Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva námořníky na norské obchodní lodi zastihne začátek druhé světové války naprosto nepřipravené. A v brutálních podmínkách budou mít co dělat, aby vůbec přežili. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (7)

MiMax 

všechny recenze uživatele

Klasický severský vojnový emočne podarený pohľad na život a priateľstvo tentokrát z prostredia námorníkov. Dobrý námet, priemerné spracovanie a zbytočne naťahovanie. Nejedná sa o klasický akčný vojnový či hrdinský príbeh, skôr o snahu autorov zachytiť drsnosť doby, spôsob prežitia bežnej rodiny, dôležitosť priateľstva a vyrovnania sa s absurdnosťou vojny. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

díky vražedné stopáži (i v rámci rozdělení na 3 epizody) a určité chaotičnosti, kdy se různě skáče v čase postrádá War sailor potřebný drive, nicméně i tak je podstatně lepší než nedávný norský Narvik. War sailor totiž není primárně válečný film, ale prim hraje drama a příběh dvou přátel - námořníků, kteří jsou v době vypuknutí války zrovna na lodi. Poté co je jejich loď potopena a oni musí chvíli přežívat na provizorním voru jsou zachráněni a dostávají se do nemocnice. Tam jeden z nich obdrží zprávu, že jeho rodina zemřela při bombardování, což ho pochopitelně zdrtí, sbalí si věci a zmizí kamsi. Jeho rodina ovšem stihla svůj dům opustit a  je naživu. Druhý námořník je po čase najde, chvíli s nimi žije a nakonec mu to nedá a vydává se hledat ztraceného kamaráda. Příběh je tedy dostatečně silný i poutavý na to aby dokázal utáhnout válečné drama, ovšem tvůrci s tím neumí moc dobře pracovat a chvílemi opravdu působí jako kdyby měl původně 3-4 hodiny a nakonec se z něj musela polovina věcí vystříhat. A je to škoda, protože jinak tomuhle filmu/minisérii není zas tak moc co vytknout. Herecky je to úplně v pohodě a technická stránka také obstojí bez větších problémů. Tak snad příští norský válečňák bude ještě trochu lepší...60% ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Viděno na Netflixu jako mini série.... Joner je tedy odporný herec a dívat se na ten jeho zjev dalo zabrat. Dost chaotické vyprávění, nemělo to hlavu ani patu, roky se jen tak střídaly.... Jinak se jedná spíš o slabší průměr co se týče válečného filmu/série... ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele

Už třetí podobně laděný norský film za poslední dva roky, z kterého je cítit frustrace a ublíženost (spojenci na nás byli zlí a Němci zase docela hodní kluci). Celé je to jako by natáčeli 10ti dílný seriál a až bylo hotovo, tak jim řekli, že prvních 9 dílů musí srazit do dvou... Takže první dva to byl syrový zkratkovitý fičák s Nory otročícími pro spojence a poslední rádoby psychologický díl s úspornými norskými dialogy. Na konci se dozvíme, že Norové vlastně vyhráli spojencům válku a ani jim nikdo nepoděkoval... Takže "takk skal du ha"... ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama