Inspektor Popleta

Inšpektor Nemehlo

Komedie

Francie, 1980, 100 min

Claude Zidi

Inspektor Popleta je bohužel příkladem francouzského filmu, který v průběhu let ztrácí na svém půvabu i vtipnosti, možná právě proto, že u ostatních je to vpravdě jiné. Klasicky - poslední hvězdička je za Coluche, který není zas až tak špatný. Možná (už se mi to několiktát stalo) dojem kazí ten nepovedený dabing počátku devadesátých let. Kdo zná Velké nesnáze v malé Číně, ví, o čem mluvím.(29.8.2002)

....a v devadesátých letech si všiml inspektora Poplety český premiér, dohodl se s Francií a poté uspořádal tiskovou konferenci na které oznámil " Dámy a pánové, představuji vám nového ministra vnitra České republiky a současně největší posilu v dějinách policie, inspektora Popletu. Popleta bude střežit vaše bezpečí v domech, na ulicích i na silnících," Dnes už samozřejmě inspektor Popleta nežije, když totiž odcházel z tiskové konference, zamotal se do šňůry od mikrofonu a uškrtil se. Od té doby je na počest inspektora Poplety ministrem vnitra volen jen skutečný a zapřísáhlý debil, v současnosti je to Ivan Langer.(15.7.2008)

Roztomilá komika v podání skvělého Colucheho a na pozadí milá hudba Cosmy...:-)(22.7.2008)

Francouská klasika 80 let. Coluche i mladý Depardieu jsou výborní. A když vidím co se dneska točí za trapné rádoby komedie, tak takovéhle kousky opravdu potěší.(6.8.2010)

Komedie o dosti natvrdlém novém policejním insektorovi Michelovi Clémentovi (Coluche), který se k policii dal, aby navázal na stejně natvrdlého otce policistu. A tak nepřekvapí, že ná díky svému průseráckému obličeji a neschopnosti problémy jak se svými kolegy, tak i se zločinci, kteří mu dávají co proto. Ovšem i zdánlivý neschopa se dokáže vzepnout k velkému výkonu. Jednak z důvodu, že ho nejhledanější zločinec Roger Morzini (dobrý Gérard Depardiue) zneužil ke své soukromé pomstě. Jednak z důvodu, že při tom byla ohrožena jeho platonická láska, novinářka Marie-Anne Prossanr (Dominique Lavanant). A tak boří včechna smýčlení o své osobě a získává úspěch v profesním i soukromém životě. Další zajímavé postavy: policejni komisař Vermillot (Julien Guiomar) a Michelova matka (Marthe Villalonga), která byla tak hrdá na svého synka. Má to velmi slibná místa, ale není to tak půvabné jako další kousky.(26.2.2011)

Trošku podhodnocená francouzská komedie - Inspektor Popleta mě bavil od začátku do konce, takže výsledek je jasný(23.1.2011)

No není to jedna z nejlepších fr.komedií ,ale Coluche a Depardieu jsou vcelku zábavní.Claude Zidi asi neměl dobré období ..nicméně scéna jak přitáhne Coluche Depardieuho na komisařství mě rozplakala smíchy...Čekal jsem že to bude horší(4.8.2005)