Mezi cizinci

(Itálie)

Medzi cudzincami

Kanada / Itálie, 2002, 95 min

Edoardo Ponti

Tyhle malé nenápadné filmy dokážou člověka vždycky potěšit. Skoro nikdy o nich dopředu nic moc nevím, nic moc nečekám a vždycky jsem na konci překvapená, jak milý a skvělý film jsem viděla. Zde je už tak výborně napsaný scénář podepřen bravurními hereckými výkony, z nichž nejvíce vyniká dnes již legendární Sophia Loren. Určitě stojí za to, najít si na tento snímek čas. Nezklame vás...(11.3.2006)

11. 3. 2010 - 60%(11.3.2010)

Jednou stačilo. Zajímavější filmy čekají a čekají, až je shlédnu. A času ubývá.(13.8.2010)

Psychické nevyrovnání se s dávnou či krátkou minulostí dokáže človíčka hodně potrápit. Tak dochází k tomu, že jedna postavička se nedokáže vyrovnat s obsahem a způsobem své práce, přestože je v ní velmi úspěšná a čeká ji velká kariéra, druhá postavička nemůže odpustit svému otci a nakonec třetí, trpící již od svého dětství, hledá útěchu v ponurých malbách. Na všech se podepsala předcházející prožitá psychická traumata. Všechny potřebují útěchu, kterou ve svém okolí nenalézají. Jednoho dne se jim všem nakonec podaří najít společné světýlko v tom nekonečně černém tunelu. To světýlko jim přináší novou naději. .... Opravdu nenápadný, nijak preferovaný filmový snímek nabízí více, než by jste očekávali.(14.5.2010)

Velmi dobrý komorní snímek, jehož obsahem jsou pokřivené mezilidské vztahy, rozpolcené pocity a morální dilemata.(2.12.2006)

Pomalé, hezké, smutné - ale kupodivu ne depresivní..... A Sophia Loren je stále nádherná!(4.1.2011)

pekné, veľmi pekné. na môj vkus trochu moc amatérsky natočené (tá haluz s dievčatkom je asi najväčšie klišé seňor Ponti) ale má to pekne napísané tie príbehy a dámy majú čo hrať. najsilnejšie na mňa pôsobili Ungerová s Lorenovou, ktoré sú herecky trošičku úplne inde než Sorvino, ale ani ona nejako nestagnuje. také smutnučké, nenápdnučké, milučké.(4.1.2011)

• Pavlík

07. 01. 2011 (14.); nemastné, neslanné, maminka režiséra byla kdysi kyprá žena(9.1.2011)

Herecké obsadenie je tu síce nadpriemerné, ale príbeh filmu im žiaľ nedáva veľký priestor na to, aby to nejako zaujalo. 3 ženy a ich životné problémy sa postupne riešia, riešia, až kým sa nejako nespoja a nevyriešia. Hrozné klišé...(12.1.2011)

Obrovské překvapení a VELKÝ malý film!!! Je to jeden z těch málo filmů, u kterých nechcete aby skončil, který ve vás dlouho zůstane a který si kdykoliv rádi pustíte znovu! Tolik vynikajících ženských hereckých výkonů v jednom snímku jsem viděl naposledy v oscarových Hodinách. S Hodinami má tento snímek společných více věci. I "Mezi cizinci" zachycuje nitěrné pocity tří žen, které stojí před zásadním životním rozhodnutím, stojí na rozcestí, kde se jim nabízí jednodušší cesta kariéry, jistota zázemí a "sobecké svobody", nebo zvolí cestu nového bolestného začátku, kdy všechny tyto atributy opustí a půjdou vedeny pouze svým srdcem.... Obsazení snímku je geniální a nemá smysl se rozepisovat o Sophie Loren, Deborah Kare Unger, Malcolm McDowelovi či Gerardu Depardieu. Pro mne neznámý režisér Edoardo Ponti je vedle skvěle, kamera byla taky fantastická a muzika Zbigniewa Preisnera (dvorní skladatel Krzystofa Kieslowskeho!!!! úchvatná! Vřele doporučuji všem!!(10.11.2009)

• sehe

Najprv pozitíva filmu:možnosť vidieť aká prekrásna je Sophia Loren i v 70tke.Negatíva:strašná réžia( i keď je to syn Lorenovej,Edoardo Ponti),stašný scenár,neuveriteľne vykonštruovaný,rýchle strihy.Ani hviezdne obsadenie nemohlo zachrániť túto kanadsko-taliansku drámu.(4.1.2011)

Zajímavý vztahový film s mou oblíbenou Mirou Sorvino. Těžká životní rozhodnutí a vyrovnání se s nimi. Závěrečné setkání tří sobě neznámých žen bylo hezkou tečkou. Jak já dlouho neviděl Sophii Loren. Stále má něco do sebe. Moc pěkné.(11.1.2011)

Filmová lahůdka. Nedá moc práce, soucítit s hlavními hrdinkami. Každá, si nese svůj kříž a velmi těžko se s ním vyrovnává. Výborné herecké výkony, jsou podpořeny zajímavými příběhy, které mají jednu společnou postavu. A konec, kdy dojde k vyrovnání se, se sebou - brilantní!(7.12.2011)