Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Druhy rezisersky pocin Francisa Vebera nie je az taky kult, ako sa tu mnohi tvaria. Kamen Richard /Jsem nesmely, ale lecim se, Roztrzity, Rana destnikem/ je sice vyborny komik narodeny pre komedialne roly, ale do detektivneho zanru sa nehodi a Gepard Žepardieu /1492 - Dobyti raje, Kondomedie/ sa tuna vyslovene nehodi a komedialny talent nema. Ako v lahkom nadpriemere sa film udrzi, to jo, ale nejaky extra kult a skvela komedia? Neviem, neviem : 70 % ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pohodová francouzská komedie. Mnohem víc než situační komika (vrážení Pierra Richarda do věcí po chvíli omrzí) mě bavily hlášky, některé jsou geniální. Chemie mezi ústřední dvojicí zatraceně dobře funguje. Nikdy dřív mě to nenapadlo, ale kdyby se Depardieu tolik nevyžral, tak mohl mít slušnou kariéru jako akční hrdina, toho drsného detektiva mu tu opravdu věřím. ()

Reklama

ekomo 

všechny recenze uživatele

Úsměvná komedie při které se skoro v každém okamžiku válíte smíchy nad Richardovou neschpností. Richard a Depardieu jsou právem považováni za jednu z nejlepších hereckých dvojek v dějinách francouzského filmu. Oba herci, Richard ve své nemotornosti a Depardieu ve svém stylu vyjadřování, ze sebe vlastně tímhle filmem udělali dva vyníkající komiky. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Možná vůbec nejlepší z celé trilogie dvojky Gérard - Pierre. Další z důkazů, že jen Francie dokáže točit komedie, kde se snoubí bláznivý humor s roztomilostí příběhu. Prostě máte chuť nejen se smát, ale je Vám po hrdinech nostalgické smutno, ihned jak začnou titulky. To nikdo jiný neumí. Však se podívejte na remaky zpoza oceánu, v nichž veškeré kouzlo vyprchává. Kdybych měl určit, která filmografie mi dala nejvíce lásky skrze slzy smíchu, jednoznačně ta francouzská, a toto je jeden z jejích nejmilejších dárků. 90% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

A to jsem měla štěstí !!! Po "Cestě do lesa" do byla úplná lázeň, bytˇ stará 33 filmových let. Bavila jsem se tak, jak už dlouho ne, byť jsem v těch 70/80 letech nijak pro Pierra Richarda nehorovala. Ale po té příšerné nudě to byla sranda do nebe volající. V době slávy herce Richarda u nás, jsem ho moc nemusela, protože byly na výběr daleko kvalitnější filmy (i když velice zřídka). Pokud jste to neviděli, vřele doporučuji, přejde vás okamžitě "blbá nálada". ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Opici, která unese Francoise Perrina (Pierre Richard), hrál americký kaskadér. Měl však problém unést jak Pierra Richarda, tak i mnohem lehčího namaskovaného dvojníka. Z toho důvodu byl vyroben model vážící několik set gramů. Když se poprvé natáčela scéna, ve které se opice s Perrinem zhoupne po liáně, kaskadér manévr nezvládl a spadl na zem. Všichni na místě si mysleli, že je ten člověk mrtvý. Naštěstí si ale z incidentu odnesl jen drobné pohmožděniny. (Bernhardiner)
  • Scénu, ve které se Francois Perrin (Pierre Richard) připlazí zmlácený do hotelu a Campana (Gerard Depardieu) volá nosiče zavazadel, se musela točit dvaadvacetkrát, neboť byl Depardieu v té době natolik opilý, že nebyl schopen slova. Francis Veber poté raději natáčení přerušil a následující den Deperdieumu pohrozil, že pokud ještě jednou bude na scéně opilý, natáčení filmu skončí. Gerard Depardieu to vzal na vědomí a od té doby hrál v každém filmu Francise Vebera naprosto střízlivý. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama