Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Langusta obecná patří k nejmohutnějším korýšům. Dospělý jedinec může mít hmotnost až 8 kg. Tak vysoké hodnocení je hlavně za langusty a pár (doslova) dalších povedených vtípků. Druhá polovina je docela dobrá, protože je až tak ujetá, že... No, prostě langusty. Zato úvodní polovina je trapná nuda k uzoufání. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Co byste chtěli po spojení Francouzů a Němců??Svým urputným snažením stvárnit neskutečnou senzaci a dobovou legrandu z dob věhlasné Kleopatry diváka udolá. Vydržet u něj není zas tak těžké, ale podívat se na něj znovu už shledávám nemožným nebo alespoň méně zábavným. Gérard má zjevně v oblibě točit takové ty béčkové filmy ale Kentána z Montarge(či jak se to píše) prostě ničím nepřekoná :-D...Korunku tomu nasadil Ave já-Caesar .. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejně ujetá podívaná jako první díl, jen s tím rozdílem, že se děj odehrává v Egyptě. Francouzi opět potvrdili, že jejich humorné podání se musí brát s dost velkou reservou, stejně jako český dabing. Dvojice Gérard Depardieu a Christian Clavier opět nepřidali nic navíc, drželi se svého standartu a zcela je předčila „božská“ představitelka Kleopatry Monica Bellucci – která byla jak jinak zase neuvěřitelně sexy. Její sporé kostýmy – to byla pastva pro oči. Jednička však přece jenom nabídla méně nudných pasáží, kterými se to tu jen hemžilo a dost mi chybělo tradiční mlácení Římanů. 50% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Výměna režiséra je znát už z úvodní sekvence, avšak nemyslím, že by kvůli tomu samotný film nějak strádal. V celkovém vyznění je sice druhý Asterix praštěnější a šílenější, ale o to víc nápaditější. Jamel Debbouze byl správně uťáplý a grácie Monica Bellucci dělala spíše modelku tamním návrhářkám než Kleopatru, protože některé její kostýmy byly opravdu nezapomenutelné. Film obsahuje i pár vhodně použitých odkazů na americké snímky, nebo mi to alespoň tak chvílemi připadalo. Zkrátka se mi tento díl líbil přibližně stejně jako ten předešlý, tudíž dávám i stejné hodnocení. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre většinou diváky rozděluje do dvou znesvářených skupin. Já patřím mezi tu, která si tu a tam hranou verzi Kleopatry hodně užije. Už animovaná verze z roku 1968 byla naprosto výborná a tady je tolik báječných nápadů. Sluncem zalitý Egypt je pastvou pro oko, Monica Bellucci nikdy nebyla krásnější. Humor není sice univerzální, ale tam, kde fungoval původní komiks Astérix et Cléopâtre (1965), bude fungovat i tohle dada. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Ve filmu se třikrát objeví pirátská loď, která se pokaždé potopí. (PAHA)
  • Otis (Edouard Baer) vytvořil ve filmu výtah. Ve skutečnosti existuje společnost, zabývající se výrobou výtahů, která se jmenuje Otis. (KucC)

Reklama

Reklama