Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dávnými lety v 17 století chce bohatý vlastník ovcí pan de Perrone, bratranec královny Francie Anny, zastavit spolupráci s kardinálem Mazarinem, služebníkem Vatikánu. A tak jsou jedné noci pan de Peronne a jeho rodina zavražděni. Ruce si krví potřísnil kapitánem KKK, kardinálův pobočník. Jediným přeživším je Blanche, dcera, která je také jediným svědkem celého zločinu. O patnáct let později už Mazarin vlastní srdce celé Francie, a z Blanche se stala vůdkyně gangu žijícího z krádeží a zlodějin. A to si pište, že na pomstu nezapomněla! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

šarka 

všechny recenze uživatele

Totálně geniální!!! Geniálnost dialogů podpořená neuvěřitelným dabingem, který ještě více zatemňuje smysl a děj téhle filmové perly. Hlášky, ze kterých se prakticky učurává, situace, které člověka srazí pod stůl a souboje, při kterých hlavní hrdinka překvapivě nezemře vlastní rukou (i když to tak dlouho vypadá). Mazarin šňupající červenou drogu, po kteér mu má tři týdny stát je nezapomenutelný.. Je to perla světové kinematografie a já jsem zase jendou ráda, že studuju jazyk a kulturu země, kde toto vzniklo...A ne, nedívala jsem se na to pod vlivem..i když na konci filmu jsem se tak už cítila :D ()

IlMagnifico odpad!

všechny recenze uživatele

Tento snímek jasně dokázal, jak omezenou fantasii mám. Už po první čtvrthodině jsem si totiž nedokázal představit, že by to celé mohlo být ještě horší. Ale bohužel... Ve své snaze zavraždit co nejvíce divákových mozkových buněk se tvůrci v každé další minutě vytasili s novou příšerností, která všechny předchozí dalece předčila. Za dokoukání až do závěrečných titulků ve zdraví (víceméně) si skutečně musím sám udělit vyznamenání za chrabrost a nařídit si ozdravný pobyt někde, kde se mi podaří vyhnat z hlavy alespoň otřesného Depardieuova "d'Artagnana". Vidím to nejspíš na včelí úl... ()

Reklama

torn666 

všechny recenze uživatele

Podle komentaru co jsem precetl mam pocit jakoby tenhle film nebyl pochopen a radne docenen. Je to historicka parodie kterou je nevhodne porovnavat se skutecnou histori. Tohle neni film pro nekoho co ma rad dobrodruzne-komedialni filmy typu Sexi Pistols ale pro toho co se zabavi nad strestenymi komediemi s silenymi hlaskami. Nekolik znamych si nad timhle filmem jistou dobu "ujizdelo" a hlasky s neho pak padali u piva v hospode. "A ten treti prasek ?" (ve filmu jiz lezi na stole cokolada a kava) "To je dabluv prasek pane, tri nedele jsem nespal a tri dny mi stal". Vzhledem na to jak je v CR popularni treba "Kdo huli, ten umi" nebo online serial "Jednorozec Charlie" bych tady cekal mnohem vyssi hodnoceni. Tak spatny to opravdu neni, dialogy jsou stupidni asi natolik aby pri spravne podporene nalade byly vtipne, coz ale taky znamena ze bez toho pusobej na vetsinu lidi spis otravne. Navaznost scen je volnejsi, no to byl mozna i zamer - serie ruzne silenych scenek ktere spolu skladaji pribeh. Abych podporil jiste kvality ktere film ma davam za 3*, ale i bez podpory bych to radil jako podivnou historickou komedi-mozna satiru za 2* ktera by si sve priznivce urcite nasla pokud je uz vsechny neodradilo zdejsi spatne hodnoceni. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda Francouze - není v tom vůbec nic osobního, prostě mi ten věčně stávkující národ revolucionářů nějak není sympatický, narozdíl třeba od Norů. A po včerejším večeru, vyplněném částečným sledováním neskutečně dementního počinu "Blanche - královna zbojníků", konečně mám reálný základ - ospravedlnění své žabožroutské averze. Za tento fakt uděluji čestnou hvězdičku, protože jinak není co pochválit megapříšernému filmu s gigapříšerným scénářem (kdo to, svatá makrelo, psal a jakou chemií si prasil svůj odumřelý mozek velikosti hrachu?!), kvazipříšernými dialogy, ultrapříšernými kostýmy, superpříšernou hudbou a terapříšernými hereckými (ehm) výkony. O režii snad radši ani nemluvit, Bernieho Bonvoisina si představuji jako mužíčka v pomočeném pyžamu, s tupým výrazem, prstem v nose, povislým spodním rtem, ze kterého kane slina... a kolem něj krouží 4 statní pánové v bílých pláštích, dva drží síť a další dva svěrací kazajku. Co dodat? Můj polovička jen procházel kolem televize a ony zhruba 3 vteřiny mu stačily ke konsternované otázce: "Co to proboha je?!" A to viděl útržek jedné z nejnormálnějších scén tohoto... produktu. Zdejších 10% je až příliš laskavých, ale z výše uvedeného důvodu (ospravedlnění mého antifrantíkismu) je svým hodnocením podpořím. ()

LiVentura

všechny recenze uživatele

No tak tohle je do nebe volající drzost tvůrců....lehkovážný námět proložený nesmyslně moderní hudbou a tupými dialogy s herectvím pod psa....škoda jen, že se zde objeví v ne nevýznamné roli skvělý Jean Rochefort, kterému snad jen skrze jeho věk a málo nabídek můžeme odpustit...! První a doufám, že poslední paskvil, který hodnotím známkou odpad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama