Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

Lima 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor comicsového Asterixe miluju, ale filmovým zpracováním velmi ztrácí. Přesto se dá na to koukat. Zajímavé je , že ani animované filmy s Asterixem nedopadly nijak slavně. Ten chytrý humor z papírových comicsů je zkrátka nepřenosný. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna ze zdařilejších adaptací komiksů a kreslených filmů (vzpomeňte si, jak dopadli třeba Looney Tunes nebo druzí Flinstoneovi), ale ztratilo se tady to kouzlo, které všechny tyhle skvělé kreslené filmy měli. Kdyby radši francouzi natočili dalšího animáka s asterixem, vždyť nezfilmovaných komiksů je ještě dost. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobré převedení animované klasiky do hraného filmu, ale i přes nádhernou výpravu a všechny ty skvělé prvky animáku to nějak není ono. Možná jen slizák Roberto Benigni daleko předčil všechny kreslené padouchy :)))) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Osobně dávám přednost ujetosti dvojky před infantilnosti jedničky. Je tu pár povedených vtipů, ale vzhledem k výši rozpočtu jsem se nemohl zbavit dojmu lacinosti. Být desetiletým capartem, tak na to koukám od rána do večera. 60% Zajímavý komentář: Malarkey ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Oproti kreslenému Asterixovi se vypařilo jakési komiksové kouzlo, ale na druhou stranu musím tvůrce pochválit, že se snažili záplavou triků a více či méně směšných gagů tento malý nedostatek nahradit. Vpodstatě se jim to docela povedlo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou to přijít muselo a své národní hrdiny si Francouzé zfilmovat museli. Zaplaťpánbůh, že se do toho opřeli oni. Víme jak to také občas ve filmovém průmyslu bývá. Do režisérské stoličky se opřela hvězda, která každopádně věděla do čeho jde a tak to prostě nemohlo zklamat a také se to podle mě nestalo. Sice to není nijak geniální, ale zábavné určitě je. Příběh je spíše smíchanina základního prvního dílu s pár inovacemi, které ne že by překvapili, ale ač se snaží o vtip nakonec to vyzní trochu jinak. Důležitá byla hlavně věc, kdo se do hlavních rolí Asterixe a Obelixe opře. Řekl bych, že výběr se povedl na jedničku. Asterix, který by měl být lídr je sice trochu pozadu. Jenže Gerard Depardieu se pro Obelixe narodil. Tenkrát ještě trochu přitloustl a rozhodně neudělal na chybu. Vínko a sýry jeho postavě udělaly určitě dobře. Do role Obelixe určitě a nebudu lhát když řeknu, že právě kvůli němu na tenhle film, tak rád koukám. --- To je konec jeho vousu. - Na druhym konci bude on! - Tos vymyslel vlastní hlavou? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix jsou klasika a jejich hraná verze je o trošku slabší než kreslená. Ale zábava je to pěkně po francouzsku ukázková. ()

woody

všechny recenze uživatele

Fakt nevím jak to hodnotit,fakt.Zidiho režie dobrá,Clavier,Depardieu a Benigni(opravdu skvělej záporák) dávaj výborný výkony,příběh také dobrej a triky na vysoký úrovni.Ale chybí mi v tom ty černé obtahy tužkou jako u sešitů a ta kreslená uvolněnost filmů.Výborný film ale není to ono.A škoda že plakat neudělal Uderzo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Již jen nápad udělat z Asterixových dobrodružství hraný film, je na samé hranici čirého šílenství. Výsledek nakonec překvapivě není zase až tak strašný. Obsazení je docela dobré, vizuálně je to i vcelku vydařené, ale svým infantilním humorem je to na zcela jiné úrovni než-li vyzrálé komiksové předlohy, které mají co říci i dospělým. To bohužel u této adaptace nehrozí, byť jen v jedné jediné scéně. Pro menší caparty ideální. Zidi má však rozhodně navíc. Škoda, tohle si Asterix ani Obelix nezasloužili. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bylo jasny, ze dokonalej komiks se tvurcum prevest nepodari, ale i tak vzniklo vicemene vtipne dilko s par vybornejma vtipkama, sviznym dejem, prijemnou atmosfera a skvelou ustredni dvojici Depardieu - Clavier. Ale jednoznacne nejlepsi jsou sceny s Robertem Benignim, ten je naprosto genialni a s Jean-Pierre Castaldim, ta jeho drzka, to se jen tak nevidi. Slusna zabava, ale nic vic. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro Francouze totéž, co u nás Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko. Převod legendární kreslené (v tomto případě comicsové) předlohy do hraného filmu. Výpravně pojatého, režírovaného legendou filmové komedie a obsazeného dalšími komediálními legendami, za přispění přehršle triků. A také výsledek je srovnatelný s Machem. Film, který člověk nemá to srdce zkritizovat, musí přiznat, že se celkem dobře bavil, ale... něco mu chybí. 60% ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Říct, že to byl průšvih, by bylo nespravedlivé. Říct, že jsem se nesmála, by byla lež. Ale tvrdit, že to snese srovnání s komiksem, by lež byla. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Zábavná francouzská komedie pro celou rodinu. Výborná věc po večírku na dopoledne, rozhodně pobaví. Do Falbali (Laetitia Casta) jsem se zamiloval, nádherná herečka. Průměrná adaptace komiksu. ()

Reklama

Reklama