Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Greg a Pam se chtějí vzít. Než k této události dojde, je vhodné seznámit rodiče obou snoubenců. K tomu se perfektně hodí společný víkend na ostrůvku rodičů Grega na Floridě. A tak Greg a Pam odlétají k rodičům Pam, aby je vyzvedli a společně pak odletěli k Jebalovým (rodina Grega). Jenže u Byrnesových je vše jinak. Otec Pam, Jack, se oběma snoubencům předvede s jeho novou hračkou - autobusem předělaným na luxusní karavan. Právě v tomto karavanu jsou Byrnesovi rozhodnuti dojet k Jebalovým. Jack tvrdí, že pro malého vnoučka Jacka bude cesta mnohem příjemnější. Jack a Dina Byrnesovi se totiž starají o dítě Pameliny sestry. A protože snoubenci nechtějí vyvolat zlou krev už dopředu, svolí. Za Jebalovými se jede autobusem. Když dorazí k Jebalovým, seznámení je pro Byrnesové poněkud zvláštní. Právník Bernie Jebal se věnuje kariéře a Rozalin Jebalová údajně učí jógu. Byrnesovi netuší, že Bernie se nikdy právnické kariéře nevěnoval a že Rozalin je ve skutečnosti sexuoložkou se zaměřením na sexualitu starých lidí. Jack a Dina jsou poněkud zaskočeni otevřeností, se kterou Jebalovi vyprávějí o svém sexu, sexuálním dospívání Grega i o jeho teenagerských sexuálních dobrodružstvích. Ke všemu Bernie rozbije Jackovi záchod v jeho karavanu, když se z něj snaží vylovit svého psa, kterého mu tam spláchl Jackův kocour. Soužití graduje ve chvíli, kdy Pam oznamuje Gregovi, že je těhotná, ale že si nepřeje, aby o tom zatím věděl její otec. Jack, který je přesvědčen, že syn hospodyně Jebalových, Jorge, je ve skutečnosti synem Grega, dochází k závěru, že mu všichni něco tají. Proto se rozhodne vpíchnout Gregovi drogu pravdy. Učiní tak na celorodinném večírku Jebalových. Greg se přímo při proslovu na jevišti přizná k tomu, že je Pam těhotná a že se mu velmi líbí jeho budoucí tchýně. Druhý den je naštvaný Jack rozhodnut odjet. Dina, kterou si  Rozalin získala výkladem své sexuální terapie, však odjet nechce. Prozradí tak, že Jack vpíchl Gregovi drogu... (TV Prima)

(více)

Recenze (483)

golfista 

všechny recenze uživatele

Já mám raději "anglický" než tenhle typicky "americký" humor, ale tohle se ještě docela dá unést. Je to určitě lepší, než první díl. Styl zůstal na stejné úrovni, ale Hoffman se Streisandkou jsou přece jenom značným přínosem. Je to tak na 70%, ale na čtyři hvězdičky ... tolik jsem se zase nepobavil. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Čím oživiť rovnako štandardný (hoci nepredvídateľný) komediálny scenár, opäť skôr rutinnú réžiu a v možnostiach vzájomnej chémia celkom vyčerpaný tím Robert De Niro / Ben Stiller? Dustinom Hoffmanom a Barbrou Streisand! De Niro a možnosti jeho postavy chytajú s príchodom Hoffmana druhý dych a duo amerických legiend je zohraté nádhernou symfóniou protikladov. A Streisand je skvelým dodatočným osviežením. Aby mohlo byť pokračovanie lepšie než originál, nestačí iba naservírovať viacej toho istého - treba to aj osviežiť a umocniť na správnych miestach. Tu sa to tvorcom podarilo ukážkovo. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dustin a Barbra - pro mě magnety jako hrom, ale přesto, že jsem nečekala, že to bude kdovíjaká bžunda.... tak vona to bžunda fakt nebyla. Toaletní epizody, pití mateřského mléka s následným vyprsknutím, výlevy pod vlivem séra pravdy, padání "nevhodných" předmětů do jídla, zaběhlé dítě (i zvíře).... to jsou taková klišé, která už tu byla 100+1x. Prvek hipíkovských rodičů by mi býval byl sympatický, kdyby ale nenesl stopy zoufalé snahy za každou cenu hustě pobavit.... takže jsem se zasmála jen jednou za celý film a to (a neříkám to hrdě) když stará Jebalová - sexuální fyzioterapeutka seniorů řekne svému klientovi: "při té penetraci opatrně, už vám neni 78". A jak říkám, nejsem na to hrdá. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nemám rad onanii (k tomuhle filmu se sexuálně zabarvené slovo v komentáři zvlášť hodí) nad ověřenými hereckými hvězdami, ale Hoffman i de Niro jsou ve svém souboji "hippies vs. gestapo" zkátka dokonalí. Scénář nezklamal a Stiller, ten už to snad ani jinak než vtipně nedokáže. Řekněte sami: Může být špatný film, v němž se láska vyznává pomocí přiznání "chtěl bych ojet tvoji matku." IMHO ne :-) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší než první díl. Většina situací je velice humorná, a tvůrcům se daří nesklouzávat do trapnosti. Navíc má film velmi slušné tempo, a na to, že jde o provařený žánr, i řadu svěžích nápadů a mnoho neopakovatelných hlášek i gagů. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pro mě to jsou tak poctivé 4* za americkou komedii, jaké jsem už hodně dlouho nedala.Lepší než první díl a to zejména zásluhou Barbry Streisand a Dustina Hoffmana. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení! První díl byl utahanou snůškou trapností a to nejlepší nabídl již v traileru, zatímco dvojka je se svým černějším a hrubozrnějším humorem o několik světelných let dál. Zároveň je to bezpochyby nejlepší role Roberta De Nira za poslední léta, což bych vpravdě nečekal. Jeho potutelný „CIA škleb“ při pocitu vítězství si člověk může vychutnávat znova a znova stejně jako některé vtípky, které mě spolehlivě dostaly do kolen (pejsek vs. Einstein). Rádoby intelektuálové zůstaňte doma (bohužel už jsem se s takovým zatracujícím přístupem setkal), vy ostatní se nechte nalákat na přibyvší Streisand a Hoffmana, kteří sice žádné extrémní kreace nepředvedou, ale i tak je jejich páreček věcí více než zábavnou, a výtečného Stillera (mám ty jeho komedie rád čím dál tím víc) s jeho latinskoamerickým synem. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman coby potrhlý hipík připraví nebohému De Nirovi stylové uvítání vyprávěním o tom, kterak s jedním varletem počal svého i tak geniálního synka. A Streissandová mezitím nenápadně rozpouští svůj výukový kurz gerontofilního sexu. Ano, Jay Roach malinko přitvrdil, nikoliv však až na úroveň takového Austina Powerse. Pokud zde jsou nějaké vtípky hrubšího ražení, tak rozhodně podány vcelku vkusným a „rodinně přijatelným“ způsobem. Nemůžu tvrdit, že Meet the Fockers se vyvedli výrazně líp než Meet the Parents, mají pouze vytříbenější dialogy přednesené skutečnými hereckými esy. Mohl bych třeba zapřít, že jednička mě bavila víc a nudila míň, ale stále to byla pouze „druhořadá“ komedie, zatímco díl druhý se již nebojím označit za plnohodnotný celorodinný filmík s koulema. Ano, s oběma. 80% Zajímavé komentáře: kleopatra, mm , Menja ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě se to zdálo stejné jako film první. Situace podobné, ale víc postav (zvláště synovec byl vypečený.) A Owen Wilson taky potěšil. Americká komedie, která pobaví skoro vždy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $279,261,160Tržby Celosvetovo $516,642,939║ Opäť rovnako šťavnaté, uletené a zábavné ako prvý film. /videl v kine: 75%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednička byla zábavná komedie. Její jediná nevýhoda byla, že bavila pouze několika vtipy, které na páté shlédnutí byly ohrané. Dvojka je perfektní spojení vtipů z jedničky(na které je nespočet narážek ) a trochu více sexistického humoru. Rodiče Graga "Sestřičky" Jebala v poddání Dustina Hoffmana a Barbry Streisand jsou bezchybně ujetí a free rodiče. Robert De Niro je stejný jako v jedničce a možná i horší (otec :) a agent). Ben Stiller je stejně nešikovný a malý prcek, to je něco :) . Pokud vás bavila jednička a nevadí vám narážky na první panictví o které jste přišli s chůvou, potom jednoznačná volba :) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Nestává se často, aby dvojka byla lepší než jednička, tady se to stalo. Návštěva u rodičů Gaylorda „Trochu divní, ale velmi milí lidé“ dala průměrné jedničce ty správné grády. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo slabší než jednička a hlavně ty scény s miminem byly strašně trapný. Jinak jsem si to ale docela užil a bylo vidět, že se všichni herci neskonale baví. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. We're Gonna Get Married - Randy Newman ,2. Crazy 'Bout My Baby ,3. Baby and Me ,4. Jack ,5. Meet The Fockers ,6. Suspicious Mind ,7. The Shot ,8. Here's My Plan / It's All Right Now ,9. Going Up The Country (Written by Alan C. W ,10. If I Were A Carpenter (Written by Tim Hard ,11. Wilderness (Dub) (Written by Bruno Coon) [Dub] ,12. Dancing (Written by Bruno Coon) , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Možno práve potrebujete vyložene oddychovú záležitosť. V takom prípade vám padne tento film vhod. Pozor, bude pre vás však drsným sklamaním čakať od neho niečo veľké „len“ preto, že tradičnú zostavu z úspešného a milého (ale rozhodne nijako zvlášť vydareného) originálu, doplnila dvojica Barbra Streisandová a Dustin Hoffman. Výsledok je rozpačitý až nudný a vyložene fungovalo len zopár scén (predkožka, Owen Wilson z Frat Pack). Miestami mi to pripadalo až nechutné (WC, masáže). Divákov to však oslnilo, pri rozpočte 80 miliónov to celosvetovo zarobilo fajnových 516. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil ma dost podobnej namet, akorat se seznamujou rodice, ale je to lepsi, nez nejak nastavovat situaci z prvniho dilu. Sice trochu ubylo vtipnych scen, ale porad je to moc prijemnej snimek se skvelym hereckym obsazenim a opet nekolika dokonalejma scenama. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Teď už zbývá jediné. Poznat jeho rodiče." slyšeli jsme na konci prvního filmu. Setkání s Yebaly je tedy logické přímé pokračování a až jednou budou oba filmy v televizi pouštět týden po sobě, mohlo by se dokonce zdát, že autoři od začátku zamýšleli dvojfilm. Proto nechápu, proč staré známé postavy neposunuli nikam dál a nutí je opakovat stejné chování v nápadně podobných situacích, jaké známe z jedničky. Na začátku, během titulků, to ještě vypadá jako fór na druhou, ale časem začne předvídatelnost děje nudit a všechno nové, co přináší, je buď nevkusné nebo nefunkční. Pozitivem číslo jedna jsou samozřejmě rodiče Yebalovi. Nejenže Dustin Hoffman a Barbra Streisandová jsou tak bizarní pár, že nebýt Jeho fotra, nikde jinde by si spolu nezahráli. Překvapivé je, že si je opravdu zamilujete (ano, dokonce i Barbru). A budete vlastně rádi, že Stiller už není na toho zlého DeNira sám. :-) 60% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv vyzbrojen o další dvě megastar, tak slabší než svůj předchůdce, ale stále je to solidní humor a to předvším díky Hoffmanovi a Streisandové. Jelikož se mi první díl líbil víc a dal jsem mu čtyři hvězdičky, tak tohle pokračování jsou lepší tři hvězdičky :)........ ()

Související novinky

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama