Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Lidské tělo je extrémně složité a vysvětlit dítěti jak fungují a k čemu jsou například krevní destičky není tak jednoduché, jak by se možná mohlo na první pohled zdát. Tenhle krásný animovaný seriál tenhle úkol zvládá opravdu dobře a informace podává tak, že jsou snadno uchopitelné pro každého a přitom svou jednoduchostí neztrácí svou vypovídací hodnotu. V dnešní době, kdy se na děcka valí z televize seriály, které jsou sice po vizuální stránce ohromující, ale vzdělávací úlohu se nesnaží ani předstírat, je něco takového skutečný poklad a proto odpouštím i těch pár chyb, které by se zde nepochybně daly najít. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Jó krvinky noste kyslík,makrofágové žerte odpad,Bílé krvinky směle do boje proti virům a jiný škůdcům....tohle je vzpomínka na mé mládí,ke které sem se nedávno moc rád vrátil a malým zklamáním mi bylo,že se neustále opakují záběry z minulých dílů,ale ne vše může být dokonalé. To je další důkaz toho, že když sem byl malej, tak mi k radosti stačilo málo, dnešní filmaři, SNAŽTE SE!! ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější seriál o lidském těle, o to se snad nebudeme přít. Výtvarníci celého cyklu Byl Jednou Jeden... by si zasloužili Řád Čestné Legie, ale Život je přece jen unikátní. Proč? Vzpomínáte si na makrofágy? A na ledviny? A na neurony? Vše zpracované hezky srozumitelně a přitom celkem reálně. Genialitka... STO PROCENT NAVŽDY!!! PS: Ta DVDčka, co se teď vydávají, jsou předabovaná a titulní znělka je taky jiná. Zlatý TV-rip:) Důležitý je přece obsah, nikoliv forma;) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to z hľadiska príbehov, z hľadiska animácie a z hľadiska edukatívneho. Škoda, že som odvtedy všetky informácie o našom tele, podané v tomto seriáli zabudol. Teda niečo ešte viem....ale nie z tohto seriálu, ani zo školy. A zase musím skonštatovať, že sme to pozerali všetci a každému sa to páčilo. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoblíbenějších seriálů mého dětství a vlastně i současnosti. Originálně, sugestivně a přitom zábavnou a srozumitelnou formou ztvárněna učebnice biologie. Nejlepší díly jsou samozřejmě ty s častými souboji s viry a bakteriemi (díly bez nich mi připadají o něco slabší). Ale každopádně se jedná o skvělý tvůrčí počin, kterému navíc přidal na kvalitě i velmi vydařený původní ČST dabing z roku 1990. Škoda že oproti slovenské STV tehdy ČST nekoupila 4. díl Kostní dřeň a k dovršení všeho někdy po roce 1997 nenávratně zašantročila 23. díl Hormony, čímž se musel celý seriál pro vydání na DVD předabovat. Ten nový dabing o pěti hlasech je otřesný a požitek ze sledování sráží hodně dolů. Každopádně seriál jako takový a s původním ČST dabingem má ode mě zasloužených 5 * a 90%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama