Reklama

Reklama

Francouzská komedie z roku 1986 o charismatickém kriminálníkovi, který okouzlí hašteřivé manžele a přesvědčí je, aby se stali jeho kumpány. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (21)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Ve své době hodně kontroverzní film, po jehož uvedení si prý celá Francie myslela, že Depardieu je na kluky... Není divu, když svoji roli zahrál dokonale, podobně jako Miou-Miou či Michel Blanc. Večerní úbor je hořká komedie, při které se člověk válí smíchy, ale na druhou stranu, jakmile mu to začne docházet, tak smích hořkne a v samém závěru, který je pro Bliera typicky absurdně laděný, se celý film zvrátí do protichůdné polohy a převáží ten smutek. Ostatně dějových zvratů je toto dílko plné. Snímek se odvíjí od mileneckého trojúhelníku Bob - Antoine - Monique, který je ale propojen jinak, než tomu bývá obvykle. Antoine miluje Monique, Monique touží po Bobovi a Bob svádí Antoina... Večerní úbor je film o homosexuálech, který je však zcela výjimečný: "Homosexualita, která je v tom filmu, nemá nic společného se všemi těmi gay kluby, s Jeanem Maraisem nebo s mediálně sledovanými homosexuálními svatbami. O takové homosexualitě se v médiích nikdy nemluví. Myslím, že ten film předběhl svou dobu nejméně o patnáct let," řekl sám Depardieu (z knížky Naživu)... Vyplatí se vyčkat do závěrečných titulků, protože závěr filmu opravdu dodává jiný rozměr, ačkoli pointa se dá tušit už předem. Večerní úbor je tak vážným konkurentem jiného Blierova skvělého díla - Buzici ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Černá komedie s Gérardem Depardieu v hlavní roli. Ten, v roli bytového zloděje, se seznámí s rozhádaným manželským párem a zamiluje se do partnera. Partnerka se zase zamiluje do Boba. Prožívají spolu nemálo dobrodružství, včetně milostných. Ve filmu uvidíte taky, kolik úsilí může stát homosexuála sbalit ženatého heteráka. Jinak ale průměrný film. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Opět šokující téma pro tradiční společnost. Na jedné zábavě se potká jeden zlodějíček a chudý pár. Zloděj se zamiluje do muže z toho páru. Všichni tři začnou žít, krást a milovat se dohromady. Každý z nich miluje toho druhého či třetího. Někdo žárlí, někdo chce dobývat, někdo přebývá. Nedrží se společenské morálky a věří, že žít se má v přítomnosti, nezajímá je budoucnost. Prožívejme, ochutnávejme, berme si, co ostatní mají. Přerod muže v homosexuální ženu a její roli v normálním páru. Opravdová žena už nemá pro ně význam, je na obtíž. Gérard Depardieu je jako nový chemický prvek, který páru vletěl do života i do postele. Změnil jim osud a ti tři bez sebe nemohou žít. Každý z nich dodává hetero-homosexuálnímu trojúhelníku svůj cit, tělo i chyby. Gérard Depardieu je pan herec, který je svou živelností neopakovatelný! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Depardieu teda zacinal fakt dost jeblymi rolami - Buzici 1974 a tato srajda Le Menage 1986. A ze rola v Buzikoch mu sla setsakra podozrivo dobre, ... kazdopadne plana komedia, Depardeiu ako buzna sere na zenske a mlsne sa pozera po panskych konecnikoch - co mu prinasa problemy ... uz fakt som si myslel behom projekcie, ze zacne po chlapoch hadzat jogurt, to bych sa doryhal . 5 % ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

To bych nevěřila, jak může být Depardieu zajímavá ženská. Blier je vskutku výborný režisér, kolik toho dokázal vměstnat do necelé hodiny a půl, je až k neuvěření. Všichni tři představitelé hlavních rolí byli báječní, okouzlující kreaci předvedl Jean-Pierre Marielle s Caroline Sihol coby znuděný pár. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama