Reklama

Reklama

Kdo s koho

  • USA The Score (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate sa jedná o film, ktorého poslaním je pobaviť diváka bez toho, aby sa musel príliš namáhať premýšlaním o deji a aby mal chuť po čase si tento filmík pozrieť v telke znovu, napríklad pri žehlení alebo varení. Môže sa popritom pozerať na megahviezdy, ako robia nejakú lúpež, ktorá je premyslená tak, aby všetci stíhlali chápať, o čo ide. Aj tí pritom sporáku. Vyššie alebo nižšie hodnotenie mi pripadá v tomto prípade úplne od veci. ()

BrunoA 

všechny recenze uživatele

Film má spád a atmosféru, už dlouho se mi nestalo, že bych byl takhle zaujat příběhem z žánru krimi. Edward Norton (jako vždy) a Robert De Niro jsou zde výborní. Nedostatek akce mi nevadil, nejsem z těch, kteří ve filmu potřebují přestřelky a automobilové honičky. Prostě velmi příjemná zábava za čtyři hvězdičky. ()

Reklama

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Jo. Ještě jednu. Jednu poslední. Poslední velkou ránu a pak od toho jdu. Kolik starých pardálů si to stejně, jako zde Nick (R.DeNiro), říkalo v jiných filmech a dojeli na to. K tomu nový, mladý parťák Jack (famózně zahraný E.Nortonem) – tvrdý, inteligentní, schopný. Schopný všeho? Chce mít respekt. Respekt se podmínkou důvěry. Jdou na věc. Musí si věřit. Mohou si vůbec věřit? Kasaři bývali šlechtou mezi kriminálníky. Vidět jejich dnešní následovníky, s pečlivou přípravou, technickýma vychytávkama a na minuty sestaveným plánem... Vidět je přečůrávat nejnamakanější bezpečnostní zařízení. Lahůdka i pro laiky. Jen.. jen to napětí, to opět chybí. Ve srovnání se žánrově obdobným, o dva roky starším filmem Past, tak je to slabota. Scénárista si odskočil od školních dokumentárních filmů o účetnictví a zkusil krimi thriller. A měl to nechat jinému. Tomu, co to umí. Ale přes to všechno, slušný nadpůměr a zasloužené 3*.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Pani, vona mu to řikala. Řikala,že jako esli s ní chce bejt, tak jako že jó, ale musí toho nechat. No a co von? Začal se cukat a že taky jakože jó, ale musí eště jednu fušku a pak bude sekat latinu. Tak se sbalila a šla, ať prej von příde, až bude po tý fušce, a pak se uvidí. No bodejť přece neni ňáká hej nebo počkej a nebude za nim chodit do lochu, dyž ho čapnou. Nó tak von nadšenej z toho nebyl, ale vzal ten melouch skzevá ty těžký love, co z to měly bejt. No a jak to dopadlo se dozvíte z filmu.          HLÁŠKA:Kde je Johny? Schytal to v Istambulu. Rovnou do krku. Takovej bezva kluk. Fajn a je mrtvej. Chceš si povídat, nebo se na to podíváš? Jak dokážeš, že jsi čistá? Mohla bych tě vopíchat. To by šlóo.. To je to, co se mi na tobě líbí, protože TY, rozhodně nejsi jako ostatní. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Jak by asi tak mohl dopadnout střet Edwarda Nortona v nejlepší formě, Roberta De Nira v novém tisíciletí a Marlona Branda ve své poslední roli? K mému nemilému překvapení jen lehce nad průměrem, ze kterého pak celý film tahá zejména dokonalý Norton, bez kterého by se ani nebylo na proč na film koukat. V rámci žánru má Score až příliš kvalitní soupeře. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tri herecke legendy sa stretli v priemernom heist filme. Samotna lupez je dost primitivna. Ziadnych hi-tech vymozenosti sa nedockame. Az som si miestami hovoril, ze ti zlodeji su babraci, kedze ani nevedia nahrat blbu videoslucku do kamery alebo pred nu dat aspon blby obrazok, aby mali dost casu na lupez. Motivacie postav tiez nie su prilis zaujimave a preto mi bol aj osud samotnych postav ukradnuty. Velky Marlon Brando tu nepredvadza absolutne nic. Len leži alebo sedi a pri tom lapá po dychu a chlasta. Velmi smutny pohlad na tuto legendu. De Niro odvadza taky tuctovy priemer a viac sa zapoti pri fyzickej namahe pri samotnej lupezi ako pri hrani. Asi najlepsie dopadol Norton, ktory je uchvatny aj ked predvadza len lahky nadpriemer pri predstierani retarda. Z ostatnych hercov tu uz nikto nema ziadny priestor nieco predviest. Tempo je dost pomale. K tomu hra hudba, ktoru nemusim a robi film este viac nezazivnym. Rezia je fadna. Neda sa to oznacit ani ako nejaky megaoldschool film. Je to proste len nudny film s jednou nenapaditou lupezou a postavami, ktore vam budu ukradnute. Vzhladom na obsadenie ustrednej trojky ma tak slaby vysledok dost nasral. Znova si to asi uz nepustim, ani kvôli tym Nortonovym exhibiciam v ulohe retarda. 5/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Brando strávil na natáčení tři týdny, předváděl se a komplikoval natáčení Franku Ozovi, zatímco De Niro s Nortonem se snažili vytěžit maximum z toho, co mohlo být zdařilým snímkem. (Rocky62)
  • Hacker hraje ve svém suterénu počítačovou hru Quake III: Arena od id Software. (Satan)

Reklama

Reklama