• ScarPoul

Asi najslabší Barabášov réžijný počin. Príbeh je nejednoznačný, bez náznaku vtipu aj keď má na neho mnoho krát nábeh. Bez výraznejšej dramatizácie, alebo zapamätania hodnejšej postavy. Polónyi sa stáva od polovice filmu stáva neznestieľný - hlavne preto, lebo nemá aspoň pre mňa ani jednu sympatickú vlastnosť a v tom mu sekunduje aj neznesiteľný Taub. Jediná podarená scéna je útek medveďa v dedinke počas dažďa a drobnosti ako krásne baby a epizodky začínajúcich hercov. Príbeh, ktorý mohol dopadnúť lepšie ako dopadol.(26.5.2012)

• sator

souhlasím s kolegou Prubnerem.Dodám že toto téma zpracoval do písničky Ivo Jahelka. To jediné plus je"odvážná" kritika ,psal se totiž rok 1966.(30.12.2009)

• Prubner

Námět je dobrý a v rukou jiného tvůrce by to mohla být legrace. Ne tak v Barabášových. Tango pre medveďa je film velmi těžkopádný, rozvleklý a po režijní stránce totálně nezvládnutý (např. sekvence útěku medvěda ve městě). Scény většinou trvají pětkrát déle, než by bylo vhodné. Uznávám, že je tu řada kritických šlehů, ale topí se v záplavě nudy a nemohoucnosti.(25.12.2009)