Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... vynálezce

(seriál)
  • Francie Il était une fois… les découvreurs (více)

Epizody(26)

Seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (91)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynálezci patří mezi jedny z nejdůležitějších osobností v historii lidstva. Nebýt jich pravděpodobně žijeme ve špatných podmínkách někde v lese, protože si neumíme ani pořádně vyčistit zuby kusem kosti našeho mrtvého kamaráda. Další série skvělého seriálu z francouzských lesů a hájů přináší další důležitý aspekt dějin a já opět a stále tleskám autorům. Kdo uvidí všechny díly všech seriálů, nemusí chodit na základní škole na pár předmětů. Je zdě tolik informací a tak skvěle zpracovaných, že žádný učitel ani dokument vám je lépe nepřiblíží. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pořád stejně vysoká laťka co by zato jiní dal...Viděl jsem jen tak náhodou díl věnovaný geniálnímu fyziku Albertu Einsteinovi a zíral jsem jako ná-ctiletý školák-tolik info. od jeho narození až téměř po jeho smrt, to v jiném naučném nebo poučném dětském cyklu jen tak nenajdete. Opravdu efektivně zpracovaná podívaná v kostce nejkoskovatější..Samozřejmě že seriál může taktéž posloužit i jako vynikající a efektivní školní pomůcka. Nikdy jsem to neměl možnost to dokoukat úplně celé, ale i tak ten jediný díl mi postačí k tomu abych tento cyklus hodnotil poměrně a zasloužile vysoko.. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

"Byl jdenou jeden..." beriem ako sériu a zároveň ako zdvihnutý prst pre rádobypdadógov a krásny príklad toho že vdelávanie môže aj baviť. Toto by som pustil našej dejepisárke so základky. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Velmi podobné hodnocení jako u "Byl jednou jeden vynálezce". Vymyslet nejdůležitější objevy bylo určitě jednodušší než vynálezy, takže tahle série drží standard a určitě nezklame. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Albert Barillé bol francúzsky režisér, filmár, scenárista a producent. Svoju tvorbu zasvätil predovšetkým náučným animovaným sériam pre deti a mládež "Bol raz jeden..." (II était une fois...). Začalo to v roku 1978 seriálom "Bol raz jeden... človek", v roku 1982 nasledoval "Bol raz jeden... vesmír", v roku 1987 natočil projekt "Bol raz jeden život", v roku 1994 sa pustil do série "Bol raz jeden... vynálezca", no a v roku 1997 prišiel na rad titul "Bol raz jeden... objaviteľ" a posledná séria, ktorú natočil, nesie názov "Bola raz jedna planéta". Ja som si hodne obľúbil seriál "Bol raz jeden... vynálezca", ktorý sa zaoberá pokrokovými objavmi a vynálezmi, ktoré výrazne ovplyvnili vývoj vedy a techniky. **** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Koho by v dětství nezajímalo, kdo co vynalezel a jak to vynalezl, no ne? Sice to nebyl takový odvaz jako "Byl jednou jeden život", ale tento kreslený seriál dokázal zaujmout. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Geniální nápad, jak udělat školu hrou. Seriál má vysokou naučnou hodnotu, přitom je ale velmi zábavný. Měl by se ve školách promítat, místo nudných a nezajímavých vyučovacích hodin. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Perfektní a zábavné zpracování "životopisů" vynálezců. Pro děti naprosto skvělé, jako nenásilná a vtipná forma vzdělávání. Pro ostatní hodně příjemný oddych. ()

Dalda 

všechny recenze uživatele

Už od dětství mi v hlavě občas zněla jistá melodie. Že se jedná o znělku tohoto seriálu jsem si uvědomil až o mnoho let později, když jsem tento seriál na CSFD ohodnotil a znovu si pustil jeden díl na internetu. Na některé věci zapomenout nelze... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Lepší, než hodiny proseděné v nudné základní škole....Kdo nechodil do nudné a otravné ZŠ, ať mi své příběhy napíše.**(6.10.2010) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Počkat...tohle jsem taky neměl rád. A pak nám jednotlivé díly pouštěli na gymplu...a já to pořád neměl rád. Dokonce asi ještě více. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden... v jakémkoliv zaměření, člověka vždy zaujme. Seriál, který doprovázel většinu z nás v našem dětství. O to hodnotnější, že zábavnou formou dokázal předat nějaké poznatky ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další dávka a další pokus zajímavosti ale člověk a stavba bude vždycky nejlepší tohle je působivé a zajímavé ale neoslní natolik. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo série týchto náučných príbehov, tentokrát sa jedná o vynálezy. Opäť vysoká kvalita, v podstate platí preto u mňa to isté, čo pri ostatných sériách. ()

Reklama

Reklama