Reklama

Reklama

Vincent, François, Paul a ti druzí...

  • Francie Vincent, François, Paul... et les autres (více)
Trailer

Příběh několika kamarádů, kteří jsou většinou ve svých povoláních úspěšní, ale v soukromí prožívají spoustu krizí a problémů. Scházejí se u jednoho z nich na venkově, kde si o tom povídají. Pak dojde ke konfliktu který je odcizí a následně jeden z nich vážně onemocní.... (MVanis)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Radko 

všechny recenze uživatele

Realistické vzťahové a osobné problémy vyššej strednej triedy, stretávajúcej sa na letných piknikoch, v kaviarňach, baroch a iných spoločných akciách nikdy netvorili prioritnú oblasť osobného filmového interesu. Na druhej strane hercov Piccoliho či Depardieua mám zafixovaných ako tých, čo sa v priebehu kariéry nebránili rôznym experimentom a artom. Žiadne umelecké hody to však v tomto prípade neboli. Skôr s dobou zastaraný, tradičnejší kus. Pretože, hoci problémy nevery, neschopnosti dokončiť dielo, či peňažné problémy sú zdanlivo nekonečné, spôsob ich zachytenia v tomto filme sa dá prirovnať k priemeru spisby obdobia literárneho realizmu. Snaha o pravdivé zachytenie životných rozporov sa miesi s útržkami rozhovorov, občasnými vyhroteniami názorov až napokon ústi v upokojujúcom konci. Celé dielo ma odér vznešenej nudy, snaha postihnúť život v celej jeho kráse zloženej z frustrujúcich vzťahových problémov, krízy stredného veku, prchavosti i radosti je zrejmá, no táto snaha má do značnej miery otupené hroty. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Melancholický příběh bez začátku i konce o partičce starých kamarádů, která čelí nejen krizi středního věku, ale i kariérním, tvůrčím, ideovým a vztahovým zásekům. Šarmantní Vincent (tradičně skvělý Yves Montand) čelí bankrotu a má problémy s manželkou a milenkou, protivný doktor François (Michel Piccoli) má problémy s doktořinou a s manželkou, mladý boxer Jean (Gérard Depardieu) má problémy s boxem a přítelkyní a zádumčivý spisovatel Paul (můj oblíbený Serge Reggiani) sice nemá problém se ženskými, ale nedaří se mu psát. Ti všichni se scházejí a rozcházejí, ryjí do sebe přátelsky i méně přátelsky, podpírají se i strkají a každý je svým způsobem bezradný. C'est la vie… ()

Reklama

smilownik 

všechny recenze uživatele

Po dokonalých "Nelly a monsieur Arnaud" a "Un Coeur en hiver" byl pro mne tento film asi až moc melodramatický... Jak říká klasik, nostalgie je stesk po něčem, co jsme nikdy neměli. Možná proto mi scény rodinných oslav, kde místo dialogů slyšíme jen úryvky hovorů a celé je to podbarveno hudbou, připadaly občas nepravdivé. Přesto je Sautetova poezie všedního života přítomna.... A já si nikdy nemyslel, že mohu být dojat při scéně zápasu v boxu. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dobře odvyprávěné výseče ze životů tří ze čtyř hlavních aktérů, jeden byl po celou dobu upozaděný a dostával nepoměrně méně prostoru. Neděje se jim nic mimořádného, řeší relativně všední problémy. Osobně mě nejvíc zaujalo, kde všude a jak moc se tehdy kouřilo. Kvůli tomu ale tehdy tenhle film jistě nevzniknul. Mohly se v něm poznat milióny lidí v kapitalistických zemích, byl to film o nich obsazený charismatickými herci a krásnými herečkami. A jinak? Fakt nevím... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Žánrové zařazení nemožné. Setkávání přátel na venkově mi trochu připomnělo Woodyho Sex noci svatojánské. O sex ale ve filmu jde jen vzdáleně. Dlouho budete čekat, až se o Depardiem (zvláštní slyšet ho s hlasem Ondřeje Vetchého) přestane jen mluvit jako o boxerovi a začne opravdu tlouct. Do hloubky jsem ale u tohoto filmu nepronikl. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama