Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry Fabian je velmi výmluvný a přesvědčivý, přesto však nepříliš úspěšný třetiřadý právník s nepříliš výnosnou praxí. Během případu proti místnímu gangsterovi Irovi Grossmanovi, který oficiálně vystupuje jako promotér boxerských zápasů, je Fabian fascinován světem boxerských zápasů a když případ prohraje, rozhodne se zkusit štěstí jako promotér. Ve snaze vydělat konečně pořádný balík a současně oplatit Grossmanovi porážku na jeho vlastní půdě, začne organizovat velký zápas. Pomáhá mu nejen jeho milenka, servírka Helen Nasseros, provdaná za Phila Nasserose, majitele manhattanské restaurace, kde pracuje, ale také odepsaná boxerská legenda Al Grossman, starší bratr jeho protivníka Iry. Fabian najme sál, nechá vytisknout plakáty a rozjede kolotoč lží a polopravd, které by mu pomohly prodat co nejvíce vstupenek bez ohledu na varování Iry Grossmana. Nejenže totiž Fabian vstupuje na nebezpečnou půdu podnikání, které je v rukou mafie, ale navíc je tu Alův nepříliš dobrý zdravotní stav a Ira se netají tím, že pokud se bratrovi něco stane, bude to mít pro Fabiana velmi nepříjemné důsledky. Zadlužený Fabian už však nemůže couvnout a jedinou jeho nadějí je zisk z úspěšného zápasu. Jenže postupně se ukazuje, že nic nejde tak dobře jak by mělo a na Fabiana dopadá jedna katastrofa za druhou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na drama s Robertem De Nirem překvapivě nudné. Sice byl celou dobu perfektní a nevypadával z role, jenže postava, kterou hrál, mi začala postupem času lézt na nervy, jenom jsem nechápal, co na něm vidí Jessica Lange. Možná, kdyby v tomhle filmu bylo ještě cokoli alespoň trochu zajímavého, mohl výsledek být i průměrný. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Když se něco může posrat, tak se spolehněte, že se to posere. Harry Fabianovi se to v poslední době sere s plnou parádou. Robert De Niro coby Harry Fabian ( „živořící a přežívající právník“ ) se jednoho dne rozhodne vsadit vše na jednu kartu a rozhodne se uspořádat ( jako promotér ) turnaj bývalých boxerských hvězd. Nápad je to za všechny prachy, bohužel money jsou tím, čeho se Harrymu zrovna nedostává. Tak se obrátí s prosbou o krátkodobou půjčku ke svému „ příteli „ Philovi. Má to ale jeden háček, ovšem dost podstatný. Harry, Philovi šuká manželku Helen (v podání notně sympatické Jessicy Lange).Snímek Night and city sice nijak výrazně natrvalo v paměti neutkví, nicméně pokud se vám trefí do nálady ( tak jako mně ), „ na jedno použití „ neublíží. 70% ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Remake väčšinou dokáže fungovať, len, keď ste nevideli originál, alebo, keď je od neho úplne iný. Toto je ten druhý prípad. Postava mojej obľúbenej Gene Tierney tu bola vynechaná, resp. absorbovaná do postavy Googie Withers. Čo chápem, pretože prvá menovaná, aj keď ju mám rád, bola v pôvodnom filme trochu zbytočná. Ďalší rozdiel je, že hlavný hrdina už nie je len podvodník, ale aj neúspešný béčkový advokát, ktorý má plnú hubu kecov. A tie sú je jeho najväčšia zbraň. Teda vo filme málokoho reálne ukecá, no diváka, menovite mňa, rozhodne áno. A pre ľudí, ktorým sa to nepáčilo, prebehne na konci aj náznak sebareflexie: "This is my Harry Fabian imitation." Pre ostatných môže výrok slúžiť ako meta odkaz na pôvodný film. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

De Niro hraje neúspěšného právníka, takovou malou rybu, jejíž jedinou devizou je pořádně proříznutá huba. Chce konečně něco dokázat, nechce už být jen srabem, ale je to prostě smolař, který o všem umí jen kecat. Není to žádný skvost v De Nirově filmografii, ale přesto je to dobrý film, pokud nemáte zrovna chuť na něco extra a spokojíte se se standardem jednoho velkého herce. To není, myslím, málo. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro v tomhle filmu zahrál opravdu výborně a jeho výkon je také důvodem mých ***.Jinak je ale snímek opravdu přehnaně pesimistický a to až do konce,pokud máte dobrou náladu Night and the City vám ji skazí a pokud máte špatnou budete mít ještě horší,takže trošku nechápu pro koho tenhle film vlastně je :-( ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama