Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, 1969. Mladý nadějný filmař Paul sní o tom, že natočí film, který bude jeho pravdivou osobní výpovědí. Zároveň pracuje na natáčení sci-fi filmu Dragonfly, který se odehrává v roce 2001. Jeho první režisér je posedlý krásnou Valentinou, která mu tak zatemní mysl, že není schopen dovést film do konce. Filmový producent Enzo ho vyhodí a nahradí arogantním mladým režisérem Felixem de Marcem. Jenže ten je po automobilové nehodě z filmu také odvolán a tak se Enzo obrátí na Paula a požádá ho, aby film zachránil. To je pro Paula životní šance. Podaří se mu uvést film na velké plátno? Dokáže v něm uplatnit své vlastní nápady, odrazí v tomto příběhu kus jeho života? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

choze 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro filmy o filmařině jako AMERICKÁ NOC a CQ mě svou hravostí opravdu potěšilo. Líbilo se mi lavírování mezi těžkou komercí v podobě krásně povrchního a stupidního blockbusteru DRAGONFLY/BARBARELLY a naivní uměleckou snahou o nalezení sebe sama skrze film po vzoru Nové vlny, přičemž ani jedné straně se nenaddržuje. Film jsem si užil hlavně kvůli parafrázování BARBARELLY, která se mi sice nikdy moc nelíbila, ale něco takového bych si chtěl taky jednou natočit, a dostala mě i karikatura Pontiho. Příjemný a slibný celovečerní debut Romana Coppoly, jehož půvabná sestřička mi dluží přes hodinu a půl života za jednu z nejnudnějších sraček jaké jsem kdy viděl a sice ZTRACENO V PŘEKLADU. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Tvořit po všech stránkách klišovitý a v mnoha ohledech nekonzistentní film se může jevit jako marná práce, ale pokud se do věci vloží nadšení a hlavně láska mladého filmaře (překvapivě dobrý herecký výkon Jeremyho Daviese) ke krásné fiktivní superagentce, může se stát i zdánlivě nemožné. Když se ohlédnu za technickým zpracováním CQ, chválím použití záměrně nepřesvědčivých kulis a reálií, připodobňujících filmy a seriály šedesátých a sedmdesátých let. A samozřejmě nejen ty, retro-vyznění filmu napomáhá i stylový výběr hudby nebo příhodné kostýmy. Trochu se mi nezdála zmatená režie a podivná kompozice, ale to tak nevadí, vždyť se jedná o debut. Celkové pojetí bylo příjemně odlehčené a stylové a nepostrádalo několik sebeparodických prvků, příběh používá motivy natáčeného příběhu i v reálném světě a bez upozornění prolíná realitu se sny a představami, což zde ovšem bezprostředně souvisí. Ve filmech, jejichž dějová linie se točí okolo natáčení jiného filmu, jsou scény často podobně roztroušené, tomu se takřka nelze neubránit kvůli prolínání více, takřka nesouvisejících dějů. Krásně to vyrovnává vnitřní dilema našeho hlavního hrdiny a především vynikající záběry z natáčejí jeho autorského filmu. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut na mě působilo dost divně a říkal jsem si, že tohle je ten typ filmů, o kterém dlouhou dobu nevíte, co si myslet a pak přijde finální pointa, vám to docvakne a řeknete si "A jo, aha!" a doceníte genialitu toho filmu. A pak už mi konečně došlo, že ten film je to vlastně Americká noc, akorát o natáčení jednoho sci-fi braku (který hodně připomíná Barbarellu). Ten film rozhodně není sci-fi, sice se v něm natáčí sci-fi, ale ve světě, ve kterém se CQ odehrává, není žádný sci-fi prvek. Žádnou velkou zápletku to nemá a i když to je filmařsky dobré, co se kamery a hereckých výkonů týče, ale ten film prostě nebyl můj šálek kávy. Ale aspoň že tam hraje (i když v méně významné roli) Depardieu a hlavní hrdina byl sympatický. Ale jinak je to prostě dost slabá verze Americké noci, která do filmového světa nepřináší nic nového. Slabé 3* ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o americkú produkciu, amerického režiséra (a aj keď je to koprodukcia) tak prevažne americký film, vyznieva dosť európsky, ale nie je to pravý európsky film, vidno na ňom, že sa "snaží" byť európsky, ale výsledkom je pseudointelektuálny "tváriaci" sa snímok. This film is very good at . . . pretending. Ale vďaka nemu som objavil pôvaby a krásy mladej a nádhernej Angely Lindvall. Každopádne, ambície a príjemné prevedenie s miestami (snáď geneticky vrodenou) dobrou réžiou a hereckými výkonmi spôsobuje, že na film sa dá pozerať a človek sa konieckoncov na koniec postaví k dielu ako on sám chce. Ale záver sa mi páčil. A aj začiatok. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jakým nenápadným půvabem tato Komerční kvalita oplývá:) Ani ne hodinu a půl stopáže a takový výrazný potenciál se v ní skrývá. Mám ráda filmy, jejichž námětem je ukázat, jak se filmy dělají. Pro filmové fanoušky ideální v tom, že se ještě více utvrdíte v tom, jak strašně byste v této nádherné, povrchní, stresující a špínou a prolezlé branži chtěli pracovat:) Vážka boduje a Billy Zane taky. Depardieu zase krade nadaným filmařům materiál, když zrovna v ničem nehraje:) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (2)

  • Luc Chalon a Oshis Yeghiazariantz soutěžili ocenu Golden Satellite v kategorii nejlepší umělecká režie. (Terva)
  • Film měl mimo soutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes roku 2001 (Terva)

Reklama

Reklama