Reklama

Reklama

Nejbáječnější Karkulín na světě

  • Švédsko Världens bästa Karlsson (více)

Obsahy(1)

Film, který byl natočen podle knihy Astrid Lindgrenové, vypráví o mužíčkovi s vrtulkou, který se jednoho dne objeví u malého Svanteho. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Nonna 

všechny recenze uživatele

Jak mám knížky od Lindgrenové moc ráda, Karkulín mě už v dětství nezaujal, spíš mi byl odporný a pamatuju, jak jsem poprosila mamku, že tohle čtení na dobrou noc NE. Domnívala jsem se, že v dospělosti humor knihy, v tomto případě filmu, pochopím (tak, jak jsem si našla cestu k Spalovači mrtvol, Ptákům, Kladivu na Čarodějnice), ale bohužel, arogantní a bezcitný, navíc divně proplešatělý Karkulín mě nedostal ani teď. Celé je to natočené tak nějak dřevěně, výraz hlavního představitele ve mně vzbuzuje dost negativní pocity (jak nějaký pokřivený zlomyslný trpaslík, nedefinovatelného věku). Tak možná vhodné pro děti, jako odstrašující příklad - Červená Karkulka je vlastně taky jen varování rodičů dětem, že malé holčičky nemají lézt samy do lesa a dávat se do řeči s cizími lidmi........takže děti, Karkulína do bytu nepouštět! (Moje švédské neteře se moc smály českému překladu Karkulín, nemohly pochopit, proč ne Karlsson). ()

T.O.M. odpad!

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale po tomhle filmu ji nemám ani zájem číst. Karkulín je asociální šikanující vyžírka. Dětem se to také nelíbilo. Opravdu někomu přijde jako skvělý nápad prezentovat dětem většího neustále vychcaného šikanujícího přestárlého výrostka jako dobrého kamaráda? Chudák kluk. Rodina na něj kašle a najde si takového mizerného "kamaráda". Také jsem nepochopil, proč mu říkají "Bráška" i ve škole. Nevylučuji, že v knize to může působit lépe, ale ten film je děsný. Pipi také lže kudy chodí, ale neškodí úmyslně lidem, a nesnaží se z nich mít prospěch. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Taková nenáročná oddychovka pro děti i dospělé. Ačkoliv v porovnání s mnohem známější Pippi dlouhou punčochou je to pouze průměrný dětský film na jedno shlédnutí či dobré pouze jako televizní kulisa. Ukazuje dětský pohled na svět, rádoby romantické scenérie střech jako z filmu o Marry Poppins a idylický rodinný život 70. let v poklidném Švédsku. Nic extra záživného, ale také žádný průser. Celé se to točí kolem hlavního hrdiny Karkulína, arogantního, vypelichaného a tlustého chlapečka s vrtulkou, kterého příšerně nadaboval Miroslav Vladyka. [32. hodnocení, 6. komentář, 66%] ()

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na mé dětství. Film na motivy známé knihy Astrid Lindgrenové, který ani chvíli nenudí. Dobrý herecký výkon a vtipné grimasy Matse Wikströma ještě podtrhuje svělý dabing Miroslava Vladyky. Přestože se jedná o dětský film, i po letech jsem se na něj zase rád podíval. Přesně tohle si představím pod pojmem nenáročná oddychovka. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Karkulín má svou poetiku a před spaním na děti funguje opravdu výborně, kdo by ty lumpárny nechtěl zažít. Pokud se nad tím ovšem člověk zamyslí, jde o dosti ujetou záležitost a to okouzlení až zamilovanost malého "Brášky" (což mi rve uši, v knížce má normální jméno) do Karkulína je naprosto nepochopitelné. Ve vyprávěné formě si posluchač udělá nějaký obrázek o Karkulínovi, aby mu byl příjemnější (pro mě je to něco mezi Sazínkem a kudrnatým medvídkem Pú), ale tady ve filmu je to drsná realistická podoba a podle mě to Karkulína pro "neznalé" úplně zabije. On je prostě naprosto příšerný... :-) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama