Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (190)

fanda_filmu 

všechny recenze uživatele

Vynikající animovaný seriál o lidských dějinách!! Naprosto božský dabing, mám rád depresivní témata (což lidské dějiny rozhodně jsou!) a historii + tok času, takže smutný komentář dějin je pro mne naprosto nepopsatelným zážitkem!! Jen bych chtěl vytknou ty trapné příběhy Petra a spol... (nevadí mi nápad, že jsou lidské životy stejné ve všech věcích, to je poměrně silné téma, ale to dětinské zpracování) Ano je to seriál určený dětem, ale vadí mi že to znamená, že si pak snímek nevychutnám na plno... :((( ()

Lalaith22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě perfektní série z Byl jednou jeden... Líbí se mi, jak se nebojí kontroverzních témat. Otroctví, přirozený výběr, apod, která by byla, pokud by se seriál vytvářel dnes, nemyslitelná. Trochu mi vadí zaměření na francouzské dějiny, které mají přednost před dějinami země a z pohledu celého světa nejsou tak významné, ale to je vzhledem k tomu, že se jedná o FR seriál, pochopitelné. Velmi se mi líbí, že děti se mohou nadchnout nějakým tématem z naší historie a když toto téma není zpracované kompletně, tak i tak získají slušný základ. Vše je navíc přehledně a rychle vysvětleno. Já se na seriál ráda dívám i v dospělosti a pořád baví. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

''Byl jednou jeden...'' je rozhodně nejlepší dokumentární série, jaká kdy byla natočena. Vědomosti jsou nám podávány zajímavou a zábavnou cestou, neboť vše je vloženo do poutavého animovaného příběhu. Byl jednou jeden člověk je spolu s vynálezcem ta zajímavější čast, Život se mi líbil jen když jsem byl menší a pořad sledoval v Jů a Hele... ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Zajímá vás historie? Kdo co dokázal, čím pro nás byl a díky komu můžeme třeba dnes svítit? V animovaném podání se dozvíte téměř vše. Moudrý, chytrý bílo-šedovlasý děd vás provede pravěkem skoro až do nedávné minulosti. Animace (ta starší) nemá chybu, je dotažená a mnohem lepší než ta, co je v seriálu použita nyní. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Slabšie 4  Určite nie tak dobre spracované a tak poučné ako Bol raz jeden život. Kvalita jednotlivých dielov dosť kolíše, vo viacerých dieloch je množstvo vaty, ktorá nie je ani zábavná, ani informačná. Ďalším neduhom je, že po takejto vate potom často príde chrlenie informácií v rýchlom slede, ktoré nedokáže spracovať ani dospelý, nieto ešte dieťa. Tiež tie fóriky sa dosť opakovali a keď Svalovec tresne päsťou Prašivca po stý krát, to už snáď nemôže pobaviť ani tých najjednoduchších divákov. Ale dosť bolo kritiky, aby to nevyzeralo, že sa mi seriál nepáčil. Naopak, chválim tvorcov, majú moje uznanie za záslužnú činnosť, a to vzdelávanie detí zábavnou formou. Takýchto diel a ešte v takej kvalite veľa nie je. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Seriál poměrně přesně předpověděl, že v roce 2010 bude na světě žít 7 miliard lidí. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama