Recept na lásku

Správna Marta

Mostly Martha

Komedie / Romantický / Drama

Rakousko / Německo / Itálie / Švýcarsko, 2001, 105 min

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,160,475Tržby Celosvetovo $9,852,022(7.12.2009)

Režisérce Sandře Nettelbeck se podařilo natočit poměrně slušnou podívanou, která je sice do jisté míry udělána podle mainstreamové šablony, ale to tak, že to neuráží. Hrdinové působí civilně, stejně jako celý příběh. Jsem velmi zvědav, jak bude působit remake s Catherine Zetou-Jones.(24.4.2006)

Povedeny snimek o lasce v kuchyni. Hlavne se na nej divejte najezeni, ale i tak se vam zacnou sbihat sliny :). Pekny je i soundtrack v cele s italskym klasikem Paolo Contem. V male rolicce noveho souseda se objevi i dansky herec Ulrich Thomsen (napr. Blikajici svetla).(6.5.2007)

Když se řekne německý romantický film, většině se vybaví Rosemunde Pilcherová a nějaká brutální odpolední limonáda na Nově či Primě. To však není ovšem případ Receptu na lásku (i když český distribuční název limonádu dost evokuje). Nechybí humor (ale za břicho se rozhodně popadat nebudete) ani drama a romantika, ale to vše ve vyváženém mixu a v dokonale civilním balení. Podtrženo a sečteno - velmi příjemná podívaná.(29.5.2006)

Velice příjemná romantická komedie nejen o vaření, která vás chytne za srdce. Mohu doporučit...(23.10.2009)

V roce 2007 natočil režisér Scott Hicks s Catherine Zeta-Jones a Aaron Eckhartem v hlavních rolích remake pod názvem Koření života.(21.9.2008)