Reklama

Reklama

Pipi v zemi Taka-Tuka

  • Česko Pippi v Pacifiku (více)

Obsahy(1)

Podľa knihy známej švédskej autorky Astrid Lindgrenovej Pipi Dlhá pančucha vznikli aj televízne príbehy snáď najpopulárnejšej detskej hrdinky.  Filmy o Pippi ťažia hlavne z prirodzeného a mimoriadne spontánneho prejavu predstaviteľky hlavnej úlohy (Inger Nilssonová). Divákov okamžite zaujalo nemožné dievča s hrdzavými vlasmi, ktoré jedného dňa príde na bodkovanom koni do švédskeho mestečka a nasťahuje sa do vily Vilekuly. Tam žije nielen so svojím koňom, ale aj s opičkou pánom Nilsonom. Čoskoro sa skamaráti s Tomom a Annikou a spoločne prežívajú množstvo dobrodružstiev. Ich roztopašnými kúskami trpí najmä slečna Rosenblomová, ktorá by Pippi najradšej dala do detského domova. V dnešnej časti Pippi s priateľmi zažijú naozaj neskutočné dobrodružstvá, pretože sa ocitnú na ostrove pirátov. A tam sa fantázii medze nekladú... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Další krásné dobrodružství Pippi a jejích dvou kamarádů (Tommy a Annika), tentokráte mezi piráty, kde Pippi jde zachránit svého uneseného otce. Roztomilý a zábavný příběh, kde se fantazii opravdu meze nekladou. Jako malý jsem měl právě tento příběh nejraději, nádherné, vtipné a vzrušující dobrodružství, fascinující příroda (někde v jižním Pacifiku-Barbados), vtipné pojmenované postavy (Jock Kudla, Krvavej Svent). Pro děti a jejich rodiče, takhle na sváteční dopoledne, film jak stvořený. Velká nostalgie... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Pokračování původního seriálu, ve kterém se Pippi vydává zachránit svého otce se u nás vysílalo ve formě seriálu, nikoliv jednoho filmu. Ovšem to kouzelné dobrodružství z prvních dílů je trochu pryč. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tuhle knížku o Pippi jsem nečetl, tudíž příběh neznal. Film má z dnešního pohledu katastrofální triky, hromadu nelogických obratů (by mě třeba zajímalo, jak se dostali z té posele na špičce skály) a i samotný příběh je více než naivní. Ale je to Pippi, takže se na to pořád pěkně kouká a některé scénky a vtípky jsou nadmíru povedené. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Hlavním motorem filmu je bezesporu Inger Nilsson, které role padla jako ulitá a díky níž lze celé sérii odpustit některé nedostatky. Těch bychom mohli najít spoustu, např.: děti vylezou ze studny v úplně suchém oblečení, přestože v předchozím záběru byly po pás ve vodě. Dnes bychom se takových věcí určitě vyvarovali, ale takhle charizmatickou slečnu bychom hledali velmi dlouho. Film si neklade žádné vyšší cíle než pobavit malé i větší diváky. A to bezezbytku splňuje. 80% ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Napínavé dobrodružství, které jsem coby děcko hltal záběr po záběru. Krásné prostředí, geniálně hloupí piráti (ten nejhloupější jménem Pidla Kudla mimochodem přízračně připomíná Jacka Sparrowa) a výborné písničky. Scéna, kdy Pippi stojí za kormidlem lodi a zpívá do bouře, je tak půvabná, že by se za ni nemusel stydět ani dobrodružný velkofilm! 90% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejhorší film s Pippi dlouhou punčochou. Vyloženě mě to nebavilo a to mám tuhle potrhlou holčinu rád. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Moja najobľúbenejšia filmová časť o malej ryšavke Pipi. Najobľúbenejšia, pretože je jednoznačne najdobrodružnejšia, najnapínavejšia, najnápaditejšia ... Dokonca, hoci som tento film už veľmi dávno nevidela, stále si dokážem vybaviť množstvo scén a i pesničku o pirátovi Teodorovi. ()

xargos 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem si zamilovat některé seriály a filmy, aniž bych tehdy tušil, že mají něco společného a to, že jsou ze severských zemí a většina z nich má literární předlohu od Astrid Lindgrenové. Později jsem se zatoulal i do nedětských skandinávských sfér, ale "staré kamarády jsem nehodil do smetí":) V těchto příbězích mne mimo nápadů, dobrodružství a nepředvídatelnosti, když jsem je viděl poprvé, zaujalo i to, že se tam dějí věci, které ve skutečném světě nefungují. Například v jedné části seriálu o Pippi polévka se hřebíky. Naštěstí mi to i jako dítěti připadalo tak nemožné, že jsem to nešel vyzkoušet..:) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem na tohle narazil jen čirou náhodou a zaradoval se. Vzpomínám si jak jsem na to do kina nechtěl, protože přece nepolezu na film pro holky. Jenže sousedky mne ukecaly, a tak jsem do kina šel. Pak jsem jen kritizoval až příliš okatou zadní projekci atd. Holky netušily, o čem mluvím. Celou cestu domů z kina jsem se snažil vysvětlit oč jde. O tom, že jsem nesnášel hlavní hrdinku filmu jsem „statečně“ mlčel. Ony sousedky byly sice slabší, ale bylo jich moc, a navíc by pak se mnou nemluvily. Nesnášel jsem Pippi tak, jako asi každý kluk. Ale při tom si pamatuji, že v koutku duše jsem se u filmu jako takového bavil. Takže jsem byl nyní hodně zvědav, co mi utkvělo v paměti. Přiznám se, že jsem byl zklamán, že si nepamatuji skoro vůbec nic. Vůbec nic jsem si nevybavil, mimo scény hospodské rvačky. Pak snad jen mlhavě pár scén, ale jist si nejsem. Hodnocení z hlediska dospěláka a po letech je jednoznačné. Domnívám se že i dnes jde o zábavu vkusnou, vhodnou pro všechny dětské kategorie. V záplavě jiných pitomostí a nesmyslů, je tohle takové milé, ale asi už ne pro nás, dospělé. Navíc asi tuším, že dnešní děti touží po něčem jiném. ()

charles3

všechny recenze uživatele

to Šimpy: Omyl, film u nás v kinech ŠEL, a to přímo pod téměř stejným názvem (bez třetího "p" ve jméně :-) ) v 1.polovině 70.let (premiéra byla 1972 nebo 1973) společně s dalšími dvěma celovečerními filmy Pipi Punčochatá a Ahoj, Pipi! ()

Reklama

Reklama