Loupežnická pohádka (TV film)
Pohádka / Komedie
Československo, 1980, 39 min
Libuše KoutnáHudba:
Otmar MáchaObsah
O slavném loupežníku Lotrandovi, který chtěl mít ze svého syna vzdělaného pána.
Málokterý český spisovatel napsal tak originální pohádkové příběhy jako Karel Čapek. Jejich adaptace mají už dávno své pevné místo ve Zlatém fondu televizních pohádek.
Vybrali jsme tu o strašlivém loupežníku Lotrandovi, který udělal zásadní chybu, když poslal svého jediného synka, Lotranda mladšího na studie. Vzdělaný a útlocitný chlapec nedokázal po otci převzít loupežnickou živnost a bylo jen dobře, že se toho zklamání Lotrando starší nedožil. (oficiální text distributora)
canakja
O tom, že ze vzdělanýho, ale jinak nepovedenýho lupiče, se může stát jedině státní úředník..(1.1.2010)
Sifaka
Má oblíbená pohádka z dětství :-)(15.4.2009)
maverick10
Tak to je mi velice lito drahy pane, ale to vas budu muset zprovodit ze sveta. Prejete si byt uskrcen, zastrelen ci . . . (at jsem poslouchal jak jsem poslouchal tak jsem tam porad slysel zabit coz neni zrovna nejchytrejsi treti alternativa :-D )(12.6.2009)
Danny F.
Povedená pohádka, která mě dost pobavila. 60%(27.12.2010)
zdeny99
Kdo to kdy slyšel, aby loupežník pral spoďáry s volánkama nebo aby loupežnický syn smrkal do kapesníku a chodil do školy v lakýrkách. Tyhle dvě věty na samotném začátku této pohádky už dávají najevo, že se jedná o výbornou a především vtipnou pohádku, která jednoznačně převyšuje ostatní televizní pohádky. Nejen že obsahuje absolutně dokonalý vtipný scénář, ale role Lotranda staršího a mladšího jsou zahrané na výbornou. Až do samotného konce jsem byl uchvácen, obzvlášť při pomyšlení že se jedná o televizní pohádku. Jenže závěrečná rozprava na adresu úředníků mne nejen naštvala, ale rozzuřila. Pane Čapku dodnes jsem vás uznával za výborného spisovatele, ale od dnešního dne na vás pohlížím skrz prsty.(5.3.2011)
Kovaja
Tak tohle je moc krásná klasika s jedním skvělým hercem vedle druhého.Škoda tak krátké stopáže ale i tak co předvedl V.Menšík za 40 min je neskutečný.Tohle sou opravdový pohádky které by se měli pouštět dětem a ne dovoz z Amééériky a Japanu:-)))(10.1.2010)
Danulinda
Trošku mě mrzel nepohádkový a pro děti zbytečně tvrdý konec, ale tlupa okolo jedinečného pana Menšíka byla dokonalá, stejně jako učitel pan Vinklář.(2.4.2010)
| Na DVD od: | 23.11.2011 Česká televize |
|---|
Související
- O princezně Solimánské (TV film) (1984)
- Velká kočičí pohádka (TV film) (1983)
- Doktorská pohádka (TV film) (1982)
- Pošťácká pohádka (TV film) (1981)
- Velká policejní pohádka (TV film) (1979)
- Vodnická pohádka (1973)
- Tulácká pohádka (1972)
- Loupežnická pohádka (1964)
- Doktorská pohádka (1963)
- Pošťácká pohádka (1961)
- Psí pohádka (1959)