Reklama

Reklama

Mangin (Gérard Depardieu), mladý policejní inspektor z Paříže, je na stopě obávaných pašeráků drog. Podaří se mu zatknout Simona, jednoho z šéfů bandy, a jeho přítelkyni Norii (Sophie Marceau). Po propuštění z vězení se Norii podaří ukrást gangu zásilku drog a 2 miliony franků. Neuvědomuje si, jakému nebezpečí vystaví sebe i svého advokáta. Noria hraje dvojí hru a jde jí jen o osobní prospěch, proto si zahrává s komisařovými city. Magnin je jako policista přísný a nelítostný, ale zároveň i velmi zranitelný kvůli lásce k Norii. Dokáže zachránit Norii a jejího advokáta a podaří se mu přesvědčit ji o své lásce? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Policie, název filmu, čistej jak kokain od Fandy z právě vyhořelýho bytu na sídlišti. Tak, jak je nekompromisní název, je i nekompromisní celý film. Upřímnost nadevše. Gérard drsnej, kolikrát né moc férovej chlap a příběh odehrávající se tak nějak souběžně s jeho životem. Řiká se, že francouzské kriminálky jsou top. A tahle je určitě jedna z těch lepších. Typicky nekompromisních, bez humoru, ale s vážností, kde i vášeň Vám příjde naprosto přiměřená lidská činnost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Informace přicházejí samy, netřeba je hledat!" Ač nejsem věhlasným odborníkem na francouzské trestní právo, tak přesto mám důvodné podezření, že se inspektor Mangin při svých vyšetřovacích metodách pohybuje daleko za hranou zákona. Shovívavě tedy budu jeho jednání považovat za umělecké zobrazení jeho nekompromisnosti, která pozvolna taje při kontaktu s ulhaně sličnou delikventkou. Já bych tedy Norii sledoval, vyslýchal i ... no to je jedno, docela rád a rozhodně svědomitě. Ale zpět k filmu, protože k němu mám nejednu, ale hned dvě výhrady. Jednak jsou to občas stupiditou jiskřící dialogy a také jednání postav, které sice často je v souladu se scénářem, ale nikoli se zdravým rozumem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že by se mi to mohlo celkem líbil, ale moc mě to nenadchlo. Začátek vypadá docela nadějně, má to atmosféru, Gérard Depardieu v roli fízla se tam s ničim moc nepáře a zdálo se, že to bude zase jedno poctivý drsňácký krimi z Francie. Ale postupně se tam začíná hlavně kecat a nic moc se tam neděje. Ke konci už jsem se vyloženě nudil. Možná by nebylo na škodu z filmu tak 20 minut vystříhat. Slabý 3 hvězdy. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Maurice Pialat točil hodně realistické filmy, mezi něž se řadí i kriminální drama "Policie". Z každého záběru přímo čiší šedá realita všedního života, civilní výkony nenalíčených herců působí rovněž přesvědčivě. Gérard Depardieu a Sophie Marceau se svých rolí zhostili na jedničku. Chtělo to jen více zapracovat na scénáři (příběh na bezmála dvě hodiny rozhodně nevydá), či nějak rozčeřit latentní tempo filmu (nemám nic proti konverzačnímu ražení, ovšem zde nepřijde téměř žádný zásadní zvrat). "Policie" je bezesporu zajímavou krimi s působivou atmosférou, ovšem výše jmenované nedostatky jej srážejí k průměru. 60%. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Přes jisté kvality nic zvláštně dějově převratného. Nicméně Gérard Depardieu dokáže pobavit v každém filmu. Pokud se dokážete povznést nad příšerný dabing, tak uvidíte zcela průměrnou kriminálku, možná se z toho dalo vytřískat víc. Ale jinak docela dobré. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Policie je u nás málo známý (dalo by vlastně říct vůbec neznámý) film s Gerardem Depardieu v hlavní roli policajta Mangina, který je na jednu stranu drsný a nelítostný ("...rád mlátím lidi, ale teď na to nemám náladu..."), ale na druhou stranu zranitelný a schopný podlehnout krásné dívce, i když tato je prolhaná až na půdu a morálně naprosto prázdná. Příběh začíná zatknutím jednoho ze tří bratrů, kteří vedou obávaný arabský drogový gang. Spolu s ním Mangin zatkne i jeho holku Noriu (Sophie Marceau), které postupně podléhá, ačkoli ta hraje dvojí hru a jde jí jen o osobní prospěch. Po propuštění Noria ukradla gangu 2 miliony franku a zásilku drog a hrozí ji (a jejímu právníkovi) nebezpečí. Nebudu dál spoilerovat, rozhodně stojí za to se na tenhle film podívat. Pialat snímek pojal velice syrově, všechny postavy jsou naprosto přirozené, vykresluje problematické podsvětí Paříže, kde prim hrají arabští dealeři. Depardieu je v roli inspektora bezchybný - za svého Mangina dostal v roce 1985 na MFF v Benátkách Volpiho pohár. Ostatně samotná postava je dokonale napsaná - není to ten hollywoodský hrdina bez chyb a kterému všechno vychází, ale zranitelný člověk, který se musí opravdu prát a překonávat skutečné překážky. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tento film vzniknul v době největšího úpadku nejen francouzské kinematografie. A je to na něm znát, takřka nulový děj, postavy jsou načrtnuty jen mlhavě, tudíž neumožní divákovi, aby se s kteroukoliv z nich pokusil ztotožnit, herci se sice snaží hrát, ale je vidět, že jen zoufale tápou, protože nemají co hrát. A k tomu všemu se ještě přidává otřesná móda osmdesátých let, která z jinak šarmantních Francouzek udělala roztodivné fuchtle. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tieto francúzske kriminálky mali niečo do seba. Mix vzťahového prepletencu a drsného, špinavého policajného filmu. V závere síce trochu vyšumí do prázdna, ale také už bývali francúzske kriminálky a ich konce. Sophie Marceau nádherná, Sandrine Bonnaire mala super postavu. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrný detektivní počin s Gérardem Depardieu a Sophií Marceau. Hodnotit není co, jelikož samotný film toho mnoho nenabídne. Největší devizou je asi syrovost a nekompromisní otevřenost, ale jinak je to opravdu slabota. Depardieu to malinko tahá z bahna svým šarmem, stejně jako Marceau svou občasnou nahotou, ale tohle dílko se člověku okamžitě vytratí z hlavy. Takové béčko z francouzských dílen. 55% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jestli v tom planém plkání něco bylo v originále, pak dabing aspirující na cenu "Nejhorší dabingový počin desetiletí" vše zhatil (tvůrci snad vůbec nekoukali hercům na pusu, dabéři blábolí dlouhé věty v okamžiku, kdy se v obraze skoro nemluví, a naopak, dialogy jsou příšerné). Větší blbost jsem dlouho neviděl, a koukat se skoro dvě hodiny na film jenom kvůli tomu, že mladičká Sophie na moment ukáže prsa, nemá význam. To si tu scénu radši najděte na netu a čas využijte jinak. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Další z řady klasických francouzských kriminálek, nicméně tato kriminálka již nemá takové nekompromisní rysy jako filmy v sedmdesátých letech, je rozmělňována určitými romantickými prvky. Ovšem i tak jde o velmi dobře vystavěný příběh i film s velmi dobrým výkonem zejména G. Depardieu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrné, částečně dosti nudné krimi s divnou zápletkou. Depardieu a Marceau předvádějí svůj standard. A po pěti letech, aniž bych si to vůbec uvědomil, že jsem tenhle počit někdy viděl, tak jsem se na něj podíval podruhé a nudil jsem se ještě více, ba doslova nesnesitelně. Obsahově je Policie zmatená, protkaná řadou zbytečných scén s příšerně dlouhými dialogy, postavy se chovají nelogicky až debilně. Sandrine Bonnaire nám v netradiční roli šlapky předvede krásná prsa a "hustý prales". Kdyby tam nehráli tak známí a dokonce již legendární francouzští herci, domníval bych se, že jde o nějakou amatérskou prvotinu. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Již tak příliš necelistvý snímek dále tříští Depardieovo intenzivní herectví: měl jsem dojem, že v každé scéně hraje (ovšem naprosto věrohodně) někoho úplně jiného než v těch předešlých. Snad právě to by bylo tím nejcennějším, co tento film přináší. V tom, abych se těšil na tu pokaždé novou polohu, další, nečekanou fazetu mnohostranné osobnosti mi ale zabránila vedle toho, že se jeho postava neproměňovala souvisle, i nenápaditost celého příběhu. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Už hereckým obsazením jsem očekával skvělou zábavu. Jenže ejhle, byla to tragédie. Nezábavný a zmatený scénář nemá nic společného s kvalitní francouzskou kriminálkou a možná bych na film trochu změnil názor, kdybych ho viděl v originále (ale pochybuji). Ten český dabing je snad nejhorší co jsem kdy v životě slyšel. Nevím jestli existuje více verzí českého dabingu, ale tento, kde Pavel Soukup ještě drží standard, je katastrofa. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Pokus umělecky zachytit pád policisty. Každý den pracujete s lidmi, kteří se vám vysmívají do očí, lžou, i když máte jasné důkazy, a nejhorší je, že ti lidé mají peníze na putain, na luxusní večírky, a vy najednou zatoužíte po trošce té zábavy. A jako Lambert si říkáte, to zvládnu, budu mezi nimi, ale nebudu jeden z nich. A jako Mangin si říkáte, vždyť je to jen další ženská v řadě, tu zvládnu bez problémů. Jenže jakmile zapomenete na to, kdo jste a na čí straně jste... /Je vidět, že rozpočet filmu byl vemi malý, vše je posataveno na hercích, kteří musí dialogům vdechnout punc opravdovosti a bezprostřednosti.Někomu se to povedlo lépe (Depardieu či Anconina), někomu měně (Marceau je spíš než že by hrála) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Běžný život policejního inspektora, řešícího několik případů najednou, v komunitě přistěhovalců. Někdy je to přitažený za vlasy, někdy dost reálný. Nicméně je to takový mišmaš, že mě to chvílemi přestávalo bavit. ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Drogy, drogy, stále dokola drogy a s nimi spojený dennodenní kolotoč policejních zásahů a vyšetřování, takové je temné pozadí příběhu v pařížských reáliích poloviny osmdesátých let minulého století, kdy se při jednom rozsáhlejším policejním zátahu na skupinu překupníků seznamuje drsný a cynický policejní inspektor Mangin s mladou milenkou jednoho ze zadržených Noriou, od této spíše jednoduché, základní dějové zápletky se začíná rozvíjet působivě přesvědčivé, realisticky syrové, převážně jen konverzační, věcně stroze zpracované vztahové drama z prostředí společenského suterénu, typicky krutého a nemilosrdného, kde oba dva, ale každý na své straně, den ze dne jen přežívají své méně a méně radostné životy, povrchní, temné a bezvýchodné, vskutku zajímavé, zpracováním velmi civilně působící filmové dílo, bohužel neoprávněně diváky opomíjené. ()

Reklama

Reklama