Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná válečná špiónská romance, jejímiž největšími klady jsou zvučná jména, nikoliv už výkony jejich nositelů. Některé momenty slušně napínavé, ale jelikož tušíte jak to skončí, nebere vás to ani zdaleka tolik jako by mohlo, nemluvě o tom, že právě vzhledem k obsahu je to přehnaně dlouhé. Je to takové slušně odvedené řemeslo na dnešní poměry spíše televizního formátu a já hodně váhám mezi padesáti a šedesáti procenty. Ale jo, za Joely Richardson dám 60% a zase zopakuju, že pro role z této doby se narodila:) ()

luciluci 

všechny recenze uživatele

Chvílami tak naivné, že sa až divím, že sa na to Douglas upísal. Príbeh je v podstate jedno velké klišé, takže ničím neprekvapí a človek po celú dobu vie, čo bude nasledovať. Scenár akoby vyliaty z pera Rosamunde Pillcerovej, Daniely Steelovej, či inej podobnej autorky ružových románov. Herecký výkon Melanie Griffih je dosť slabý. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda technická kvalita, ve který tenhle biják odvysílala TV Prima v roce 2012 byla na úrovni šedesátých let, příšerný. Samotný film je neskutečně naivní, to přece není možný dělat z diváků až takové blbce. Film má působit dramaticky a napínavě, ale je naprosto ničen nesmyslností a až zoufale neuvěřitelnou nevěrohodností. Chápu, že film brnká především romantickou melodii, ale stejně, takhle si válku nepředstavuje ani Hurvínek po dvou láhvích kořalky. Michael, Liam vlastně všichni herci byli fajn ale nad celým filmem se vznášela blbost s lokálním výskytem atmosféry a slabého napětí. Dám Dvě hvězďounky a dělám, že "švýcarský" závěr se mě jen zdál a ve filmu nebyl. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Dost slabé ve všech stránkách. V první řadě a v podstatě tou hlavní stránkou je odbytý scénář a režie. Utahaný začátek, který nedokáže říct jak moc velká láska je spoutaná mezi hlavními představiteli což je dost velký kámen úrazu protože zbytek filmu měl být právě o tomto. Dalším mínusem je styl vyprávění příběhu. Protože víme, jak to s hlavní hrdinkou dopadne, nejsou „napínavé“ scény napínavé atd. No a ten závěr to už byla třešnička na dortu. Další chyby netřeba zmiňovat ani herecké výkony, které tu taky více méně nestojí za nic… ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Záblesk ... Aneb Jak si američtí filmaři tak ňák představují špionáž. "Kde je ta polévka?" říká Horst Drechsler v kuchyni. Agentka Melanie Griffith se nad hrncem tváří jakoby byla právě přistižena při focení tajných map... "Vaše dokumenty," říká jakýsi neznámý lajtnant v řeznictví, překvapen zjištěním, že na něj tumpachová Agentka Griffithová bezdůvodně zírá s otevřenou pusou. Agentka Griffithová se zatváří jakoby právě stála s kouřící pistolí nad zastřeleným führerem a třesousíma se rukama rozspye obsah kabelky po zemi. ... Aha...Tak tomu se říká "práce v utajení". Jak roztomilé! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Film bol v roku 1993 nominovaný na 5 zlatých malín (herečka, herec, film, scenár a réžia). Nakoniec si odniesol len 3 - film, réžia a herečka. (JančiBači)
  • Mnozí z vojáků SS byly ve skutečnosti američtí vojáci z Berlínské brigády. (HellFire)

Reklama

Reklama