Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

I já tenhle film kvůli českému distribučnímu názvu delší dobu obcházel. Věru na mou škodu. Byla chyba, že jsem si nezjistil, kdo za tímhle filmem stojí. Pánové Francis Veber, Daniel Auteuil, Gérard Depardieu a Thierry Lhermitte častokrát bývají zárukou kvality. "Le Placard" sice není taková řachanda jako Drž hubu nebo Blbec k večeři, ale za pozornost rozhodně stojí. ___ Jinak jsem o sobě zjistil, že jsem vcelku jednoduchý divák, do kolen mě totiž dostávaly hlavně scény s G. Depardieu, tedy nic tak intelektuálního (to byste do mě neřekli, co?). 80% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná komedie, u které jsem se smál nahlas. Daniel Auteuil je skutečně univerzální herec, dokáže zahrát tvrdého policajta, malíře uniknuvšího ruchu velkoměsta, nevěrného manžela a tady ušlápnutého úředníčka předstírajícího homosexualitu. Opět se na plátně setkává s dalším výborným hercem, Gérardem Depardieu a výsledkem je vskutku zábavná podívaná. Kéž by bylo víc takových komedií. ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se na ten film nechtěla koukat, kvůli debilnímu názvu, přestože mi bylo řečeno, že je to dobrý. Ale potom... odnesla jsem si ponaučení pro příště: "Nesuď, vole podle názvu"! ___Tak perfektní, pohodovou, milou, legrační, dojemnou komedii jsem opravdu nečekala. Depardieu je úplně k sežrání, až bych si ho poťačkala, blbouna. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

"Víš, co se mi nejvíc líbí na ragby? - Když můžu ve sprše kamarádovi namydlit záda." Depardieuův dezorientovaný přiblblý rasistický mačo chlapák je fakt týpek... Jak nalézt ztracenou orientaci aneb homosexuálem být či nebýt, toť otázka... Daniel Auteuil nese Pignonův strašlivý úděl statečně a s grácií sobě vlastní. A k tomu malá bezva rolička pro moji oblíbenou Armelle Deutsch a příjemný večer je na světě :-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Navzdory prostředí továrny na kondomy a homosexuálnímu tématu velice inteligentní komedie. Francis Veber opět neklamal a napsal vynikající scénář, ve kterém vkusně vybalancoval humorné scény (výstupní kontrola) s dojemnými (soused). Herecké obsazení jenom potvrzuje to, proč jsou hvězdami stříbrného plátna, přičemž každý má (i na malém prostoru) co hrát. Film mě příjemně pohladil po duši a za to mu nedám míň než 90%. P.S.: Michèle Laroque je neodolatelná. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama