Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (374)

Falko 

všechny recenze uživatele

Teraz uz chapem, preco tento animak mnohi uzivatelia v komentaroch porovnavali s E.T. mimozemstanom. Namet je skutocne podobny, su tam vesele, smutne i napinave situacie, ktore k tymto animovanym filmom vzdy patria a preto je tento pribeh opät tak nadherny, ako uz spominany Spielbergov film. Mozno len hudba Michaela Kamena uz nie je tak krasna ako hudba Johna Williamsa v E.T., ale aj Michael Kamen sa snazil a dodal filmu krasny smrnc. Brad Bird ako reziser sice nema bohatu filmografiu, ale vdaka filmom ako RATATOUILLE (2007) alebo UZASNAKOVI (2004) nikdy na jeho meno nezabudnem a preto ma o to viac prekvapuje, ze na rok 2011 ma rezirovat stvrtu cast MISSION: IMPOSSIBLE samozrejme s Tomom Cruisom... 05.07.2010 ________ Eli Marienthal - (Hogarth Hughes) +++ Jennifer Aniston - (Annie Hughes) +++ Vin Diesel - (Železný obor) +++ Christopher McDonald - (Kent Mansley) +++ Harry Connick Jr. - (Dean McCoppin) +++ John Mahoney - (Generál Rogard) +++ M. Emmet Walsh - (Earl Stutz) +++ Hudba: Michael Kamen +++ ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se dá pokrok posledních desetiletí v úrovni animace spíše kvitovat, je velice osvěžující podívat se na animovaný film, u kterého si divák může být na první pohled jistý, že se vskutku o animák jedná. Příběh je prostinký, až triviální, ale co naplat, aplikuji moje železné pravidlo - když mne film dojme k slzám, nemůžu jinak než dát plný počet. You stay. I fix. No following... 100% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších animovaných filmů. Sledovala jsem to před dlouhými 10 lety se svým podstatně mladším bratrancem na HBO a nevím, kdo z nás dvou byl tehdy nadšený více:-). 85% EDIT: udělala jsem chybu a podívala se na to i jako dospělý, cynický jedinec... kouzlo se částečně vytratilo, nezbývá než ubrat hvězdičku. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

V Pixaru vznikl jediný opravdu skvělý film - Incredibles. Natočil ho Bradi Bird... a filmem, ve kterém měl na svůj kvazi-superhrdinský epos generálku je právě Iron Giant. Dějově může působit jako vcelku standartní Disneyovka (ač vznikl u Warnerů), ovšem s neskutečně sympatickým robotem v hlavní roli, který i přes svůj fantaskní původ působí mnohem reálněji, než většina ostatních amerických animovaných postaviček dohromady. Vykrádání ET mimozemšťana z první poloviny filmu se tak svižně změní v parafrázování dětských superhrdinských komiksů a geneze jejich hrdinů. Navíc v kombinaci se skvěle zpracovaným prostředím 50tých let plných rudých hrozeb, zelených mozků a brakových filmů s kulisami z papundeklu - podobně jako se o to snažil Spielberg ve svém Indiana Jonesovi 4, ale řekl bych že ještě o kus zábavněji... a chytřeji. 8/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl příběh trošičku klikatější (jako třeba v Ratatouille), nic by mi nezabránilo v pětihvězdičkovém ohodnocení. Železný obr představuje Brada Birda už jako zralého tvůrce, který nepodceňuje dětského diváka a má ambice zaujmout i dospělé. S obrem si musí užít spoustu zábavy i ti, kteří jinak dřevní sci-fi nemusí - je to film hravý, vizuálně vytříbený a se smyslem pro humor. Závěr mě dojímal stejně úspěšně jako v případě jisté kuchtící krysy. 90% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Kent jezdí v Chevroletu Fleetmaster 1949. Auto, které si půjčí, je 1954 Oldsmobile 98. (D3VIL)
  • První kreslený film, jehož hlavní hrdina je generován počítačově. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama