Krev a víno

Krv a víno

Thriller / Krimi / Drama

USA / Velká Británie, 1996, 101 min

Bob Rafelson

Bezesporu nejkoukatelnější pasáže filmu jsou ty, v nichž se objevuje Jennifer Lopez. Celkově jde ale skutečně jen o průměrný thriller s neoriginální zápletkou a standartními hereckými výkony, a to i ze strany těch největších hereckých hvězd (Nicholson, Caine).(28.4.2003)

Tenhle film jsem viděl když jsem byl ožralej, zhulenej a jed jsem při tom Nutellu tak se nedivte, že se mi to líbilo.(13.8.2005)

Rozpočet $26miliónovTržby USA $1,094,668Tržby Celosvetovo $1,259,668/55%/(18.10.2005)

Naprosto průměrný, tak trochu noir film.(28.4.2003)

rozpočet : ? tržby americke : $1,094,668(21.12.2006)

Hodně průměrný thriller. Trochu se divím, že tolik hvězd se upsalo, protože scénář mi nejpřijde zrovna nadprůměrný. Bohužel ani legendy Nicholson a Caine nepozvedli kvalitu na vyšší úroveň, naopak mi to přijde jako jeden z nejhorších výkonů jaký kdy Nicholson podal. Bob Rafelson jen potvrdil, že Brubaker a Malé životní etudy byly jen vyjímky v jeho jinak průměrné filmografii. Slabé tři hvězdičky......(15.6.2008)

Velké režisérské jméno, velké herecké osobnosti.. a přesto to nevyšlo. Krev a víno je skrz naskrz průměrná báchorka, která by moc ráda udávala tón noirovému žánru. Bob Rafelson nicméně tahá z průměrného scénáře alespoň něco. Přesto zůstala atmosféra i gradace děje někde na půli cesty. Nicholson je průměrný, i přesto to ale stačí na to, aby v hereckém ansáblu ostatní převyšoval. Zdatně mu nicméně sekunduje chrchlavý maník Caine, Jennifer Lopez zase uplatnila svůj nesporný půvab a mladičký Stephen Dorff výběrem rolí dokazuje, že svůj talent za poslední dvě dekády docela promrhal. Uvidíme, co se vyklube z oslavovaného Somewhere od Sofie Coppoly.(8.10.2010)

Ale no tak, proč zase tak nízké hodnocení? Pro mě je Krev a víno jasně čtyřhvězdičková záležitost. Film mi vůbec nepřišel nudný, banální nebo klišovitý. Ze začátku to tedy vypadalo, že mě bude rozčilovat dějová linie s Jennifer Lopez a Nicholsonovým nevlastním synem, ale nakonec se ukázalo, že i ona měla naštěstí svoje opodstatnění. Hercům těžko něco vytknout. Nicholson je přesně takový, jakého čekáte, a ani Caineův chrchlající, maniakální bouchač nemá nejmenší chybu. Postavte tyhle dva spolu před kameru, dejte jim do scénáře pár kousavých dialogů, a je to jasné. Ale nevím, nevím, kdyby jejich postavy hrál někdo jiný.(1.5.2010)

• Terter

Je to takové roztahané, bez spádu a bez atmosféry. Divák neustále očekává, jestli se tedy už jako něco stane, a ono pořád nic. Ze slabého podprůměru tohle dílko nevytáhnou ani pánové Nicholson a Caine. A už vůbec ne Jennifer Lopez, na kterou se sice dobře kouká, ale herecky je to nemastné neslané.(27.8.2008)

Thriller jehož největší devizou je jeho obsazení, ale ani po obsahové stránce to není nejhorší. Bob Rafelson ždíme z průměrného scénáře co se dá a herci spolu s tehdy ještě neznámou Jennifer Lopez mu přitom vydatně pomáhají, ale běžný průměr se jim nepodaří překonat.(21.2.2009)

Příběh současně představuje jakousi sondu do špatně fungující rodiny i všechny důsledky, jež přináší nedorozumění a nepochopení mezi jejími členy. Scénář : Nick Villiers a Alison Cross. Kamera : Newton Thomas Sigel. Hudba : Michal Lorenc(29.5.2011)

Celkom slušný thriller, pre niekoho možno nudnejší, no ja som sa dobre pobavil. Mňa dej nenudil, nevidel som žiadnu zbytočnú scénu, hlavne teda kôli prítomnosti Nicholsona, Caina, Lopezovej a Dorffa. Herci nezahrali zrovna výnimočne, ale aj tak sa je na čo pozerať. Ja film odporúčam, myslím, že je nadpriemerný. Záver je perfektný, hrajú aj emócie. Dávam veľmi silné 3*. 70%(30.8.2008)

• mirec88

Mne tento film nič absolútne nič nedal. Celý čas som sa nudil, príbeh mi prišiel nezaujímavý a jednu hviezdičku dávam len za Jennifer Lopez.(3.3.2009)

• Davej

To bude určitě superfilm, pomyslel jsem si když jsem zahlédl v tv programu hvězdné obsazení. To jsem ze zase jednou spletl, utrousil jsem, když jsem se probudil a vypnul televizní přijímač.(22.5.2003)

Od Jacka jsem už viděl minimálně tucet lepších výkonů, ale tenhle film se dá určitě vidět a myslím si, že rozhodně neurazí.(28.7.2009)

Je to celkem průměrný thriller, který doporučuji když se potřebujete na hodinku a půl odreagovat a vypnout mozek. Podle obsazení sem ale opravdu čekal mnohem víc než jen kvalitnější béčko, přece jenom Nicholson a Caine jsou světoví herci a jsou většinou zárukou dobrého filmu. Škoda no, chtělo to větší dynamiku a svižnější gradaci příběhu. Ps: Jennifer je kočka, kdyby byl film bez ní, dal bych jen dvě hvězdy(29.5.2008)

Opravdu velmi stupidní příběh ala krimi s nadprůměrnou kamerou. Nebýt Lopezové, která tu hraje docela dobře a ještě lépe vypadá, tak by to byl vážně odpad.(9.4.2007)

Nudnejší thriler s mladou Lopezkou , ale hlavne s dvoma stárnucími zlodejmi v podaní Nicholsona a Caina. Tí dvaja sa k sebe náramne hodia! Sú to veľmi podobní parchanti, ktorí si absolutne nedôverujú.(14.3.2008)

• Prochy38

Nuda. Jak to jinak shrnout?? * za J. Nicholsona, * za J.Lo. Jinak po herecké stránce, hudební, scénáristické i všech dalších prostě o ničem. Divné....(6.9.2010)

• robo7773

Nic moc, priznam sa ze som pri nom nevydrzal, proste vas neudrzi na stolicke pozerat tento film, nicim vas nezaujme a nevtiahne do deja, je to slaby film. A ked sa k tomu prida aj fakt ze Jennifer nam nic neukaze zo svojej krasy, tak sa naskytuje otazka, na co vlstne pozerat tento film??? :))(2.4.2008)

<< předchozí 1 2