Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... vynálezce

(seriál)
  • Francie Il était une fois… les découvreurs (více)

Epizody(26)

Seriál o záblescích geniality a bláznivých pokusech, které stály na počátku fantastické cesty k objevům a vynálezům důležitým pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (91)

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je můj šálek cappuccina! Jeden vědec vedle druhého. Ne že by uškodilo si přečíst jejich životopisy, díla, skripty a nahlédnout do jejich velkolepých mozků, ale tato forma je přijatelná i pro děti. To bych nebyla já, abych nevypíchla díl 15. Darwin a evoluce (nevím proč je v obsahu dvakrát za sebou "a" zrovna u něj, snad to nebude nějaká konspirace). ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Hudba Michel Legrand...? Velké překvapení. Ale je to jen třešnička na parádním dortu, byť ne tak zábavném a hlavně ne tak "srdcovém" jako Byl jednou jeden život! ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem se na tenhle seriál vždycky hrozně těšila- a pouštěli nám ho dokonce i na gymplu při fyzice- prostě moc šikovně (zábavně a stravitelně) zpracovaná historická fakta :-) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Sérii "Byl jednou jeden..." hodnotím ve všech případech stejně, to proto, že takovýto druh vzdělávání je mi blízký, krom toho mě to jako malého bavilo a hodně jsem se toho dověděl (v živé paměti mám např. čtvrtý díl o měření času). Tento seriál se zaměřuje na zajímavé vynálezy a historické postavy, a dělá to podle mě dobře. Kéž by se takové věci navrátily na televizní obrazovky. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Bez těchto chlápků by se dneska těžce žilo. O nich by se mělo vědět! Velmi přínosný a zábavný seriál! Jen tak dál, 5 hvězd. ()

mr.kliky 

všechny recenze uživatele

nejlepší možná pomůcka k výuce na základku a střední.. protože tohle jsem hltal i přes to že jsem nesnášel fyziku a chemie mi nešla.. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsme koukali dost často vždycky o fyzice. A mě tenhle seriál strašně bavil. Má nádhernou animaci, skvělého průvodce a celá série je podána velmi zajímavě a srozumitelně tak, aby se líbil i nejmenším. A poskytne vám opravdu maximum informací ze života vynálezce i to, jak na to postupně přišel. Sice jsem viděl asi jen polovinu dílů, ale musím říct, že z těch dílů jsem nezapomněl skoro nic. Prostě krásný seriál. Vtipný, chytrý, zajímavý. Holt Maestro je dobrej.... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Naprostá nostalgie a jeden z nejdůležitějších vzdělávacích pořadů pro děti. Kdysi bylo extrémně těžké celou sérii těchto seriálů sehnat do osobního DVD vlastnictví. ()

anli 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí francouzský animovaný seriál "Byl jednou jeden....",tentokrát na téma vynález.Takže mapuje poučnou a zábavnou formou historii důležitých vynálezů a nutno říct,že se mu to opět skvěle daří,i když už to není tak zábavné,jako jeho starší bratříčci.Tentokrát je větší důraz kladen na naučnou hodnotu a ta je tu vskutku velmi vysoká a zajímavě zpracovaná.Jasná a povinná podívaná pro děti(a spoustu dospělých),aby viděli,jak vynálezci měnili naše životy a jak díky nim dnes žijem.Takže ač jsem nic nevynalezl,zvolávám"Heuréka"a dávám 90%. ()

popkec 

všechny recenze uživatele

Spousta informací podaných zábavnou formou. Pěkná animace a hudba, kvalitní český dabing. Tohle by se mělo povinně poštět každé generaci, škoda že to už v TV dlouho nebylo. PS: Nikdy jsem nepochopil proč je ta černovlasá holka chvíli černá a chvíli bílá, nějáká nová forma anti-rasizmu? :) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden… vynálezce je třetí řada slavné série se stejnými názvy Byl jednou jeden… od Alberta Barillého. Jako ty předcházející i tahle řada je skvělá. Po obecných dějinách a lidském těle se tentokrát ponořila do známých vynálezů naší společnosti. Opět nás vzala na výpravu od dávných časů až po současnost a nahlédla i optimisticky do budoucnosti. Sledovali jsme Vynálezce společně s dětmi a není moc animovaných seriálů, na které bychom se společně těšili a líbil se dospělým i dětem. Jde o zábavnou formu poučení pro děti a osvěžení paměti pro dospělé, kteří se občas mohou také dovědět nějakou tu novou zajímavost. Celé je to jasné, srozumitelné, vhodně animované… zkrátka jde znovu o maximální hodnocení a jen dodám, že nejsem zatížen žádnou nostalgií z mládí. Tuhle řadu jsem viděl až teď. Jako další nás čekají Objevitelé a už teď se těšíme. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi poučné, pozeral som to s dcérkou, ďaleko lepšie ako Bol raz jeden objaviteľ. Po Bol raz jeden človek asi najlepšia séria z celkovej multisérie Bol raz jeden... Veľmi úsmevná bola posledná časť a budúcnosť v roku 2020 vs. súčasnosť 2024 :) ()

Reklama

Reklama