Reklama

Reklama

Goodbye Place, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Mysteriózní
USA, 1996, 9 min

Režie:

Richard Kelly

Scénář:

Richard Kelly

Hudba:

Gregory Zymet

Hrají:

George Shrouder

Obsahy(1)

Film hovorí o chlapcovi, ktorého mama trestá zamykaním do malej komory. Chlapec sa postupne stretáva s tajomnými postavami. Sú to predstavy, ilúzie či duše z iného sveta? (bari68)

Recenze (11)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac, nie som úplne spokojný. Zatiaľ sa mi veľmi páčil každý Kellyho film a tento kraťas, teda nič moc. Atmosféra by bola, napätie tiež a chápem, čo tým sledoval, ale je to dve tretiny stopáže strašne amatérske - až záver rozhodol o tretej hviezde. Keby som mal dať nejaké prirovnanie, tak záverečnou pointou (??) najbližšie asi k Boxu. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Změť scén naskládaných dost nesourodě k sobě. Spousta WTF bez bližšího vysvětlení. Možná by tomu pomohlo pár minutek navíc. Richard Kelly tu jasně předznamenal vývoj svojí kariéry. V Donniem s tímhle přístupem uspěl, pak bohužel se zamotal sám do vlastních kliček. Bohužel... Uvidíme jestli nám ještě nějakou kvalitní mysterii předvede. Doufám v to. ()

Reklama

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Téma ztracených dětí, které se ztratili ať už kvůli únosu nebo útěku z domova by si zasloužilo dobré zpracování. Bohužel ho zde režisér pojal jako mysteriózní, záhadnou věc, ale tak nuceně, že to způsobilo můj nezájem až odpor. A tak i přes mou snahu o co největší otevřenost jsem nemohl hodnotit líp. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Richard Kelly, kterej se proslavil hlavně filmem Donnie Darko ( kterej mi mimochodem stále uniká ) a jeho prvotina. Mě se to líbilo. Jak se říká v jednoduchosti je krása. Sedla mi i černobílá forma. Navíc snímek nenudí zbytečnýma dialogama. Chvílemi slyšíme jen monolog chlapce. Za mě slabší 4 hvězdy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O Kellym slýchám léta,že je to režisér jednoho filmu a promarněný talent.Jelikož se chystám v příštích dnech na jeho celou filmografii,která čítá všeho všudy tři kousky ( ano do teď sem neviděl Donnie Darka ) tak sem chtěl začít od píky a jsem více než mile překvapen a na jeho celovečeráky o něco víc naladěn.Stylově natočený kraťas,který má perfektní atmosféru a perfektní a originální pointu,s odstupem času lze polemizovat nad možnými změnami,já osobně bych zkusil určitě už tak zajímavý konec,udělat ještě trošku zajímavěji,ale Kelly si schovává pointu až do konce a podává to svým zajímavým neotřelým způsobem,prostě fajn kraťas začínajícího tvůrce a jsem hodně zvědavý na Donnieho. 75% ()

Zajímavosti (1)

  • Prvotina Richarda Kellyho, vďaka ktorej sa v roku 1996 dostal na filmový inštitút USC. (bari68)

Reklama

Reklama