdobí tento film /85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitní obrazová podívaná upozorňující na Cuaronův styl a harmonii barev. Knihu jsem nečetl, ale pointa mě je celkem z filmu jasná pokud je filmový konec totožný s knižním. Herecký výkon mého oblíbence Ethana Hawkea je kvalitní a cameo role Roberta De Nira je trochu o ničem. Gwyneth Paltrow je konečně krásná a chápu Finneganův chtíč. Celkově jde o zajímavý počin, který se však na velikány bude dívat z odstupem. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Neúnosná kupa patosu bohužel dost kazí vizáž snímku s poměrně zajímavým (či chcete-li neotřelým, dojemným) "zápletkorozuzlením" (nebudeme prozrazovat, že). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hodně rád bych se podíval na blata, abych se s Finneganem vedle sebe osudově zamiloval, napil se z fontány a vykročil na složitou životní cestu. Ale k mému vtáhnutí do děje došlo jen v jediné scéně a to při malování Estelliných aktů. Tato pasáž nejzářněji ukazuje všechny tři klady, které Velké naděje mají: Gwynethinu krásu, Cuarónovu životnou režii a přesný náladový soundtrack. Neznám sice předlohu, ale nedokážu se účastně dívat na sestavu postav, kde nikdo není bez mindráku, nevyjasněné minulosti nebo problémového dospívání. Takže nechám všechny zúčastněné v jejich nadějích a touhách, ale sám to zkusím jinde. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů.Dickensově předloze sice není vůbec věrný, ale za to má nádhernou hudbu Patricka Doyla a skvělý emocionální propletenec-a to i přesto, že je to všechno tak krásně vypočítané (Hawkovo setkáni s DeNirem v NY o "velké odhalení") ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Dost možná na to mám neobjektivní pohled, protože na tenhle film nás vyvlekli se školou, a to už člověk bývá tak nějak naježený předem. Ale časový odstup a přečtení předlohy to spíš ještě zhoršily. Ne že bych to pokládala za zgruntu špatné a obsezení je poměrně slušné, byť mi nikdo nevymluví, že Gwyneth se na svou roli moc nehodí. Že De Niro s Bancroftovou své mladší kolegy hravě překonají, i když zdaleka nemají tolik prostoru, asi nikoho nepřekvapí. Jako pokus o zmodernizování Dickense to ale selhává po většině stránek. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sympatické a velmi feel-good. Cuarón nic netlačí do extrému, což bych u něj tak trochu čekal, a místo toho nabízí pohodovou oddechovku nejen na jedno použití. Úplně mu nesedí Hawke jako herec, ale to určitě není jeho chyba. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Teda čekal sem o dost víc, Ethan Hawke se moc neprojevuje a Gwyneth Paltrow tady taky moc nezáří, i když to malování bylo docela zajímavý. A ani příběh to nezachraňuje, je spíš dost nudnej , možná nebýt těch skoků v čase, tak to mohlo být lepší, protože ten začátek se mi celkem líbil ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Velice nevhodná a pro mě děsivě nesympatická vychrtlá koza Paltrow a poněkud "reklamní" nebo "plakátová" obrazová stránka mi docela hodně kazila dojem z tohohle filmu. Ani Ethan se nijak zvlášť nepředvádí (myslím vzhledem k ostatním jeho kouskům), ani myšlenka filmu se mě příliš nedotkla (vlastně mě nechala úplně chladnou). A to jsem po intru s De Nirem myslela, že bych mohla dát i pět hvězdiček. Při závěru s De Nirem jsem myslela, že bych mohla dát pět hvězdiček. Ale ta omáčka okolo - ne, ne, ne. Alfonsi, i ten Harry Potter je lepší. P. S. Ale líbily se mi ty kresby. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Alfonso Cuarón má úžasný talent zachytit do záběru pravé emoce a hlavně krásu, má schopnost přednést divákovi přímo poetičnost toho okamžiku. Zajímavá je třeba zdánlivě nevinná scéna, kdy se oba hrdinové napijí z fontány, z níž přímo číší jakási erotičnost. Ethana Hawka nemám zrovna v lásce a ani v tomto snímku jsem z něj nebyl nadšený, tentokrát jsem si na něj ale kupodivu celkem zvykl a byl jsem schopen jej akceptovat bez větších potíží. Gwyneth Paltrow je rozkošná a do puntíku plní svou roli, jakožto múza nadějného malíře (komu se ty jeho obrazy líbí?), jedná se o podivuhodnou osůbku, která jakoby vůbec v příběhu nefigurovala. Chvíli existuje, ale v druhém okamžiku se můžeme domnívat, že se jednalo jen o šálení smyslů. Zelené šaty, do kterých je skoro stále zahalená jí dodávají až mysteriózní háv. Trochu větší problém jsem tu měl s uprchlým trestancem, který spíše působil jako laciná vycpávka. Jeho zjevení na začátku je také až pohádkové, chvíli jsem dokonce váhal, zda je jeho původ opravdu lidský, tohle prokládání pohádkovými motivy rozhodně autorům vyšlo na výbornou. Jeho návrat v polovině příběhu je však nepříjemnou odbočkou v doposavadním ději... Přesto se mi však tenhle pohádkový komorní příběh bez zběsilého stříhu a jednou dlouho scénou velmi líbil. Škoda jen těch některých laciností. [TOP 19/9 60%] ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Cuarón se zkrátka nezapře. I přes občasnou průhlednost a banálnost příběhu (linie s trestancem) dokáže zdařile udržovat divákovu pozornost díky perfektní režii a kameře. A také díky hlavní herecké dvojici, mezi níž to správně jiskří a Cuarón nám prostřednictvím nich nabízí spoustu nezapomenutelných scén (fontána, první milostné sblížení atd.). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velké naděje vykazují jisté osobní kouzlo, které však spočívá převážně ve ztvárnění postavy Gwyneth Paltrow. Jako malinká dívka Estella jednoho dne v zahrádce zamotá hlavu klučíkovi jménem Finn, který bude touto svou osudovou láskou navždy trápen. Mezitím se také setká s uprchlým trestancem v podání Roberta De Nira, s nímž se v budoucnu ještě "náhodně" potká a zjistí, že toto setkání z dětství, kdy mu jako kluk pomohl, mu zásadním směrem ovlivnilo život. Gwyneth půvabná, Ethan charismatický. To je asi vše. Děj uběhl závratnou rychlostí a já na konci měla pocit, jako bych vlastně ani žádný film neviděla. V podstatě se nic výrazného, jak obsahově, tak i herecky neudálo. Žádné zvraty, zapamatovatelné či silné momenty nebo výrazný příběh mezi hlavní dvojicí. Snad jen polibek ve fontánce či malování Estelly si pamatuji. A jelikož jsem od tohoto snímku neočekávala žádné Velké naděje, nebyla jsem ani zklamána. ()

Reklama

Reklama