Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná a krásná Holly (Drew Barrymore) se po vraždě, do které byla zapletena, přestěhuje z New Yorku do Los Angeles. Je však pronásledována něčím, co může být její ďábelské alter ego. Pronajme si pokoj v bytě spisovatele a on si s ní začne poměr. Avšak po nějaké době a několika velmi zvláštních příhodách si spisovatel přestává být jist, kým vlastně žena je. Má aféru s ní nebo s její dvojnicí? (Warlockee)

(více)

Recenze (8)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore žiaľ nepodala veľmi presvedčivý výkon. Mám z tohto filmu dosť zmiešané pocity. Veľmi mi to ani ako horor nepripadalo, skôr ako nudná psychologická kriminálka s pár vydarenými vraždami. Lenže prišiel záver, a ten nebol len zaujímavý, ale aj poriadne slizký a krvavý, s príšerkou ako v Hellraiserovi. Škoda, že sa celý film nedržal v tomto duchu a že som sa musel skoro hodinu a pol nudiť. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nahá Drew Barrymore sprchující se v krvi, poctivé osmdesátkové triky, trocha slizu, krve a... a kromě toho jen obrovská porce nudy... Doppelganger trpí klasickým neduhem devadesátkových "hororů", a to přílišnou zdlouhavostí, o horor prakticky až do konce ani nejde a ani herci nejsou příliš přesvědčiví... Takže jako jednohubka za deštivého pátečního podvečera to jde, ale znovu si tenhle kus určitě nepustím... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl přesně před dvaceti lety. Smál se na mě ze spodní police ve videopůjčovně a já, ještě opojen nočními sny, v nichž mě navštěvovala Poison Ivy, jsem si ho donesl domů. Nakonec z filmu v hlavě zůstala právě jen tehdy osmnáctiletá Drew sprchující se v krvavé lázni a sebe samotnou ohmatávající při tanci na párty. Jinak všechno vyprchalo pryč. Vlastně mě ještě asi zaujala ta zápletka, v kombinaci s názvem, protože jsem se jí částečně nechal po letech inspirovat při psaní vlastní povídky. Nícméně, film mi pořád zůstal v hlavě, jednu dobu jsem se ho dokonce snažil vyhledat, podařilo se to až nedávno a já se k němu po dvaceti letech vrátil. Devadesátky dobrým horrorům moc nepřály. Doppelganger je toho zářným příkladem. Přetažená stopáž, nedostatečný tah na branku, až směšná a tuctová pointa k neuvěření, málo sympatické postavy (snad jen hrdinova kolegyně má šmrnc). Snad jen ta maskérská práce, v závalu dnešní digitální onanie, zaujme a dá se ocenit. Už je to den, co jsem to viděl, a v paměti opět zůstává jen sprchující se a tancující Drew (mimochodem, v tmavovlasém provedení je dokonalá, pořád nechápu, proč se některé hezké holky tak hyzdí a ztuctovňují přechodem na blond). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zdlouhavý film, který vám bude v různých scénách připomínat různé filmy. Jako kdybyste to celé někdy viděli. Jenže pak jsou zde prvky, které jsou prostě výborné. Kromě toho, že jsou zde prsa Drew Barrymore v celé jejich nahotě, tak je zde úchvatná triková práce, především pak na konci. Škoda, že film jako celek tak zajímavý není. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Drew je rozpolcená osobnost, má hodné Já a zlé vraždící Já, jenomže nejen po duševní stránce ale i po fyzické. Pro mě divné, včetně závěrečného rozuzlení a bohužel né příliš dobré. Jinak se tam Drew sprchuje nahá v krvi a i trikový umělci nám nakonec něco předvedli, takže vidět se dá. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

K příběhu bych se snad radši ani nevyjadřovala. Je to vážně slabý film. Vtipná je malá rolička Dannyho Treja, ale jinak mne na filmu zaujaly jenom pěkné vlasy Drew Barrymoreové, a samozřejmě Dennis Christopher, ve své typické roli "nenápadný doktor, ze kterého se vyklube padouch, aby ho mohl někdo vyhodit z okna" :-D ()

Reklama

Reklama