Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná bláznivá komedie se hned po uvedení v kinech v roce 1961 stala kultovním sovětským filmem, který dodnes neztratil nic na své originalitě a zábavnosti. Posádka sovětské lodi převáží z rovníkových tropů do Oděsy neobvyklý a velmi drahý náklad – párek lvů a deset tygrů. Všechno ve statném provedení. Jako krotitel je povolán jistý Šulejkin, ze kterého se ale po chvíli vyklube obyčejný obchodník. Vzácný náklad by se i přesto podařilo dopravit bez větších problémů do cíle, kdyby na palubě nebyl jeden nezvaný host – škodolibá opice, která vypustí šelmy z klecí. A na palubě se začnou dít věci, o kterých se posádce nezdálo ani v těch nejčernějších snech. Pruhovaná plavba začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Da taváryšči, panimájtě, éto takája kakája kakkréjzi kamédija pa savjétsku... Éj, pasmatrítě... .-/ . . . Děsné. Obsahem i formou, i čistě technicky, neuvěřitelně laciným >humorem< nudný a vizuálně naprosto zestárlý film. Takhle si prosím soudruzi a soudružky chudóžnici představovali kdysi zábavu pro pracující masy. Nu, v kontextu doby... Trapárna je to tedy děsná, upatlaná, uplkaná, tam kde není nápad a smysluplný děj, nastupují grimasy, žvanění, pohekávání, šelmy hrčí jako kolovrátky z fábriky někde v Ulan-Ude nebo kude a vůbec... .-( . . . A tak nebýt soudružky opičky, bylo by to celé asi na odpad. Ano, jako doklad úpadkové sovsockultury to má asi smysl ze studijních důvodů dnes znovu zhlédnout. Ale to je asi tak vše... - - - P.S. Předpokládám, že ta vysoká hodnocení zde jsou odrazem jakési pošetilosti či věkové pomatenosti těch, kteří si matně pamatují, že snad kdysi za reálsocializmu někdy v předškolním věku ten film někde zahlédli. Případně se jenom s tím svým hodnocením svezli se stádem. Pakliže je tomu jinak, je to téma pro psychiatry... A klidně šelmy sežerte mne... :-/ - - - - - (Poprvé viděno právě v onom dětském věku v dobách kulturní tmy, hodnoceno však až po znovuzhlédnutí na dvd 26.9.2008, komentář zde jako čtvrtý - 26.9.2008) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Se zvířátky jsou trable, ale když je necháte řádit ve filmu a na konci televizních novin, úspěch je zaručen. Vždyť je s nimi legrace, jsou chlupatá a ta sladká lidoopička co provádí ty roztomilé rošťárny... Mohla by si spolu s tygříky podat ruku se zajícem Zazou, krom toho stylu konce padesátých let se konečně ničím neliší. Dementní, včetně lidské posádky. Silná * ()

Reklama

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

U nás to běželo pod názvem "Pruhovaná plavba". Pamětníci si jistě vzpomenou, že šlo na tehdejší dobu vcelku zdařilou crazy komedii s tygry na palubě zcela oproštěnou od nánosu ideologie, což bylo u sovětských filmů málokdy. V hlavní roli Šulejkina byl Jevgenij Leonov. Film byl natočen, tuším, v r. 1961. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám správná vocasárna. Objektivně si to asi 4* nezaslouží sice jsem se párkrát od srdce zasmál, ale je fakt, že některý ty humorný situace jsou tam trochu na sílu střih je občas kapku zmatenej a ty komicky zrychlený scény to je taky něco. Bohužel zážitek kazí i dost mizerný dabing od řitka video, ale to není chyba filmu. Jinak je to taková správně ujetá taškařice logiku v tom hledat netřeba, ale zase je to fajn důkaz, že Sovětská tvorba není jen absurdní propaganda a nudný válečný filmy. Pro kočkovitý šelmy mám navíc slabost a scéna vynoření tygrů na pláži je fakt best (koukni na ty plavce v pruhovaných plavkách!) takže ode mě pruhovaných 75% ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

My máme medvědy, "Rusáci" zase tygry... Cirkusácké, ztřeštěné, bizarní, jak jinak lze nazvat něco, kde proti všem zákonitostem tygři plavou, a to stylověji než Michael Phelps. Můj dojem nejlépe vystihuje citát Zdeňka Pohlreicha - „Viděl jsem hada srát, žábu bušit pěstí do skály, koně zvracet v barvách francouzský trikolóry. Dokonce sem viděl i stíhačku couvat, vole, ale todleto sem teda ještě neviděl."... 50% ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama