Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tak to mě zklamalo na plný čáře...naprosto dementní scénař nezachránila ani dvojka Depardie-Clavier. Tolik trapných vtipů aby člověk pohledal, prostě zlatá jednička, ta měla šmrnc Asterixe a Obelixe...todle...to nemá vůbec nic...i když ma druhou stranu to je docela dobrá odreagovačka a ta Monika...jéééé :) takže 3* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľa zvláštneho humoru a ako tak postavených skečov, ktoré vám buď sadnú alebo nie. Inak ten film ale nie je nič iné. Aj keď pravdou je, že sem sa pri filme celkom nasmial, ale že by som z toho mal nejaký zas tak dobrý pocit, to nie. Nieje to zase ten pravý Asterix, aké som mal možnosť vidieť v detstve kreslené, ale keď si na toto človek hneď z kraja filmu zvykne, je to pohodová a celkom aj vtipná sledovačka. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to nemá, ale jinak je to výborná komedie, je tam sice občas trošku cítit, jak se tvůrci snažili o co nejvíc vtipů a pak z toho vyjde trapárna, ale převážná část je fakt dokonalá. Gerárd Depardieu je stejně jako v jedničce nepřekonatelnej a skvěle ho doplňuje Christian Clavier a bellucci je jako Kleopatra taky dobra, jedinej kdo mi tam moc neseděl byl ten druid, kterej vypadal takovej umělej a když tam byl tak tam snad nebyla jediná vtipná scénka, ale neni tam zas tak často, takže jsem se většinou skvěle bavil ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po troch rokoch od uvedenia prvého snímku sa na plátna kín vracajú dvaja legendárny, komixový hrdinovia. Asterix a Oblelix sa zúčastnia na výprave do veľkolepej egyptskej rýše. Musia tam sprevádzať a ochraňovať druida Panoramixa, ktorý sa rozhodol, že pomôže synovi svojho dávneho priateľa, pri realizácii megalomanského stavebného projektu. Titulné úlohy opäť perfektne stvárnili francúzski herci Christian Clavier a Gérard Depardieu. Bavil som sa pri tom ešte o trocha lepšie ako pri prvej časti. *** ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem se docela bavil, rozhodně víc než u strašné jedničky,ale pořád je tady příliš vysoký počet trapných scének,které mi zabraňují jít na tři hvězdičky.Ale jestli bude každý nový Asterix takhle stoupat,je docela možné,že za takových pětadvacet let vznikne docela slušná komedie s touhle dvojicí. 50 % ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • První odborová mluvčí Egypťanů (Isabelle Nanty) dostala jméno Itineris, což je francouzský telefonní operátor. Ve francouzském původním znění je tak možné slyšet mimo klasického „špatného signálu" i hlášku "Vous avez deux nouveaux messages", tedy „máte dvě nové zprávy“, což je upozornění ze schránky zmeškaných hovorů tohoto operátora. (zkoumi)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět ještě několik scén. Po skončení titulků pak následuje ještě jedna bonusová scéna. (griph)
  • Film se natáčel na Maltě, v Maroku, v Česku a ve Francii. V Maroku natáčení trvalo čtyři měsíce - začínalo se v padesátistupňových vedrech a končilo v silných větrovkách. Kromě bouřek a silných veder provázely natáčení také problémy s všudypřítomnými hady a škorpióny. (devNull)

Reklama

Reklama