Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... život

(seriál)
  • Francie Il était une fois... la vie (více)

Epizody(26)

Zveme vás na dobrodružný výlet za poznáním lidského těla. V tomhle animovaném seriálu se dozvíte, jak fungují buňky, srdce, mozek a všechny další tělesné orgány. (Netflix)

Recenze (552)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Musím zde přitakat, film patří na místo kde je. Pro mě nejhodnotnější poučný seriál pro mladé děti. Je tak zábavný a zajímavý, že se mi chce brečet. Při srovnání se školou, jsem nadšený, že jsem viděl něco takového. Inženýři, co tohle stvořili, museli být chlapci do světa! I přesto, že mi to rodiče zakazovali a říkali, že je to nesmysl a hloupost, mě vždycky zajímal ten člověk s dlouhým vousem, co všechno v mozkovně řídil a posílal bojovníky bílé krvinky vyřídit různé strádání těla. Co bych dále přidal. Snad, že mě dotedka příjemně zaráží jak červené krvinky šli bez jakéhokoli pohnutí mimo dráhu po svém životním cíly. Teďka si uvědomuji, že to takhle muselo být. Je to jako v lidstvu. Abychom něco dokázali, tak musí být masy, které vždy všechno poslušně vykonávají a neptají se proč jít doprava, nebo doleva, ale vše s klidem přijímají jako zákon. A tak to má být. Film je pro mě z části plný poselství a poučení a to je pro mě velmi důležité. Jsem rozhodnut dát 5 hvězd. Mám totiž i u tohoto filmu pocit, že to není jenom pouhý film. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Všechny série Byl jednou jeden… jsou dobré, ale život je nejlepší! Dokázal najít ideální poměr zábavy a vzdělávání. Děti to baví moc, něco je to přiučí a spoustu toho názorně vysvětlí, což pomůže i rodičům ve věčných dohadech „proč si zase mám mýt ruce a čistit zuby“. Navíc to dokáže pobavit i dospělé, kteří u toho povzpomínají na dávno zapomenuté školní vědomosti. S dětmi jsme se dívali každý den na jeden díl a dál se budeme dívat i na Vynálezce. Oproti předchozí sérii má naprosto geniální znělku. U Člověka byla spíš odrazující, tady se nám líbila tak, že jsme se vždycky dívali od první do poslední sekundy. Nedokážu si představit stejnou látku v lepším provedení… pět hvězd a doporučení pro všechny věkové kategorie. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Francouzská,animovaná a naučná klasika,natočená zábavnou a velmi vstřebatelnou formou,o lidském těle a jeho fungování.Neznám nic komplexnějšího a natočeného tak,aby tomu porozuměli úplně všichni a ještě se pobavili.Animace je jednoduchá,ale přesně plní svůj účel a ukazuje,jak je důležitý obsah a jeho vyprávění,nikoliv samotná forma vyprávění.Jasných a životních 100%. ()

Gahan 

všechny recenze uživatele

Toto je detská srdcovka! A zároveň je to pútavou formou, najmä pre deti, priblížený svet v nás samých. Nápadité, originálne, milé. Aj o polnoci si spomeniem na slová úvodnej pesničky... tak si spolu zaspievajme... :-) "Táto veta pravdivá je, život skrýva rôzne taje. No tak daj sa k nám, tak daj sa k nám, pôjdeme tou cestou lákavou. Čo vedie k záhadám, k tým záhadám, tak nájdi zopár slov. Nimi môžeš skúmať svet záhad, hľadať obraz a k nemu rám. Život rozpoznávať, s nami poď, daj sa k nám...len k nám." :-) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden... život, nejzásadnější televizní dílo Alberta Barillého, je geniálním vzdělávacím pořadem. Primárně je určen pro dětské publikum, a proto zde není mnoho prostoru pro psychedelii, či surrealismus. Animace je střídmá a účelná, vysvětlující a hravá. Převládá laskavý tón, který odhaluje tajemství mechanické vyspělosti lidského těla. Průvodcem jsou vrcholní představitelé řídících složek, či moudrá červená krvinka. Veškeré principy a základní funkčnost jednotlivých částí je připodobněna běžnému a důvěrně známému životu. Se školním vyučováním, běžnou i netradiční prací a s blahodárným odpočinkem. Čas se nachází i na nezbednosti a důrazně se varuje před možným nebezpečím. Tento osobitý a trpělivý přístup otevírá futuristický svět vnitřního vesmíru. Každý den, každou minutu a každou vteřinu se odehrávají dobrodružství poznávání a nesmiřitelného boje o nadvládu nad pestrobarevnou směsicí jednotlivých životů. Nic není předem ztraceno, vše má své zákonitosti a pravidla. Animovaný seriál je dělaný s citem pro pochopení malými školními dítky a od svého erudovaného postupu neustupuje ani o píď a vzdělávání má ihned mnohem zábavnější formu. Mě animovaný seriál "Byl jednou jeden... život" ve školních lavicích již nezastihl, přesto jsem podlehl vynalézavému kouzlu i preciznímu zpracování a s postupem věku oceňuji zvolený formát s větším nadšením i uspokojením. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Epizóda Kostná dreň nebola na Českej televízii nikdy odvysielaná. Vyšla až na DVD s dabingom od BH Promo. (D1705)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama